
به گزارش
ایکنا؛ به نقل از وبدا؛ سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در حاشیه اجلاس معاونین آموزشی دانشگاههای علوم پزشکی کشور، در پاسخ به پرسشی در خصوص تحریم داروهای بیماران MPS توسط آمریکا، بیان کرد: متأسفانه داروی بیماران MPS فقط در یک کمپانی آمریکایی و در کنار آن، یک کمپانی کرهای تحت لیسانس آمریکا تولید میشود و علیرغم تأمین ارز و ریال لازم برای واردات این دارو، مدتها است که آمریکا تمامی راههای انتقال این دارو را به کشور ما بسته است. اما با تلاش همکارانمان تا هرجا که توانستیم، تحریمها را دور زدیم و تقریبا برای تأمین تمام داروهای اساسی هیچ مشکلی نداریم و تنها دارویی که با تلاشهای مضاعف هم نتوانستیم مسیری برای واردات آن باز کنیم، داروی بیماران MPS است و آمریکا با کمال بی رحمی و ظلم، از ارائه این دارو امتناع میکند.
وزیر بهداشت ادامه داد: در اعتراض به این مسئله، نامهای به تدروس، دبیرکل سازمان بهداشت جهانی نوشتم و به شدت گله کردم که این موضوع یک جنایت علیه بشریت است که آمریکاییها بر ما اعمال میکنند، اما همچنان برای تامین این دارو تلاش میکنیم.
۵ هزار دانشجوی خارجی در ایران تحصیل میکنندوزیر بهداشت درخصوص دانشجویان خارج از کشور، گفت: تمام تلاشمان این است که برای دانشجویانی که به هر دلیلی بیرون از کشور تحصیل کرده و استحقاق آن را دارند که بر صندلی پزشکی کشور بنشینند، راهگشا باشیم تا بتوانند در داخل وطنشان درس بخوانند، اما این موضوع باید در چارچوبهایی انجام شود، تا دانشجویان داخل کشور احساس بی عدالتی و ضرر نکنند. از طرفی، نمیتوان راه را بر هموطنی که استعداد زیادی دارد و در جای دیگری درس میخوانند، بست، لذا میتوان با درنظر گرفتن شرایط خاص و قابلیتهای علمی این دانشجویان، راه حلهایی را پیدا کرد.
وی در خصوص دانشجویان خارجی محصل در داخل کشور، گفت: در حال حاضر، حدود پنج هزار دانشجوی خارجی علوم پزشکی در ایران تحصیل میکنند و یکی از اهداف ما این است که تعداد آنها را افزایش دهیم، چراکه حضور این دانش آموختگان، منجر به کمکهای اقتصادی-علمی برای دانشگاههای علوم پزشکی شده و از طرفی، این افراد بعداز فارغ التحصیلی، پیام آور علمی و فرهنگی کشور ما در اقصی نقاط جهان خواهند بود.
سهمیه ایثارگران در حال پیگیری استوی در پاسخ به سؤالی درخصوص سهمیه ورود به دانشگاههای علوم پزشکی، بیان کرد: در مورد سهمیه ایثارگران پیشنهادی برای اصلاح سهمیهها در دولت مطرح شده و در حال پیگیری است، اما به طور کلی در مورد سهمیهها و ظرفیت دانشگاهها نمیتوانیم یک رای کلی بدهیم و باید در هر رشتهای با توجه به توانمندی دانشگاه و نیاز جامعه و نظام ارائه خدمت، سهمیهها و ظرفیتها را اصلاح کنیم.
نمکی افزود: نباید با منابع دولتی افرادی را تربیت کنیم که بعدا نتوانند وارد بازار کار شده و مشغول شوند؛ لذا ضرورت دارد که این موضوع بررسی شود تا ببینیم چه کسی را در چه سطحی و با چه مهارتی در کجا و برای چه جایگاهی تربیت میکنیم و از ظرفیتهای موجود بیشترین بهره را ببریم.
انتهای پیام