بنیاد بلژیکی به دنبال نمایش رشادت‌های مسلمانان در جنگ جهانی اول
کد خبر: 3862654
تاریخ انتشار : ۱۸ آذر ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۳

بنیاد بلژیکی به دنبال نمایش رشادت‌های مسلمانان در جنگ جهانی اول

گروه بین‌الملل ــ در شرایطی که رشد اسلام‌هراسی در اروپا تبدیل به معضل شده، یک بنیاد بلژیکی به دنبال برجسته‌ کردن نقش مسلمانان در طول جنگ جهانی اول است.

به گزارش ایکنا به نقل از دویچه وله، تعداد زیادی سرباز مسلمان در طول جنگ جهانی اول در اروپا جنگیدند، اما سهم آنها در این جنگ تا حد ‌زیادی فراموش شده است.

تحقیقات جدید، حکایت‌هایی از شجاعت آنها و رفاقتشان با سایر سربازان را نشان می‌دهد و می‌تواند زمینه‌ای برای مقابله با احساسات ضد‌ اسلامی باشد. 

لوک فریر(Luc Ferrier)، رئیس بنیاد قهرمانان‌ فراموش‌شده بلژیک، (Forgotten Heroes 14-19 Foundation)، قصد دارد در این مورد تلاش کند. فریر اطمینان دارد كه متفقین بدون سربازان مسلمان نمی‌توانستند در جنگ پیروز شوند. افزایش آگاهی عمومی درباره سهم مسلمانان می‌تواند به مقابله با افزایش احساسات ضد اسلامی در اروپا کمک کند و به جوامع مهاجران احساس تعلق بیشتری ببخشد.

بر دیوار گورستان منین (Menin) در شهر یپرِس بلژیک (Ypres) نام 54 هزار و 607 سرباز که در این کشور کشته شده‌اند و هیچ مزار مشخصی ندارند، آمده است. در میان آنها 412 سرباز هندی از جمله چند سرباز‌ مسلمان هم به چشم می‌خورند. با این همه درباره این سربازان و 2.5 میلیون هم قطار مسلمان آنها که در جنگ جهانی اول برای بریتانیا‌، فرانسه و روسیه جنگیده‌اند، به درستی اطلاع‌رسانی نشده است.

رئیس بنیاد قهرمانان فراموش شده اظهار کرد: در ابتدا، هدف این بنیاد کشف این موضوع بود كه چگونه مسلمانانی از مستعمرات سابق اروپا، در كنار نیروهای متفقین می‌جنگیدند. بزرگ‌ترین شگفتی این بود که چقدر احترام و وفاداری میان همه این افراد با انواع اعتقادات در وحشتناک‌ترین شرایط  سنگرهای جنگ جهانی اول وجود داشت.

فریر که مسلمان نیست، پس از کشف خاطرات پدربزرگش که در جنگ جهانی اول جنگید، این بنیاد را در سال 2012 ایجاد کرد. وی در این باره گفت: من از احترام زیادی که وی نسبت به برادران مسلمان خود داشت، تحت‌ تأثیر قرار گرفتم.

فریر افزود: در تحقیقات این بنیاد به تعدادی زیادی مدرک و نامه از جمله دفتر خاطرات شخصی دست یافتیم که حاوی مطالب دلگرم‌کننده‌ای از سربازان مسلمان، مسیحی و یهودی است که در کنار یکدیگر می‌جنگیدند و تجربیات و فرهنگ خود را با وجود شرایط دشوار در سنگرها به اشتراک می‌گذاشتند.

انتهای پیام
captcha