کد خبر: 3832872
تاریخ انتشار : ۰۸ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۴
حجت‌الاسلام بی‌نیاز:

دانشی که در سایه اخلاق رشد کند نجات‌بخش است

گروه حوزه‌های علمیه ــ معاون سابق پژوهشی جامعةالمصطفی(ص) با اشاره به تأکید رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب بر واجب شمردن جهاد علمی، اظهار کرد: جهاد علمی که همسو با تعالیم اسلامی و دینی است زیرا علمی که در سایه اخلاق رشد کند می تواند نجاتبخش انسان باشد.

بخشی از عزت ایران امروز مدیون جهاد دانشگاهی استحجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا بی‌نیاز، معاون سابق پژوهشی جامعةالمصطفی(ص)، در گفت‌وگو با ایکنابا بیان اینکه انقلاب اسلامی پدیده‌ای بی بدیل بعد از دوران غیبت است و شاید تا عصر ظهور هم بدیلی نداشته باشد، اظهار کرد: امروز انقلاب به عنوان حادثه‌ای جهانی تاثیرات وسیعی در منطقه و حتی در صحنه بین‌المللی داشته است و 40 ساله اول انقلاب و به تعبیر مقام معظم رهبری گام اول با انتصارات و برکات فراوان به پایان رسیده است.

قائم مقام نماینده رهبری در استان سیستان و بلوچستان ادامه داد: انقلاب اسلامی با ورود به گام دوم انقلاب اسلامی وارد مرحله جدیدی شده است که نهادهایی مانند جهاد که همگام با آن در نخستین گام 40 ساله متولد شدند، امروز رسالتی سنگین‌تر بر عهده دارند؛ زیرا تأکید بر علم و پیشرفت علمی کشور در بیانیه انقلاب سفارش پررنگی از سوی رهبری داشته است.

معاون سابق پژوهشی المصطفی(ص)، جهاد دانشگاهی را نهادی پربرکت و برخاسته از انقلاب برشمرد و اظهار کرد: این نهاد که با تدبیر امام خمینی(ره) پا به عرصه وجود نهاد خدمات ارزشمندی در طول سالیان فعالیتش داشته است. هم در عرصه فرهنگی، هم تکنولوژیکی و فنی و هم در عرصه‌های پژوهشی، علمی و آموزشی  این ثمرات نمود زیادی داشته و در تنگناهای مختلف توانسته کشور را از مشکلات عبور دهد.

بخشی از عزت ایران امروز مدیون جهاد دانشگاهی است

بی نیاز اضافه کرد: جهاد دانشگاهی در کنار سایر نهاد‌ها در دفاع مقدس بازوی امنیت و دفاع از کشور بود و با ابداعات و اختراعات توانسته است به رفع نیاز‌های دوران جنگ و بعد از آن بپردازد و در تمامی دوره‌ها شاهد درخشش این نهاد انقلابی بوده و هستیم و بخشی از توسعه، عزت و کرامت ملت ایران مدیون و مرهون فعالیت‌های این نهاد جهادی و مقدس است.

نماینده سابق جامعه المصطفی (ص) در کشور لبنان با بیان اینکه جهاد دانشگاهی، حلقه وصل میان دانشگاه‌ها و مراکز علمی با نیاز‌های بدنه جامعه و نظام است تصریح کرد: این حلقه واسط با تقویت علمی و عملی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی توانسته زمینه ایجاد اشتغال را برای بخش زیادی از آنان فراهم کند و بخشی از پیشرفت‌های کشور مدیون این حلقه اتصال است.

بی‌نیاز تأکید کرد: در دوره کنونی اقتصاد مقاومتی و جهاد اقتصادی از تأکیدات رهبر معظم انقلاب برای عبور از دوران دشوار کنونی است و در چنین شرایطی نقش نهاد‌هایی مانند جهاد دانشگاهی که بر مبنای حرکت‌های جهادی پایه‌گذاری شده‌اند باید در ابداع و اختراع و قطع وابستگی کشور به بودجه نفت مؤثرتر باشد.

معاون سابق پژوهشی جامعه المصطفی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی بانی تحقیقات کاربردی معطوف به رفع نیاز‌های جامعه بوده و هست، تصریح کرد: جهاد همان طور که در واژه نهفته است به کاری گفته می‌شود که انسان آن را بدون توجه به منافع مادی و مالی و تنها برای کسب رضایت الهی انجام دهد و هدفش اغراض اخروی و منافع بلند آخرتی است.

وی تاکید کرد: بنابراین نیت مهم‌ترین فاکتور یک فعالیت جهادی است و اگر کاری برای رضای خدا باشد جهادی خواهد بود؛ یعنی تکلیف‌محوری به جای نتیجه‌محوری و سودمحوری اخروی به جای سودمحوری دنیوی البته این مسئله به معنای آن نیست که این نهاد نباید در قبال کار‌هایی که می‌کند پولی نگیرد بلکه باید نهاد‌های قانونی و اجرایی کشور امکانات لازم را برای تقویت و استمرار حرکت این نهاد و نهاد‌های مشابه فراهم کنند.

قائم مقام نماینده مقام معظم رهبری در استان سیستان و بلوچستان با بیان اینکه خودجوشی و خوداتکایی از دیگر مولفه‌های فعالیت‌های جهادی است بیان کرد: اینکه برای رفع نیازی منتظر دیگران نباشیم و به ترغیب و تشویق دیگران چشم ندوزیم، از دیگر ویژگی‌های کار جهادی است که در جهاد دانشگاهی وجود دارد؛ زیرا این نهاد با جوشش درونی به سمت پژوهش‌های کاربردی رفته و ثمرات خوبی هم داشته که باید این روند تقویت شود.

مولفه‌های حرکت جهادی

بی نیاز، عدم توجه به منافع سازمانی و شخصی و ترجیح منافع ملی را از دیگر امتیازات کار‌های جهادی دانست و افزود: امروز همان طور که رهبری در بیانیه انقلاب فرمودند باید جهاد علمی را واجب و فریضه بدانیم؛ جهاد علمی که همسو با تعالیم اسلامی و دینی است، زیرا علمی که در سایه اخلاق رشد کند می‌تواند نجاتبخش انسان باشد.

بی نیاز تصریح کرد: یکی از بایسته‌های جهاد دانشگاهی در مقطع کنونی این است که با تکیه بر آموزه‌های دینی و ارتباط وسیعتر و وثیق‌تر با دستگاه‌های دیگر به خصوص حوزه و نهاد‌های علمی و پژوهشی بتواند به فرایند معرفی تمدن ناب اسلامی و مقابله با فرهنگ غربی و مخالف با ارزش‌های اسلامی کمک کند.

وی ادامه داد: اگر نهاد‌های تبلیغی با پرداختن به مباحث نظری و مبانی در ترویج ارزش‌های اسلامی نقش‌آفرین هستند نهاد‌هایی مانند جهاد با تلاش علمی و پژوهش‌های عملی و کاربردی به کمک این جریان آمده و اقتدار علمی را به رخ جهانیان بکشاند.

انتهای پیام

 

captcha