کد خبر: 3867398
تاریخ انتشار : ۰۸ دی ۱۳۹۸ - ۱۷:۲۲

بازتاب اعتراض مؤسسات به تعلل در ادغام اتحادیه‌‌های قرآنی در رسانه‌ها

گروه اندیشه ــ اعضای هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های قرآنی با صدور بیانیه‌ای هشدار دادند که در مقابل هرگونه کارشکنی در مسیر ادغام، سکوت نخواهند کرد.

به گزارش ایکنا؛ اخبار صفحات معارفی رسانه‌ها، امروز 8 دی‌ماه معطوف به بیانیه‌ اعضای هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های قرآنی بود که به دلیل تعلل در فرآیند ادغام اتحادیه‌ کشوری صادر کردند.
 
تسنیم
 
صفحه دین، قرآن و اندیشه خبرگزاری تسنیم تا ساعت ۱۴ امروز تعداد شش خبر منتشر کرده است که عناوین آنها عبارت از «کارگاه نوحه‌سرایی/مهم‌ترین و فراگیرترین آیین دینی مردم نوحه‌خوانی است»، «صادقی: نبود ریشه فرهنگ عقلانی موجب ترجمه شد/ اسدی: هسته‌های نظری شکل گرفته ولی ادامه نداشتند»، «اعتراض مدیران مؤسسات قرآنی برای تعلل و تطویل در فرآیند ادغام اتحادیه‌ کشوری»، «برنامه سخنرانی حجت‌الاسلام انصاریان در ایام فاطمیه»، «کاهش بودجه قرآن توجیهی برای عقب‌افتادگی فعالیت‌های قرآنی» و «تلاش داریم سیمای شهر را اسلامی و سیستم‌های اذان‌گو را فعّال کنیم/ دستور ساخت ۴۰۰ مسجد در تهران چه شد؟» هستند.
 
در بخش‌هایی از خبر «اعتراض مدیران مؤسسات قرآنی برای تعلل و تطویل در فرآیند ادغام اتحادیه‌ کشوری» آمده است: روند بررسی فرآیند ادغام اتحادیه‌های قرآنی از سوی شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور طولانی شده است و مدیران مؤسسات از این وعده و وعیدهای عملی نشده ناراضی‌اند. تیرماه سال جاری بود که تعدادی از مدیران مؤسسات در ساختمان شورای عالی انقلاب فرهنگی تجمع کردند و خواستار به سرانجام رسیدن فرآیند ادغام اتحادیه مدغم و تشکیل اتحادیه کشوری شدند. حالا با گذشت بیش از 6 ماه از آن ماجرا، هنوز تکلیف اتحادیه کشوری مشخص نشده است.
 
بر همین اساس، اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های قرآن و عترت کشور و مدیران عامل اتحادیه‌های مدغم استانی در خصوص تعلل و تطویل در نهایی کردن فرآیند ادغام اتحادیه کشوری بیانیه‌ای صادر کردند که در بخش‌هایی از آن آمده است: از آنجا که وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی سنگین‌ترین مسئولیت امور مرتبط با حوزه‌های فرهنگی، قرآنی و دینی را در ارکان هیئت محترم دولت برعهده دارند و با توجه به رویکرد اعلامی از سوی ایشان مبنی بر واگذاری امور مردمی به خود مردم، از آن مقام محترم درخواست می‌کنیم تا ضمن صدور دستور، مبنی بر بازگشت پرونده ادغام به شورای توسعه فرهنگ قرآنی و به موازات حل و فصل این موضوع با هماهنگی رئیس محترم سازمان تبلیغات اسلامی در هیئت هماهنگی صدور مجوز مؤسسات مردمی، نسبت به ارجاع مسئولیت و مأموریت‌های قرآنی از طریق معاونان و مدیران محترم ادارات کل استان‌ها، به‌ویژه معاونت محترم قرآن و عترت، به اتحادیه مدغم کشوری و اتحادیه‌های مدغم استانی اقدام شایسته مبذول دارند.
 
خبر «تلاش داریم سیمای شهر را اسلامی و سیستم‌های اذان‌گو را فعّال کنیم/ دستور ساخت ۴۰۰ مسجد در تهران چه شد؟» نیز مربوط به مصاحبه تسنیم با حجت‌الاسلام جواد صادق‌زاده، مشاور شهردار و رئیس مرکز فعالیت‌های دینی شهرداری تهران است که در بخش‌هایی از آن می‌خوانیم: رسالت این مرکز مداخله در امور دینی و مساجد نیست، بلکه ما وظیفه حمایتی برعهده داریم. دخالت‌های بی‌جا و غیرضروری در اداره هیئات و مساجد، نتیجه عکس می‌دهد و شهرداری وظیفه حمایتی دارد؛ لذا شهرداری وظیفه تصدّی‌گری در انجام فعالیت‌های فرهنگی و مذهبی را ندارد.
 
یکی از اصلی‌ترین رسالت‌های مرکز فعالیت‌های دینی شهرداری تهران، حمایت از مساجد، تجهیز و تقویت آنهاست که در این راستا اعتبارات و بودجه‌هایی هم تصویب می‌شود، البته در سال‌های گذشته میزان این اعتبارات بیشتر بود، اما در سال‌های اخیر به دلیل مشکلات اقتصادی، میزان بودجه درنظر گرفته شده برای فعالیت‌های دینی شهرداری کمتر شده است. بر اساس آمار و ارقام، تهران در میان سایر استان‌های کشور، کمترین مساجد را دارد و فقیرترین استان از لحاظ دارا بودن مسجد در کل کشور است.
 
فارس
 
صفحه قرآن و فعالیت‌های قرآنی خبرگزاری فارس تا ساعت ۱۴ امروز هشت خبر را روی خروجی خود برده است و طبق روال روزانه در ابتدا ترتیل یک صفحه از قرآن منتشر شده است و تیتر دیگر اخبار عبارت از «اجتماع بزرگ «صدای مردم» همزمان با ۹ دی در شهر قدس برگزار می‌شود+تیزر»، «جشن میلاد بانوی دمشق در هیأت محبان الرضا(ع)/ تقدیر از معلم قرآنی»، «میثم مطیعی در یادواره شهدای مدافع وطن در قم‌ ‌می‌خواند»، «گلایه اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های قرآنی درخصوص تعلل درفرایند ادغام اتحادیه‌ها»‌، «چاپ شانزدهم «تاریخ قرآن» بعد از ۵۲ سال از چاپ اول به بازار آمد»، «مرضیه هاشمی در گردهمایی بین‌المللی بانوی آفتاب سخنرانی می‌کند» و «جدید‌ترین اثر گروه محمد رسول الله (ص) رونمایی شد+فیلم» هستند.
 
در بخش‌هایی از خبر «چاپ شانزدهم «تاریخ قرآن» بعد از ۵۲ سال از چاپ اول به بازار آمد» آمده است: چاپ شانزدهم کتاب «تاریخ قرآن» تألیف دکتر محمود رامیار، دین‌پژوه و قرآن‌پژوه با قیمت ۹۹ هزار تومان منتشر شد.
 
۵۲ سال از چاپ اول این کتاب در سال ۱۳۴۶ هجری شمسی می‌گذرد. «تاریخ قرآن» مسائل مربوط به نگارش و جمع‌آوری قرآن را از جمله تالیف قرآن در زمان پیامبر اکرم (ص) و گردآوری آن در زمان خلفای سه‌گانه مورد بررسی قرار داده و تشریح کرده است. مؤلف در کتاب به کمک و واسطه آیات و روایات اثبات کرده است که اولین نسخه قرآن در زمان حیات پیامبر(ص) به صورت کامل جمع‌آوری شده و نسخه اصلی برای آن حضرت(ص) نوشته شده بود.
 
ایسنا
 
صفحه دین و اندیشه خبرگزاری ایسنا تا ساعت ۱۴ به انتشار شش خبر پرداخته که عناوین آنها عبارت از «دیدار آیت‌الله رشاد با خانواده شیخ ابراهیم زکزاکی»، «همایش در سایه‌سار بصیرت در فرهنگ‌سرای بهاران / تجمع شهروندان در میدان امام حسین(ع)»، «اعلام شعار مشترک هیات‌های مذهبی ویژه فاطمیه»، «۵۴ هزار رقبه موقوفات کشور از ابتدای سال سنددار شدند / و جود ۵۰ هزار پلاک ثبتی بدون سند»، «چرا ششم فروردین روز زرتشت شده است؟» و «حال و هوای محله جلفا در جشن کریسمس» هستند.
 
در بخش‌هایی از خبر «دیدار آیت‌الله رشاد با خانواده شیخ ابراهیم زکزاکی» آمده است: آیت‌الله علی‌اکبر رشاد در دیدار با خانواده شیخ ابراهیم زکزاکی با اشاره به ایستادگی قابل ستایش شیخ ابراهیم زکزاکی در مقابل ظلم و جور حکام کشورش گفت: عمل علامه زکزاکی اقدامی بسیار بزرگ و تاریخ‌ساز است. ما با شخصیت‌های بسیاری در جهان آشنا بوده و برخورد داشته‌ایم، چه در کشورهای دیگر چه زمانی که به ایران آمده‌اند. مکتب اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام به سرعت در حال گسترش است و شخصیت‌های فراوانی از سایر مذاهب اسلامی به این مکتب روی آورده‌اند. بین این شخصیت‌ها شیخ زکزاکی یک فوق‌العادگی دارد و از ویژگی‌های شخصیتی ممتازی برخوردار است. عزمی که در این مرد هست، اراده قوی، شجاعت، درست اندیشی، سلامت فکر و استقامت در فکر، شهامتی که در وجود ایشان سراغ داریم، حقاً کم نظیر است.
 
وی افزود: کم نیستند فضلایی که بعد از انقلاب اسلامی به ایران آمدند و به سطحی از تحصیلات و مراتب علمی رسیدند و به اوطانشان بازگشتند و از این قِسم خدمات ارائه کردند و بسیار مورد ستم قرار گرفتند. در اندونزی جناب جلال‌الدین رحمه سرگذشتی شبیه به شیخ زکزاکی داشت. وی از اوان انقلاب با ترجمه آثار مرحوم شهید مطهری(ره) به تبلیغ پرداخت و بیش از ۳۰۰ جلد کتاب را به مالایی ترجمه کرد. بسیار زندان رفت و مشکلات فراوان داشت ولی به جهت فرهنگ مسالمت‌آمیز این منطقه و کشور اندونزی برخوردهای خشن ادامه پیدا نکرد، میدان باز شد و توفیقاتی الان حاصل شده و مساله حل شده است.
 
ایرنا
 
صفحه معارف خبرگزاری جمهوری اسلامی نیز تا ساعت ۱۴ امروز یک خبر را منتشر کرده است که تیتر آن عبارت از «پیشبرد شعار وحدت نیازمند همکاری تمام دستگاه‌هاست» و «تکلیف موسسات قرآنی را مشخص کنید» است.
 
خبر «پیشبرد شعار وحدت نیازمند همکاری تمام دستگاه‌هاست» مربوط به مصاحبه ایرنا با آیت‌الله محسن اراکی است که در بخش‌هایی از آن می‌خوانیم: برخی فعالیت‌ها یک کار چندطرفه است و ما به هر اندازه هم که ابتکار داشته باشیم و جدیت به خرج دهیم، تا زمانی که طرفی که قرار است با او تعامل کنیم، اگر نخواهد یا نتواند، نمی‌توان به هدف موردنظر دست یافت. البته شماری از دستگاه‌ها و نهادها خوب عمل کردند. به عنوان مثال نهاد حوزه و مراجع قم همکاری خوبی داشتند.
 
وی با اشاره به پشتیبانی برخی از مراجع عظام همچون مکارم شیرازی، سبحانی، صافی گلپایگانی و وحید خراسانی از مجمع تقریب مذاهب اسلامی، اظهار داشت: آیت‌الله مکارم گام‌های بسیار بلندی در این زمینه برداشته و مدیریت حوزه تا جایی که مقدور بود، همکاری داشتند.
 
باشگاه خبرنگاران جوان
 
صفحه قرآن و عترت این خبرگزاری تا ساعت ۱۴ به انتشار سه خبر پرداخته که تیتر آنها عبارت از «حذف لیسانس حافظان قرآن صحت ندارد» و «حدیث امام صادق (ع) درباره نگاه کردن به نامحرم» هستند.
 
مهر
 
صفحه قرآن و متون دینی خبرگزاری مهر تا این ساعت به انتشار هفت خبر پرداخته که تیتر آنها عبارت از «در مسیر آموزش قرآن نباید تصدی‌گری کنیم باید تسهیل‌گری کنیم»، «نماهنگ گروه محمدرسول الله(ص) ویژه روز حماسی ۹ دی منتشر شد»، «علوم عقلی در نگارش دایره‌المعارف از همدیگر تفکیک شوند»،‌ «بیانیه اتحادیه مؤسسات قرآنی در خصوص طولانی شدن فرآیند ادغام»،‌ ««خشونت اجتماعی از منظر قرآن کریم با رویکرد شبهه پژوهی» منتشر شد» و «کتاب «کارنامه اهل بیت(ع) در قرآن شناسی» منتشر شد» هستند.
 
خبر «در مسیر آموزش قرآن نباید تصدی‌گری کنیم باید تسهیل‌گری کنیم» مربوط به صحبت‌های حجت‌الاسلام اخوان رئیس سازمان دارالقرآن کشور در دیدار روسای ادارات تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه است که در بخش‌هایی از آن آمده است: قرائت و تلاوت زیبای قرآن زیبایی یک بنای فاخر است که مردم با دیدن این بنا باید بیایند داخل این بنا و اعماق این بنا را درک کنند جامعه باید با قرآن انیس و مونس باشد و قرآن نباید از کتاب زندگی به کتاب تزئینی تبدیل شود.
 
وی بیان کرد: ریاست سازمان بر این امر تأکید دارد که بدنه سازمان باید قرآنی بشود، باید همه افراد قرآنی فکر و عمل کنند، ما باید همه جامعه را به سمت قرآنی شدن پیش ببریم، حضرت آقا هم یک تاکید ویژه‌ای دارند بر جلسات قرآن خانگی که می‌فرماید: جلسات قرآن خانگی راه نجات است.هم ظاهر قرآن را برای انسان‌ها درست می‌کند با الفت و انسی که بینشان ایجاد می‌شود، هم عمق قرآن و مفاهیم و معارف قرآن را، باید برویم به این سمت.
 
همچنین خبر «علوم عقلی در نگارش دائره المعارف از همدیگر تفکیک شوند» نیز مربوط به صحبت‌های آیت‌الله سبحانی در دیدار مسئولان و اساتید مرکز پژوهشی دایرة المعارف علوم عقلی اسلامی است که در بخش‌هایی از آن می‌خوانیم برای نگارش مقالات دایرة‌المعارفی در علوم مختلف عقلی نخستین کاری که باید انجام شود تفکیک این علوم از یکدیگر است تا خلط مباحث منطقی و فلسفی و کلامی و عرفانی نشود.
 
وی خاطرنشان کرد: در مرحله دوم باید ببینید آیا مراکز دیگری هم هستند که قصد نگارش چنین مقالاتی را دارند یا خیر، اگر چنین مراکزی باشند، باید طوری عمل شود که مکمل همدیگر باشید تا از انجام کارهای موازی پرهیز شود. برای نمونه گروه علمی کلام در مؤسسه امام صادق علیه‌السّلام در حال نگارش مقالات این علم است.
 
ایبنا
 
صفحه دین خبرگزاری کتاب ایران تا ساعت 14، خبری را منتشر نکرده است.
 
میزان
 
«حکم اعراض از وطن» نیز عنوان تنها خبری است که در صفحه دین و اندیشه خبرگزاری میزان منتشر شده است.
انتهای پیام
captcha