کد خبر: 3866750
تاریخ انتشار : ۰۵ دی ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۲
دبیر اندیشکده‌های چند ملیتی منطقه‌ای المصطفی(ص):

میزگرد‌های تخصصی منجر به تولید گزارش‌های علمی و واقعی از منطقه می‌شود

گروه حوزه‌های علمیه – دبیر اندیشکده‌های چندملیتی منطقه‌ای جامعة المصطفی(ص) گفت: برگزاری چنین نشست‌های علمی و تخصصی کمک شایانی به تولید گزارش‌های علمی، واقعی و دقیق از مناطق جغرافیایی منطقه می‌کند و اقدام ارزشمندی است.

به گزارش ایکنا، مرتضی اشرافی در دومین میزگرد تخصصی بررسی تحولات جهانی با محوریت تحولات غرب آسیا اظهار کرد: اولویت‌های میزگرد‌های علمی پژوهشگاه بین‌المللی المصطفی(ص) به تحولات منطقه‌ای خصوصا، رویداد‌های جهان اسلام اختصاص دارد.
استاد علوم سیاسی دانشگاه‌های قم ادامه داد: یکی از ویژگی‌های پژوهشکده مطالعات منطقه‌ای این است که می‌تواند با استفاده از توانایی علمی پژوهشگران همکار خود که در حوزه‌های مختلف منطقه‌ای و جهانی به مطالعه و تحقیق می‌پردازند و هر یک نیز به نوعی صاحب نظر مسائل سیاسی و فرهنگی در مناطق مختلف جهان هستند، به بررسی و بیان سیر تحولات مناطق مختلف جهان بپردازد.
این تحلیلگر برتر سیاست خارجی کشورمان افزود: توانایی علمی پژوهشگران پژوهشکده مطالعات منطقه‌ای در کنار برگزاری این گونه میزگرد‌های تخصصی می‌تواند منجر به تولید گزارش‌های علمی خوب و مطمئنی که مطابق با واقعیت‌های منطقه، سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران باشد و در ارائه تحلیل‌های منحصر به فرد و البته واقع بینانه، منجر به بهره‌برداری نهاد‌ها و مراکز مختلف علمی از متون حاصله از این میزگرد‌ها شود.
دبیر علمی دومین میزگرد تخصصی بررسی تحولات جهانی با محوریت غرب آسیا گفت: در این میزگرد تحولات عربستان، یمن، ترکیه، سوریه و اعتراضات اخیر در عراق و لبنان مورد نظر می‌باشد، لذا سعی می‌شود در هر یک از میزگرد‌ها مطالبی که در اولویت باشد مطرح شده و متخصصان امر به دور از مسائل حاشیه‌ای، به اصل موضوعات مربوط به تحولات پرداخته و حاضران در این میزگرد‌ها هم بتوانند از اطلاعات ارائه شده استفاده نمایند.
اشرافی اظهارکرد: داستان تشکیل هلال شیعی و دخالت ایران در عراق و لبنان، این روز‌ها سوژه محفل دولت‌هایی شده است که خود از عوامل عدم استقرار سیاسی و امنیتی منطقه و خاورمیانه هستند. چند ماهی است که عربستان سعودی، که خود پشت سر شبه نظامیان افراطی سنی برای قتل عام شیعیان در عراق قرار دارد و با حمایت‌های مالی و لجستیکی از گروه‌های افراطی در این کشور، عملا در جهت شکست دولت عراق حرکت می‌کند، مدعی است که ایران در عراق دخالت مستقیم دارد و ایران را مسئول تحولات و رویداد‌های اخیر در این کشور معرفی می‌کند.
پژوهشگر فعال پژوهشگاه بین‌المللی المصطفی ادامه داد: بنابراین ما در این میزگرد به دنبال بررسی علمی و منطقی تحولات عراق و لبنان هستیم و مطمئناً سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران نیل به ثبات منطقه خصوصا کشور‌های عراق و لبنان که بخشی از محور مقاومت هستند می‌باشد و سخن پراکنی‌های معاندان جمهوری اسلامی ایران و موج سواری مخالفان قدرت شیعه در این دو کشور نمی‌تواند از اقتدار منطقه‌ای و حتی فرامنطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران بکاهد و همواره نیت‌های ثبات طلبانه ایران اسلامی در منطقه از نظر ملت‌های منطقه دور نمانده و به این درک رسیده‌اند که جمهوری اسلامی ایران برخلاف قدرت‌های غربی و حکام مستبد عربی، خواهان صلح و ثبات امنیتی در کشور‌های منطقه است.
وی گفت: عربستان همواره از جهات سیاسی، اقتصادی و ایدئولوژیکی خود را در رقابت با جمهوری اسلامی ایران می‌بیند و تحولات یمن نیز از دید عربستان به نوعی درگیری با ایران محسوب می‌شود، در همین زمینه است که همواره پیروزی‌های یمنی‌ها در جنگ نابرابر با عربستان و هم پیمانانش را بنام ایران رقم می‌زنند و تمامی مسائل را به روابط خود با ایران گره می‌زنند، این بحث نیز در میزگرد‌های تحخصصی ما مورد بررسی و تبادل نظر قرار می‌گیرد.
اشرافی از پژوهشگران و صاحب نظران پژوهشگاه بین‌المللی المصطفی(ص) و سایر پژوهشگران فعال در این حوزه‌ها خواست تا با همکاری خود در برگزاری این سلسله میزگرد‌های تخصصی بر غنای علمی این گونه نشست‌ها بیافزایند.

انتهای پیام
captcha