کد خبر: 3854108
تاریخ انتشار : ۱۱ آبان ۱۳۹۸ - ۱۸:۴۶
رئیس قوه قضاییه تأکید کرد:

سیاستگذاری‌ها با نگاه کاهش ناهنجاری‌های اجتماعی باشد

گروه جامعه ــ حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی در نشست هم‌اندیشی نخبگان و فعالین حوزه آسیب‌های اجتماعی گفت: دستگاه‌های مجری و سیاستگذاران باید توجه کنند که همه سیاستگذاری‌ها و اقدامات با نگاه کاهش ناهنجاری‌های اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی در جامعه باشد.

به گزارش ایکنا؛ به نقل از میزان، نشست هم‌اندیشی نخبگان و فعالین حوزه آسیب‌های اجتماعی با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی رئیس قوه قضاییه برگزار شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی در این نشست گفت: توفیقی است در جمع اساتید محترم و مدیران اجرایی حضور داشتیم، در این جلسه نکات بسیار خوبی بیان شد، این نکات انشاالله مورد استفاده دوستان در گروه‌های اندیشه‌ورز قرار گیرد.

وی با تأکید بر ارتباط دستگاه قضایی با دانشگاه ادامه داد: این ارتباط در حوزه نظارت و قضاوت مورد تأکید است. با توجه به وظيفه‌ای که قانون اساسی برای قوه قضائیه در حوزه پیشگیری از وقوع جرم مشخص کرده است، حتما این ارتباط می‌تواند تاثیرگذار باشد تا یک کار علمی و با اتقان بیشتری انجام شود، هر چه کار متقن‌تر باشد اثربخش‌تر خواهد بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی تصریح کرد: آنچه برای همه ما روشن است، این است که اصل آسیب‌های اجتماعی یک واقعیت انکارناپذیر است و دور از هرگونه سیاه نمایی باید واقعیات را دید و واقع نگر بود، در این قضیه خوش بینی و بدبینی و نه افراط و تفریط نباید داشت باید واقعیات را دید و آسیب شناسانه عمل کرد، ما سخن از بحران نداریم و سخن از یک آسیب داریم.

وی ادامه داد: حتی کسی که آسیب او تبدیل به جرم می‌شود و ناگزیر باید در دادگاه محاکمه و به عنوان مجرم در زندان نگهداری شود، از این به بعد به عنوان یک آسیب دیده اجتماعی با او برخورد می‌شود، باز اجتماعی کردن این فرد مهم است، لذا نگاه ما در این حوزه نگاه کاملا اسلامی و ترمیمی خواهد بود، زندان محل بازاجتماعی کردن و بازسازی کردن افراد است و زندان‌های ما باید اینگونه باشد.

رئیس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: در یک بحث آکادمیک و علمی باید علل وجودی آسیب‌های اجتماعی مورد بررسی قرار گیرد، فقر، بیکاری، مسائل اخلاقی و دوری از معنویت و اخلاق باید مورد توجه قرار گیرد. همچنین علل تشدید آسیب‌های اجتماعی که ممکن است عدم مدیریت بر فضای مجازی، ناهنجاری‌های موجود، مسئولیت ناپذیری و قانون گریزی باید در جایگاه خود توسط جامعه شناسان، دانشمندان علوم اجتماعی مورد مطالعه و بررسی قرار گیرد و حتما مفید خواهد بود.

وی افزود: پایان نامه‌های کارشناسی ارشد و دکتری اینگونه نباشد که فقط کتابخانه‌ای باشد و در بایگانی دانشگاه نگهداری شود، این پایان نامه‌ها باید به حوزه عمل بیایید و به دست مجریان و کسانی که نیازمند آن هستند برسد.

حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی در بخشی از اظهاراتش در این نشست گفت: هیچ دستگاهی را در کشور نمی‌شناسم مگر اینکه وظیفه پیشگیری از وقوع جرم و آسیب را در جامعه عهده دار باشد.

وی در بیان مصداقی افزود: اگر دستگاه‌های اقتصادی، تصمیم سازی و تصمیم گیری درستی در حوزه مسائل اقتصادی نداشته باشند به میلیون‌ها چک بلامحل تبدیل می‌شود که یک بخش آن به دستگاه قضایی وارد و بخشی دیگر به بحران اجتماعی، اقتصادی و مشکل در بازار تبدیل می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی با اشاره به دستگاه‌هایی که نقش فرهنگسازی و الگوسازی را در جامعه برعهده دارند، به اهمیت بحث تربیت اشاره کرد و بیان داشت: آموزش و پرورش، صدا و سیما و دستگاه‌های فرهنگساز و تبلیغی از جمله نهاد‌های موثر در این حوزه هستند دستگاه‌های مجری و سیاستگذاران باید توجه کنند که همه سیاستگذاری‌ها و اقدامات با نگاه کاهش ناهنجاری‌های اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی در جامعه باشد.

وی ادامه داد: قوه قضاییه در حوزه پیشگیری باید جلسات و نشست‌هایی را با همه کسانی که در این زمینه نقش دارند برگزار کند و نسبت به آنچه باید انجام شود، پیگیری و مطالباتی داشته باشد. طبیعی است در این صورت پرونده در دستگاه قضایی کاهش پیدا می‌کند.

رئیس قوه قضاییه با تأکید بر اینکه پرونده طلاق باید کاهش پیدا کند، تصریح کرد: نهاد خانواده هرچه مستحکم‌تر باشد پرونده طلاق کاهش می‌یابد و اینجاست که دیدگاه‌های صاحب‌نظران بسیار مهم است.

وی با یادآوری این نکته که باید میزان تاثیر هر تصمیم سازی و تصمیم گیری در کاهش ناهنجاری‌ها بررسی شود، گفت: موضوعاتی از قبیل طلاق، حاشیه نشینی شهرها، اعتیاد و مسائل دیگری که به عنوان آسیب‌های از آن‌ها یاد می‌شود، در همین رابطه است.

خبر در حال تکمیل است...

انتهای پیام
captcha