کد خبر: 3859645
تاریخ انتشار : ۰۵ آذر ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۱

انتشار ویراست جدید «آغاز و انجام هستی و راهبری انسان»

گروه ادب ــ ویراست جدید کتاب «آغاز و انجام هستی و راهبری انسان» با رویکردی نوین در طرح مباحث اعتقادی نوشته سیدمحمدرضا دربندی به همت دفتر نشر فرهنگ اسلامی منتشر شد.

انتشار ویراست جدید «آغاز و انجام هستی و راهبری انسان»به گزارش خبرنگار ایکنا؛ ویراست جدید کتاب «آغاز و انجام هستی و راهبری انسان» به قلم سیدمحمدرضا دربندی به نگارش درآمده و دفتر نشر فرهنگ اسلامی آن را با شمارگان هزار نسخه و بهای ۳۳ هزار تومان با طرح جلد نو منتشر کرده است.

این کتاب که به پنج اصل توحید، عدل، نبوت، امامت، معاد و بحث ولایت فقیه در دو بخش «آغاز و انجام هستی» و «راه و راهبری انسان» می‌پردازد، می‌تواند به صورت خودآموز نیز مورد استفاده قرار گرفته و پاسخگوی پرسش‌های مخاطبان باشد.

در این کتاب سعی شده است، مباحث و مطالب، به جای اینکه به صورت مقایسه‌ای یا تطبیقی میان ادیان و یا اینکه به صورت انفعالی و در پاسخ به مشکلات و شبهات مطرح شود، بدون توجه به این پیش‌زمینه‌ها به روشی علمی و منطقی ارائه شود. به نظر می‌رسد در شیوه استفاده از پاسخگویی به اشکالات مطرح شده، دانشجو فقط از عهده پاسخ به همان اشکالات برمی‌آید، اما در این روش، چون مباحث را به شکل اصولی یاد می‌گیرد، یا تثبیت پایه‌های فکری‌اش به طور طبیعی می‌تواند پاسخ انواع ابهامات و اشکالات پیش رو را بیابد.

نویسنده در این اثر تلاش کرده تا از پی هر بحث نظری، استفاده‌ای عملی نیز به دست آید و از علم به عمل، از دین به تدین و از دین‌شناسی به دین‌باوری، برسیم. به عنوان مثال، هنگام صحبت از علم خدا و نامحدود بودن آن، این نتیجه حاصل می‌شود که اگر کسی به این مفهوم اعتقاد پیدا کند، قاعدتاً جهان را محضر خدا و او را ناظر همیشگی می‌داند و بدیهی است که باید در رفتار خود در حضور ناظر، تجدیدنظر کند.

بعضی از استدلال‌های کلامی و اشکالات وارده به هر کدام از مباحث، در عصر ما جایی ندارند و مبتلابه دورانی خاص بوده‌اند؛ از این رو این موارد حذف و به جای آن‌ها مباحثی جایگزین شده که امروزه بیشتر مورد سؤال است. همچنین به منظور رسیدن به نتیجه عملی، در طرح بعضی از مباحث، مانند بیان راه‌های قلبی درک وجود خدا، تبیین اشکالات وارده به بحث عدل الهی، توضیح جایگاه امام و وظیفه امت در قبال او، طرح مباحث مربوط به احوال و «اهوال قیامت»، ایجاد روحیه معادآگاهی و ... به جنبه‌های کاربردی هم اشاره شده است.

نویسنده به منظور تبیین این موضوع که براهین فلسفی، مورد تأیید ائمه(ع) است، در پایان هر استدلال فلسفی، حدیثی در تأیید آن آورده است. به جهت بهره‌مندی از دریای بیکران شعر و ادب فارسی، در جای جای کتاب و به اقتضای موضوع، از اشعار بزرگان و مشاهیر ادبیات فارسی نیز نمونه‌هایی در تأیید موضوع نقل کرده است.

در بخشی از کتاب می‌خوانیم: انسان از همان آغاز که پا بر زمین نهاد، با سؤالاتی چون از کجا آمده‌ام؟ برای چه آمده‌ام؟ به کجا خواهم رفت؟ آیا این جهان خالقی دارد؟ و ... روبه‌رو بوده است. پرسش‌هایی که همواره به دغدغه اصلی بشر تبدیل شده‌اند. به قول هایدگر: انسان، حیوان ناطق نیست. بلکه انسان پرسشگر است. گویا، روح سرگشته او از جایی آمده است که هوس بازگشت را همواره زنده نگه می‌دارد. با بررسی تمامی مکاتب بشری نیز، به راحتی متوجه می‌شویم که ریشه به وجود آمدن همه آنها، نیاز انسان به یافتن پاسخ به این سؤال‌های بنیادین بوده است. ادیان الهی نیز در اولین پیام‌های خود، به مسئله آغاز و انجام هستی و راه و راهبری انسان پرداخته‌اند و سخن مشترک همه آن‌ها، اعتقاد به توحید یا وجود مبدأ و منتهایی چون خدای یگانه، پیروی از پیامبران و یادآوری معاد بوده است.

انتهای پیام
captcha