به گزارش خبرنگار ایکنا؛ نشریه «شاهد یاران» در تازهترین شماره خود به شخصیت سیداکبر پرورش و مبارزات انقلابی وی پرداخته است. توصیههای امام خمینی(ره) در دیدار با پرورش، ولایت فقیه از منظر استاد پرورش، در محضر علامه طباطبایی، ناگفتههای انقلاب در گفتگو با استاد سید اکبر پرورش، از وزارت تا رسالت، آموزش نظامی در لبنان، پرورش دُر گرانمایه؛ گل بیهمتا، از جمله عناوین درج شده در این شماره است.
همچنین آثار و گفتارهایی از مسعود شهیدی، عضو سابق شورای سرپرستی صدا و سیما، آیتالله مقتدایی، مرتضی نبوی، حجتالاسلام سالک، محمدکاظم انبارلویی سردار علی شمشیری و حاج علی انسانی در این شماره خواندنی شده است.
رهبر معظم انقلاب در دیدار با خانواده استاد پرورش میگوید: در دورهای که ایشان وزیر آموزش و پرورش بودند، بسیاری با ایشان کلنجار میرفتند و بعضیها اقای پرورش را اذیت میکردند، اما ایشان قرص و محکم میایستاد. انسان صریحی هم بود یعنی یک فرد صادق و مؤمن و صریح. یعنی اگر چنانچه ایشان به یک نتیجهای میرسید که فکر میکرد وظیفهاش این است که این کار را بکند یا این حرف را بزند، هیچ ملاحظهای نمیکرد.
فردی تأثیرگذار و نقشآفرین در فرهنگ
در بخش دیگری از این نشریه میخوانیم: ۶ سال از درگذشت استاد اکبر پرورش میگذرد، جای او در میانمان خالی است، هر چند کولهباری از آموزههای دینی و سیاسی این بزرگمرد انقلابی همواره نقشه راه دوستدارانش است. او را نمیتوان تنها یک مبارز انقلابی نامید، بلکه شخصیتی تأثیرگذار، متعهد، مفسر شایسته قرآن، معلم برتر و مسئولی مخلص بود که بخش بزرگی از عمر خود را در خدمت به اسلام و ارزشهای متعالی دین گذراند و در ترویج و تحکیم انقلاب و نظام اسلامی کوشید. استاد پرورش در نگاه شخصیتها و چهرههای نظام و علما، مبارزی انقلابی، یاوری مخلص، اندیشمندی باخدا و معلمی مؤثر و ایثارگر است که در این راستا آیت الله العظمی نوری همدانی میفرماید: ایشان یک فرد ساکت و خاموش و بیتفاوت نبودند، یک فرد تأثیرگذار و نقشآفرین و از نظر فرهنگ در سطح بسیار بالا، از نظر سیاست بسیار باتدبیر و از نظر مبارزات بسیار شجاع یعنی جان خود را در کف دست گذاشته بود و در مبارزات زمان طاغوت حضور داشتند و ایشان با تمام توانمندی خودش در راه انقلاب گام برمیداشت و مبارزه میکرد.
در بخش دیگری درباره خصوصیات و ویژگیهای اخلاقی پرورش آمده است: پرورش در تمام دوران زندگی خود فردی متواضع و فروتن بود و این خصوصیت را میتوان در برقراریارتباط بیشتر او با نوجوانان و جوانان شاهد بود. فروتنی و سادهزیستی در دوران مختلف زندگی و زیستن در میان تودههای مردم سبب شد وی به چهرهای ویژه و برجسته تبدیل شود. علاوه بر اعتقاد راسخ او به اهل بیت و مبانی و آموزههای دین اسلام، همواره سادهزیست و به دور از تجملگرایی بود و هرگز از کسوت معلمی خارج نشد. زهد و عبادت وی موجب شده بود که به اندک راضی و اغلب در تأمین مایحتاج زندگی با مشکل مواجه شود. البته این امر را جز معدودی از دوستان و نزدیکانش نمیدانستند.
قلم شیرین استاد پرورش
استاد پرورش از قلم شیوایی برخوردار بود. برای انتقال افکارش به دیگران، عمدتاً از جلسات، کلاسها و سخنرانیها استفاده میکرد و حافظه خوب، تسلط بر آیات و روایات، استفاده صحیح از اشعار و ادبیات فارسی و عربی و قدرت بیان خوب، عامل موفقیت او در این مسیر بود. برخی مطالعات و سخنرانیهای وی به چاپ رسیده است. در اواخر سال ۱۳۴۸ و اوایل ۱۳۴۹ اولین مقالات پرورش درباره مستشرقین در مجله مکتب اسلام چاپ شد.
اکبر پرورش پس از نزدیک به ۲۰ سال دوری از زادگاه خویش در سال ۱۳۸۱ به اصفهان بازگشت. دهه پایانی عمر وی در مقایسه با سالهای گذشته زندگی، دهه سکوت بود. تابستان ۱۳۸۹ با شروع بیماری روز به روز حالش بدتر میشد. چندین بار راهی بیمارستان شد و حدود دو سال با بیماریهای مختلفی دست و پنجه نرم کرد. وی سرانجام در روز جمعه ششم دی ماه ۱۳۹۲ در سن ۷۱ سالگی دار فانی را وداع گفت.
یادآور میشود؛ نشریه «شاهد یاران» به صاحب امیتازی بنیاد شهید و امور ایثارگران و مدیرمسئولی محمدحسن کاویانیراد و سردبیری رحیم نریمانی به صورت ماهنامه منتشر میشود.
انتهای پیام