احیا ۴۰ واحد صنعتی اردبیل در سال رونق تولید
کد خبر: 3836568
تاریخ انتشار : ۳۰ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۴

احیا ۴۰ واحد صنعتی اردبیل در سال رونق تولید

گروه سیاست و اقتصاد‌ ــ مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان اردبیل با اشاره به احیاء ۳۶ واحد صنعتی رها شده استان به چرخه تولید در سال ۹۷، افزود: قصد داریم در سالجاری نیز از طرق مختلف، حمایت تسهیلات بانکی و غیره، ۴۰ واحد صنعتی متوقف و راکد را احیاء و به چرخه تولید بازگردانیم.

احیاء ۴۰ واحد صنعتی استان اردبیل در سال رونق تولیدبه گزارش ایکنا از اردبیل، محمد اهلی، مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان اردبیل، امروز ۳۰ تیرماه در جمع خبرنگاران گفت: یکی از ضروریات بخش صنایع کوچک، ارتباط بین صنعت و دانشگاه است که در این زمینه این شرکت از پایان نامه‌هایی که در موضوعات مرتبط با صنایع کوچک، مسائل بازرگانی و صادراتی و به نوعی حمایت از این صنایع باشد را در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا و تا سقف ۶ میلیون تومان حمایت می‌کند.

اهلی ادامه داد: ایجاد زیرساخت‌ها و بستر‌های مناسب در جهت حمایت از صنایع کوچک و متوسط ضروری است و ما نیز در این راستا اقداماتی را با کمک دانشگاه‌ها انجام داده و خواهیم داد.

وی با اشاره به احیاء ۳۶ واحد صنعتی رها شده استان به چرخه تولید در سال ۹۷، افزود: قصد داریم در سالجاری نیز که مزین به شعار «رونق تولید» است، از طرق مختلف، حمایت تسهیلات بانکی و غیره، ۴۰ واحد صنعتی متوقف و راکد را احیاء و به چرخه تولید بازگردانیم و در این راستا صندوق حمایت از سرمایه گذاری صنایع کوچک تا ۷۰ درصد تضامین بانکی را به عنوان تضمین دهنده در اختیار بانک‌ها می‌گذارد و بخشودگی معوقات نیز از دیگر حمایت‌ها است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان اردبیل، ادامه داد: ۳۵۵ مورد طرح صنعتی مستقر در شهرک و واحد‌های صنعتی توسط اکیپ ۸ گانه این شرکت شناسایی شده است که از این تعداد بالغ بر ۶۰ درصد پروژه‌ها فعال است.

وی افزود: ۳۷ درصد پروژه‌ها توقف فیزیکی دارد که بالغ بر ۱۵۰ مورد می‌باشد و از این تعداد ۱۹ مورد در تملک بانک‌ها است که اکثرا دچار مشکلات حقوقی هستند و فقط ۸ مورد مشکلات اداری دارند که مربوط به مورد زمین است و ۵۹ مورد پروژه‌ها نیز منتظر و نیازمند ارائه تسهیلات از سوی بانک‌ها هستند.

اهلی اظهار کرد: با عنایت و توجه ویژه استاندار اردبیل و تلاشی که مجموعه شرکت شهرک‌های صنعتی استان انجام داده، درصدد رفع موانع و مشکلات واحد‌ها و پروژه‌های صنعتی هستیم و در این راستا نیز مطالعات گسترده‌ای درباره واحد‌ها و پروژه‌های صنعتی انجام گرفته و همکاری مطلوبی با سازمان صنعت، معدن و تجارت صورت گرفته و تفاهم نامه‌ای نیز با مدیران عامل بانک‌ها منعقد شده است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان اردبیل در ادامه سخنان خود با اشاره به اهمیت صنایع کوچک، بیان کرد: ۱۰۷۰ واحد صنعتی دارای پروانه بهره برداری در استان مشغول فعالیت هستند که از این تعداد ۱۰۲۰ واحد مربوط به صنایع کوچک است که رقمی بالغ بر حدود ۹۵ درصد را شامل می‌شود.

وی ادامه داد: ۲۷ واحد جزء صنایع متوسط (۲.۶ درصد) و ۲۴ واحد نیز دارای پروانه بهره برداری صنایع بزرگ هستند و در مجموع ۹۷.۶ درصد واحد‌های صنعتی استان را صنایع کوچک و متوسط تشکیل می‌دهند که متولی اصلی آن شرکت شهرک‌های صنعتی استان است.

اهلی افزود: ۵۴۵ واحد صنعتی مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی داریم به طوریکه عمده این واحد‌ها در داخل شهرک‌های صنعتی مستقر هستند.

وی فعالیت ۱۶ شهرک و ناحیه صنعتی دولتی و غیردولتی را یادآور شد و بیان کرد: در این شهرک‌ها و نواحی صنعتی واگذاری زمین به سرمایه گذاران انجام می‌شود بطوریکه از این تعداد ۸ شهرک دولتی و ۷ ناحیه صنعتی وجود دارد و تنها یک شهرک غیردولتی و خصوصی داریم.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان اردبیل کل مساحت شهرک و نواحی صنعتی را یک هزار و ۲۰۰ هکتار اعلام و تصریح کرد: چهار ناحیه صنعتی جدید در هشجین، انگوت، موران و گزاز خلخال در مرحله عملیات اجرایی هستند.

اهلی با اشاره به اینکه برای ۲۰ شهرک و ناحیه صنعتی واگذاری زمین و شروع عملیات اجرایی در دستور کار قرار گرفته است، اضافه کرد: براساس برنامه ششم توسعه قرار است ۹۸ ناحیه صنعتی روستایی در کشور راه اندازی شود که سهم استان اردبیل از این تعداد ۱۰ ناحیه صنعتی است.

وی ادامه داد: مکان یابی ۱۰ ناحیه صنعتی روستایی در استان را به اتمام رسانده ایم.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان اردبیل یکی از مشکلات موجود در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان را بحث کمبود آب عنوان کرد و افزود: مشکل کمبود آب در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان با قول مساعد استاندار و اختصاص سهمیه و تخصیص آب، در شرف حل شدن است.

در ادامه این برنامه، بازدید از دو واحد صنعتی در شهرک صنعتی شماره ۲ اردبیل توسط خبرنگاران انجام شد که واحد صنعتی نایس درب (تولید کننده درب‌های ضد سرقت) یکی از آن‌ها بود.

مرتضی امیرزاده، مدیر عامل این واحد صنعتی به ضرورت حمایت از واحد‌های تولیدی اشاره و خاطرنشان کرد: هر چند شهرک‌های صنعتی در واگذاری زمین و صدور سایر مجوز‌ها سهولت ایجاد کرده، اما همچنان بانک‌ها از پرداخت تسهیلات کم بهره به تولیدکنندگان در سال رونق تولید امتناع می‌کنند.

وی یکی دیگر از مشکلات واحد‌های تولیدی را موانع در سر راه تامین مواد اولیه آن هم را ارز بسیار بالا بیان کرد و گفت: ما بیش از ۱۰ میلیارد تومان در این مجموعه سرمایه‌گذاری کردیم و برای راه‌اندازی فاز دو نیز به ۵ میلیارد تومان منابع دیگر نیاز داریم.

در ادامه از واحد صنعتی تارا سبلان (تولید کننده محصولات لبنی و آبمیوه) بازدید به عمل آمد که در این واحد صنعتی نیز توحید صالحی، از مسئولین این کارخانه، به عدم تامین شکر مورد نیاز در این واحد و همچنین تامین نشدن شیر مورد نیاز برای فرآوری این کارخانه اشاره کرد و گفت: ما خط تولید شیر، پنیر پیتزا، دوغ و حتی شیرخشک را داریم، اما به دلیل نبود سرمایه قادر به خرید مواد اولیه و فرآوری آن نیستیم که عاجزانه انتظار داریم مسئولان استانی در پرداخت سرمایه در گردش یاریگر این مجموعه باشند.

صالحی ادامه داد: مسئولان به جای حمایت از تولید به نوعی زمینه فرار سرمایه‌گذاران را فراهم می‌کنند به طوری که ما در اخذ کد پروانه تولید پودر آب پنیر بیش از یک ماه است که معطل اعلام مسئولان ذیربط هستیم در حالی که در کمتر از نیم ساعت می‌توانند این مجوز را صادر کنند.
انتهای پیام

captcha