کد خبر: 3839932
تاریخ انتشار : ۱۳ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۴
منطق حسینی/ ۱

عزاداری‌هایی که جایی در تفکر اسلامی ندارد

گروه اجتماعی ـ در برخی از هیئت‌های عزاداری، بدعت‌هایی ایجاد شده که گاهی موجبات اذیت دیگران را فراهم می‌آورد، وجود طبل‌های بزرگ، بلندگوهای دلخراش و سر و صدا در نیمه‌های شب، همان ضایع کردن حقی است که امام حسین(ع) برای آن قیام کرد.

عزاداری‌هایی که جایی در تفکر اسلامی نداردمحرم از راه رسیده و عزاداری‌ها آغاز شده است، عزاداری برای انسان‌هایی که بوی ناب انسانیت می‌دادند، اما طاغوت زمان حضورشان را برنتافت و این پایان داستان نبود، فریاد حق‌خواهی امام حسین(ع) و یارانش تا همیشه تاریخ از تارک اسلام و انسانیت به گوش می‌رسد و هر انسان حق‌جویی را به‌سوی خود جذب می‌کند.

امام حسین(ع) همان امامی بود برای ضایع نشدن حقی از مردم به پا خاست، همان حقی که سال‌ها به دست طاغوت زمان نابود شده بود.

حال در برخی از هیئات‌های عزاداری، بدعت‌هایی ایجاد شده که گاهی موجبات اذیت دیگران را فراهم می‌آورد، وجود طبل‌های بزرگ، بلندگوهای دلخراش و سر و صدا در نیمه‌های شب، همان ضایع کردن حقی است که امام حسین(ع) برای آن قیام کرد.

رهبر معظم انقلاب در سال 96 طی سخنانی فرمودند: «توصیه من به عزاداران این است که موجبات ناراحتی مردم را فراهم نکنند... بعضی سینه‌زنی می‌کنند پشت بلندگو... اگر بناست از پشت بلندگو پخش شود، باید در بین مستمعین پخش شود. در خیابان، محله و پشت بام که مستمعی ندارد... بیرون مجلس، ساعت‌های دیروقت شب، مردم را اذیت کردن، یک بیمار را از خواب انداختن، این با هیچ منطق اسلامی و حسینی تطبیق نمی‌کند».

دشمن در کمین عزاداری‌هاست

حجت‌الاسلام سیدحسن سیدی، مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان‌جنوبی گفت: همواره دشمن درصدد ضربه زدن به نظام و مردم مؤمن و اعتقادات شیعیان بوده و هست که از جمله این موارد، مراسم مذهبی و اعتقادات مردم است.

وی با بیان اینکه دشمن به‌دنبال به انحراف کشیدن این اعتقادات است، افزود: به‌ویژه مراسم عزاداری حضرت سید‌الشهدا(ع) که در قالب سخنوران، مداحان و راه‌‌اندازی دستجات عزاداری است.

مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: القای سخنان انحرافی و دور کردن مردم از اصل فلسفه قیام سید‌الشهدا(ع) و بسنده کردن به روضه‌خوانی و عدم پرداختن به مسائل روز از جمله پرداختن به شمرهای زمانه و دفاع از مظلومان همان چیزی است که دشمن می‌خواهد.

سیدی با تأکید بر ترویج روضه‌ها و اشعار احساسی و دوری از اشعار حماسی، گفت: عدم پرداختن به عدالت و ظلم‌ستیزی و دفاع از مظلوم در مدح‌ها یکی از آفاتی است که سخنرانی‌ها و مداحی‌ها را تهدید می‌کند.

وی بیان کرد: عدم پرداختن به نماز اول وقت، ایجاد مزاحمت برای مردم در قالب صوت‌های گوشخراش، راه‌اندازی دسته‌ها ‌و ایجاد ترافیک و نارضایتی، منحصر کردن عزاداری در سینه‌زنی و زنجیرزنی، عدم رعایت بانوان نسبت به پوشش صحیح، ریختن خون نذری ذبح شده‌ها زیر دست و پای مردم و عدم توجه به نجاست آن، از جمله آفاتی است که باید از آن‌جلوگیری کرد.

عزاداری‌هایی که جایی در تفکر اسلامی ندارد

مواظب باشیم حقی ضایع نشود

‌مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه داد: فتوای علما نیز این است که هر نوع مزاحمتی برای مردم ممنوع است، حتی بلندگوهای مساجد و دسته‌های عزاداری.

سیدی اظهار کرد: گفتن این موارد به این معنا نیست که تمام برنامه‌های عزاداری تعطیل شود، بلکه باید این مسائل در حد عرف و شرع رعایت‌ شود. هیئت‌های عزاداری باید به این امور توجه کنند تا عزاداری از مسیر اصلی خود خارج نشده و حق‌الناسی ضایع نشود.

باید شیوه درست عزاداری را بیاموزیم، باید کمی تأمل کنیم که برای که عزاداری می‌کنیم، اگر برای امام حسین(ع) سیاه‌پوش شده‌ایم پس نباید یادمان برود که یکی از اصول اولیه دینی که آن امام و یارانش پیروی آن بودند، ضایع نکردن حق است، حقی که خداوند از آن نمی‌گذرد.

زهرا حمیدی، خبرنگار ایکنای خراسان‌جنوبی

انتهای پیام

captcha