
به گزارش
ایکنا؛ صفحات معارفی رسانهها امروز 20 مردادماه بیش از پیش به انتشار خبر، مصاحبه و یادداشت در زمینه روز عرفه پرداختند؛
تسنیم
صفحه دین، قرآن و اندیشه خبرگزاری تسنیم تا ساعت 14 امروز تعداد 10 خبر منتشر کرده است که عناوین آنها عبارت از «بهشتی: نگاه نقادانه به علوم انسانی در بین دانشجویان نهادینه شود»، «مدرنیزاسیون در عرصه فرهنگ و اعتقادات خطرناک است»، «اصلیترین مسئله شیعه در عرفه معرفت به امام عصر است / ارتباطی بین حج با مقاطع آخرالزمان برقرار است»، «مسلم بن عقیل و رویارویی با نفاق مردم/ بررسی منظومه فکری و فرهنگی منافقانی که امام خود را تنها میگذارند»، «اعمال شب و روز عید قربان»، «خاطره رهبر انقلاب از اعمال روز عرفه در دوران کودکی»، «فیلم مداحی نریمان پناهی در آخرین شب عزاداری مسلمیه»، «مناجات عرفه در صحیفه سجادیه»، «آموزههای تربیتی در دعای عرفه/ جایگاه نیازهای دنیایی در مضامین دعای امام حسین(ع) کجاست؟» و «فضیلت روز عرفه در بیان آقا مجتبی تهرانی» هستند.
خبر «نگاه نقادانه به علوم انسانی در بین دانشجویان نهادینه شود» مربوط به سیدمحمدرضا حسینی بهشتی، در نشست علمی پنجمین دوره تابستانی گفتمان نخبگان علوم انسانی است که در بخشهایی از آن آمده است: ما نیاز داریم که نگاه عمیق به مبانی و مفهوم علم و به طور خاص به علوم انسانی داشته باشیم و زمینه شکل گیری علوم انسانی و مبانی نظری در هر رشته را مورد مطالعه قرار دهیم و با تأمل و بازنگری در هر رشته به نوعی وقوف نسبت به پیشینه علوم انسانی دست پیدا کنیم.
مدیر گروه فلسفه دانشگاه تهران با اشاره به ضرورت نگاه نقادانه نسبت به علوم انسانیٰ تصریح کرد: دانشجویان علوم انسانی تلاش کنند بعد از نگاه توصیفی و آشنا شدن با هر رشته علوم انسانی، دوباره نگاه پرسشی و نقادانه به آن داشته باشند، تا به یک تفوق و راهبرد جدیدی در آن رشته دست پیدا کنند.
فارس
صفحه قرآن و فعالیتهای قرآنی خبرگزاری فارس تا ساعت 14 امروز هشت خبر را روی خروجی خود برده است و طبق روال روزانه در ابتدا ترتیل یک صفحه از قرآن منتشر شده است و تیتر دیگر اخبار عبارت از «یکی از فرصتهای مهم امروز/ «دعای عرفه» تلنگری برای رهایی از دنیای مادی»، «جزئیات برنامههای «همیشه امیر» ویژه دهه ولایت/ ۷۰۰ اجرای غدیری در پایتخت»، «آیهای که رهبر انقلاب در پیام حج بهکار بردند/ پیشبینی مجدد نابودی اسرائیل به استناد قرآن»، «برگزاری پویش مردمی «رزق علوی» برای احیای سنت اطعام غدیر»، «عید قربان تجلّی «وحدت» و «معنویت»»، «عناوین روزشمار دهه امامت و ولایت اعلام شد+جزئیات» و «اقبال بلند جوانان امروز از منظر رهبری/ دعای خاص سیدالشهدا در عرفه» هستند.
در بخشهایی از خبر «برگزاری پویش مردمی «رزق علوی» برای احیای سنت اطعام غدیر» آمده است: همزمان با آغاز دهه امامت و ولایت، پویش مردمی «رزق علوی» از سوی برخی اهالی رسانه تشکیل شد. این گروه با هدف تشویق، ترغیب و تبلیغ(مستندسازی، عکس، فیلم، ارتباط با رسانههای همگانی) در زمینه برگزاری مراسم پذیرای همگانی در روز عید غدیرخم قدم برداشته و میخواهد به صورت هدفمند مشوق این کار خداپسندانه باشد. پویش مردمی «رزق علوی» این اقدام خود را به پیروی از این حدیث امام صادق(ع) که فرمودند: غذا دادن به یک مؤمن در روز عید غدیر ثواب اطعام یک میلیون پیامبر و صدیق و یک میلیون شهید و یک میلیون فرد صالح در حرم خداوند را دارد، آغاز کردهاند.
خبر «یکی از فرصتهای مهم امروز/ «دعای عرفه» تلنگری برای رهایی از دنیای مادی» نیز مربوط به مصاحبه فارس با حجتالاسلام وحید بابادایی، معاون فرهنگی، پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی استان تهران است که در بخشهایی از آن میخوانیم: در عظمت روز عرفه و قبولی توبه در آن، همین روایت بس که امام صادق(ع) فرمود: «مَنْ لَمْ یُغْفَرْ لَهُ فِی شَهْرِ رَمَضَانَ لَمْ یُغْفَرْ لَهُ إِلَى قَابِلٍ إِلاَّ أَنْ یَشْهَدَ عَرَفَةَ»؛ کسی که در ماه رمضان بخشیده نشود، برای او بخششی،(در مواقع دیگر سال) نخواهد بود، جز اینکه در عرفه حاضر باشد.
حجتالاسلام بابادایی بیان کرد: یکی از فرصتهای مهم روز عرفه که بسیار مورد تأکید اهل بیت(ع) قرار گرفته، فرصت دعا و نیایش است. امام سجاد(ع) درباره اهمیت این روز فرموده است: این روز، روزی است که در آن درهای رحمت الهی باز بوده و خداوند عطای خود را بر مردم میگستراند و بر همگان تفضل فرموده است، به همین خاطر توبه در آن مقبول و دعا به اجابت خواهد رسید.
معاون فرهنگی، پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی استان تهران با اشاره به دعای روز عرفه امام حسین(ع) در سرزمین عرفات پیش از عزیمت به کربلا تصریح کرد: مناجات روز عرفه فقط مختص امام حسین(ع) نبوده و سایر معصومین نیز در این روز مناجات خاص داشتهاند. رسول اکرم(ص)، امام سجاد(ع)، امام صادق(ع) و امام رضا(ع) نیز ادعیهای خاص برای روز عرفه بیان شده است.
ایسنا
صفحه دین و اندیشه خبرگزاری ایسنا تا ساعت ۱۴ به انتشار سه خبر پرداخته که عناوین آنها عبارت از «اقامه نماز عید قربان در مسجد مقدس جمکران»، «دومین همایش بینالمللی موکب داران اربعین حسینی برگزار میشود» و حرکت مردمی از میدان شهرری به سمت حرم عبدالعظیم در روز عید غدیر» هستند.
در بخشهایی از خبر «دومین همایش بینالمللی موکبداران اربعین حسینی برگزار میشود» میخوانیم: ستاد اربعین آستان قدس رضوی با هدف همافزایی و انتقال تجربیات موکب داران و فعالان اربعین حسینی دومین همایش بینالمللی فعالان اربعین را در روزهای ٢٤ و ٢٥ مردادماه در تالار قدس مشهد مقدس برگزار میکند. تقویت اخوت و برادری بین خادمین سیدالشهدا، انتقال و تبادل تجربه سالها خدمت به زائران اربعین حسینی، نمایش وحدت و همدلی بین شیعه و اهل سنت از مهمترین اهداف برگزارکنندگان این رویداد بزرگ مذهبی است.
باتوجه به اینکه موکب داران ایرانی در سالهای گذشته تجربیات خوبی در زمینه خدمت به زائران اربعین حسینی کسب کردهاند، تلاش شده است که در قالب شش کارگاه تخصصی که در حاشیه این همایش برپا می شود، زمینهساز تبادل تجربیات و بهبود این خدمات باشیم.
ایرنا
صفحه معارف خبرگزاری جمهوری اسلامی نیز تا ساعت ۱۴ امروز یک خبر را منتشر کرده است که تیتر آن عبارت از «حُبّ خدا گریز از خسارت دنیا»، «از فرصت عرفه استفاده کنیم»، «عرفه و فرصت رجعت عارفانه» هستند.
باشگاه خبرنگاران جوان
صفحه قرآن و عترت این خبرگزاری تا ساعت ۱۴ به انتشار چهار خبر پرداخته که تیتر آنها عبارت از «سوگواری برای سفیر نینوا در کربلای ایران + عکس»، «راه استجابت سریع دعا در روز عرفه/ چگونه ارزش واقعی عرفه را درک کنیم؟»، «اهمیت روز عرفه از منظر پیامبر(ص)» و «عید قربان ۹۸ چه روزی است؟» هستند.
خبر «راه استجابت سریع دعا در روز عرفه/ چگونه ارزش واقعی عرفه را درک کنیم؟» مربوط به مصاحبه باشگاه خبرنگاران جوان با حجت الاسلام و المسلمین محمود ریاضت، کارشناس مذهبی و پژوهشگر دینی است که در بخشهایی از آن آمده است: روز عرفه در معارف دینی ما به نام عید نامگذاری شده است، اما به مناسبت شهادت حضرت مسلم بن عقیل(ع) که اول شهید راه امام حسین(ع) است، جنبه عید بودن روز عرفه تحت الشعاع قرار گرفته است. یکی از وجوه مهم در روز عرفه، دعا و نیایش به درگاه خداوند است. فرمودند بیش از همه زمان ها، در روز عرفه دعا به اجابت نزدیک است. همچنین در روایت داریم که شخصی سوال کرد، اگر ماه رمضان بر ما گذشت و کسی نتوانست به درگاه خدا کاری کند، او صبر کند سال دیگر ماه رمضان را درک کند یا تلاش کند عرفه را درک کند؟ در پاسخ آمده است که فرد باید روز عرفه را درک کند. عرفه با اینکه ۲۴ ساعت یا همان یک شبانه روز است، اما پتانسیل یک ماه رمضان را دارد.
وی افزود: کاری که انسان در ۳۰ شبانه روز ماه رمضان و در اوج شبهای قدر نتوانست انجام دهد، میتواند در شب و روز عرفه بجا بیاورد. در روایت داریم که شخصی روز عرفه در حال طلب حاجت از مردم بود. امام سجاد(ع) کمی با عصبانیت خطاب به این شخص فرمود امروز هم از غیر خدا چیزی درخواست میکنی در حالی که روز عرفه روز درخواست از غیر خدا نیست؟! نکته دیگری که باید مد نظر قرار دهیم این است که روز عرفه یک ارتباط تنگاتنگ با وجود سید الشهدا(ع) دارد. یکی از اعمال روز عرفه، خواندن دعای امام حسین(ع) در روز عرفه است. دعای امام حسین(ع) در این روز، بسیار مفصل است و جنبههای اعتقادی، معرفتی و اخلاقی در آن موج میزند. اگر این دعا فهم و درک شود، انسان به جایگاه والایی دست پیدا کرده است.
مهر
صفحه قرآن و متون دینی خبرگزاری مهر تا این ساعت خبری را منتشر نکرده است.
ایبنا
صفحه دین خبرگزاری کتاب ایران نیز تا این ساعت به انتشار یک خبر پرداخته که تیتر آن عبارت از «کتابهای درسی موجود در کتابخانه آیتالله بروجردی از گنجینههای آن محسوب میشود» است.
این خبر مربوط به مصاحبه ایبنا با اسماعیل راهنورد مدیر کتابخانه آیتالله بروجردی(ره) است که در بخشهایی از آن آمده است: کتابهای درسی موجود در کتابخانه آیتالله بروجردی(ره) یکی از گنجینههای این کتابخانه محسوب میشود که از دو بخش تشکیل شده است. بخشی متعلق به کشور ایران است که به دورههای قاجار و پهلوی برمیگردد و بخش دیگر اختصاص به کتابهای درسی سایر کشورها دارد.
وی ادامه داد: بسیاری از کتابهای درسی موجود با تایید وزارت معارف یا وزارت فرهنگ وقت تالیف شده که بررسی محتوای این منابع میتواند سیر تحول نظام آموزشی کشور را نشان دهد و نکات قوت و ضعف این نظام را در اختیار پژوهشگران جوان در عصر حاضر قرار دهد.
انتهای پیام