واکنش گروه‌های فلسطینی به «معامله قرن»/ اردن از جزئیات طرح اظهار بی‌اطلاعی کرد  
کد خبر: 3874196
تاریخ انتشار : ۰۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۳

واکنش گروه‌های فلسطینی به «معامله قرن»/ اردن از جزئیات طرح اظهار بی‌اطلاعی کرد  

گروه بین‌الملل ــ گروه‌ها و شخصیت‌های مختلف فلسطینی به موضع آمریکا مبنی بر نزدیک بودن زمان رونمایی از طرح موسوم به «معامله قرن» واکنش نشان دادند.

به گزارش ایکنا؛ به نقل از پایگاه خبری «العهد»، «خالد البطش»، از اعضای ارشد جهاد اسلامی فلسطین خواستار تحرکات مردمی گسترده در کرانه باختری، قدس، غزه، اراضی اشغالی ۱۹۴۸ و فلسطینی‌های ساکن در خارج برای مقابله با معامله قرن شد.
 
این عضو دفتر سیاسی جهاد اسلامی تأکید کرد: ملت فلسطین به کسی اجازه نخواهد داد که قدس را تصاحب کند، عدالت بین‌المللی گم شده و دروغ بزرگی است که امروز برای اجرایی شدن توطئه‌های دشمن با نظارت آمریکا به کار می‌رود.
 
«نافذ عزام»، از دیگر اعضای دفتر سیاسی جهاد اسلامی هم ضمن تأکید بر این که این طرح اجرایی نخواهد شد، افزود: قدس و مسجدالاقصی به صاحبان حقیقی آن باز خواهد گشت.
 
حماس
 
«فوزی برهوم»، سخنگوی جنبش حماس اعلام کرد: تمام این اقدامات آمریکایی و اسرائیلی، موجودیت فلسطینی و هویت قدس اشغالی و رابطه امت اسلام و فلسطین و مسجدالاقصی را هدف گرفته است.
 
وی افزود: اگر همراهی برخی کشورهای منطقه‌ای و بین‌المللی با رژیم صهیونیستی در کار نبود، این توطئه‌های صهیونیستی ـ آمریکایی برای نابودی مسئله فلسطین اجرایی نمی‌شد.
 
برهوم ادامه داد: باز بودن دروازه پایتخت‌های عربی به روی رژیم اشغالگر، سرکوب مقاومت در کرانه باختری به دست تشکیلات خودگردان و هماهنگی امنیتی این نهاد با دشمن صهیونیستی، زمینه را برای این چنین طرح‌هایی فراهم کرده است.
 
تشکیلات خودگردان
 
«نبیل ابوردینه»، سخنگوی تشکیلات خودگردان نیز در واکنش به اظهارات رئیس‌جمهور آمریکا که گفته بود با فلسطینی‌ها درباره این طرح صحبت کرده، اعلام کرد: وی چه به صورت خلاصه و چه به صورت مفصل درباره این طرح با تشکیلات خودگردان صحبتی نداشته است و رام‌الله با این طرح موافق نیست.
 
جبهه مردمی برای آزادی فلسطین
 
«جبهه مردمی برای آزادی فلسطین» نیز در این رابطه اعلام کرد: ملت فلسطین نیاز به این ندارد که در انتظار رونمایی معامله قرن از سوی آمریکا باشد، هر آنچه برای ما از این دشمن آمریکایی رسیده فقط ویرانی، مواضع خصمانه و کار مدارک برای نابودی مسئله ملی فلسطین بوده است.
 
این جبهه فلسطینی، آمریکا را رأس شرارت و جنایت و شریک رژیم صهیونیستی در حملات علیه ملت فلسطین خواند و افزود: معامله قرن حلقه جدیدی از حلقه‌های توطئه علیه ملت فلسطین است.
 
این جبهه سپس به اتحاد برای شکست این طرح فراخواند و تأکید کرد: شکست این طرح منجر به شکست دونالد ترامپ در انتخابات آتی آمریکا نیز خواهد شد.
 
جنبش ابتکار ملی فلسطین

«مصطفی البرغوثی»، دبیرکل جنبش ابتکار ملی فلسطین اعلام کرد: معامله قرن پروژه‌ای اسرائیلی و نژادپرستانه است که نتانیاهو آن را درست کرده و با پوشش آمریکایی پوشانده شده است.
 
وی گفت: این طرح دنبال نابودی حقوق ملی فلسطین از جمله حق فلسطینی‌ها در پایتخت خود قدس و حق بازگشت آوارگان فلسطینی است. بندهای این طرح چیزی جز تقویت نظام آپارتاید اسرائیلی علیه ملت فلسطین نیست.
 
البرغوثی تأکید کرد: خطر بسیار نزدیک است و باید با پایان دادن به اختلافات، صفوف فلسطینی علیه معامله قرن را متحد کرد.
 
جنبش فتح
 
«اسامه القواسمی»، سخنگوی جنبش فتح نیز اعلام کرد: ترامپ قصد دارد از این طرح در زمان فعلی رونمایی کند تا کمکی انتخاباتی برای نتانیاهو باشد.
 
وی افزود: آمریکا و اسرائیل مالک فلسطین نیستند که بخواهند سرنوشت ملت آن را مشخص کنند. حق و ایستادگی در نهایت بر ظلم و طغیان پیروز خواهد شد.
 
«منیر الجاغوب»، از مسؤولان ارشد فتح هم اعلام کرد: معامله قرن یک مرحله استعماری جدید است که آمریکا و اسرائیل دنبال تحمیل آن هستند.
 
وی به وبگاه اماراتی «العین» گفت: این طرح چیزی از واقعیت منطقه را تغییر نخواهد داد و حق ملت فلسطین در سرزمینشان را از بین نخواهد برد.
 
کمیته اجرایی ساف (سازمان آزادیبخش فلسطین)

«صائب عریقات»، دبیر کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین تصریح کرد: هر معامله‌ای که حقیقت اشغال فلسطین را بپوشاند به عنوان «فریب قرن» از آن در تاریخ یاد خواهد شد.

«واصل ابویوسف»، عضو کمیته اجرایی ساف اعلام کرد: فلسطین قاطعانه این طرح را مردود می‌داند، زیرا طرح مذکور حق بازگشت را خط می‌زند، شهرک‌سازی را قانونی می‌کند و حق تعیین سرنوشت را از بین می‌برد.
 
وی تأکید کرد: جامعه بین‌الملل باید اینگونه توطئه‌ها را بر پایه قانونی بین‌الملل به شکست بکشاند، قانونی که بر ایجاد دولت فلسطین در مرزهای ۱۹۶۷ و مرکزیت قدس تأکید کرده است.
 
جبهه دموکراتیک برای آزادی فلسطین
 
جبهه دموکراتیک برای آزادی فلسطین همه گروه‌های فلسطینی را به مسئولیت‌پذیری و دعوت به گفت‌وگوی فوری در سطح رهبران و نیز برگزاری نشست سازمان آزادی بخش فلسطین(ساف) به عنوان مقدمه‌ای برای گفت‌وگوی ملی فراگیر جهت پایان دادن به دودستگی و اختلافات فراخواند.
 
در بیانیه این جنبش بر ضرورت پایان دادن به توافق اوسلو و تعهدات آن، بازنگری در روابط با رژیم صهیونیستی، احیای مقاومت مردمی، انتفاضه فراگیر و گسترش دایره درگیری‌ها تأکید شده است.
 
عبدالباری عطوان
 
«عبدالباری عطوان»، تحلیلگر فلسطینی و سرشناس عرب نوشت: بر خلاف نقشه مشترک ترامپ و نتانیاهو برای نابودی آرمان فلسطین از طریق معامله قرن، این طرح هرگز اجرا نخواهد شد و بالعکس فروپاشی تشکیلات خودگردان و توافق اسلو و تحکیم جبهه مقاومت را رقم می‌زند.
 
ادعای اینتدیپندنت درباره اردن
 
 روزنامه الکترونیکی «ایندیپندنت عربی» به نقل از منابع رسمی اردنی مدعی شد که «امان» در جریان جزئیات کامل طرح موسوم به «معامله قرن» قرار دارد و برخلاف مواضع سابق خود در قبال این طرح نرمش نشان داده است و برای اتخاذ «سلسله تصمیمات داخلی» آماده می‌شود.
 
این در حالی است که بر اساس اعلام شبکه سی‌ان‌ان عربی، «محمد الصفدی»، وزیر خارجه اردن اعلام کرد، این کشور اطلاعی از جزئیات طرح معامله قرن ندارد.
 
وی تأکید کرد: سیاست اردن در قبال مسأله فلسطین تغییری نکرده و ثابت باقی خواهد ماند.
 
«فیصل الفایز»، رئیس مجلس سنای اردن نیز اعلام کرد، معامله قرن از نظر این کشور مردود است و موضع اردن تغییری نکرده است.
 
الفایز تأکید کرد: «عبدالله دوم» شاه اردن اولین کسی بوده که تصمیم دولت آمریکا برای شناسایی قدس به عنوان پایتخت اسرائیل را مردود دانسته و پویشی جهانی در رد این تصمیم را رهبری کرده است.
 
وی سپس ادامه داد: شاه اردن سه «نه» در قبال مسأله فلسطین دارد؛ «نه» به وطن جایگزین، «نه» به اسکان دائمی آوارگان و «نه» به شناسایی قدس به عنوان پایتخت اسرائیل.

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهوری آمریکا، روز سوم بهمن ماه اعلام کرد که درصدد است از طرح ادعایی خود برای صلح در خاورمیانه، موسوم به «معامله قرن»، قبل از سفر «بنیامین نتانیاهو» به واشنگتن که روز سه‌شنبه انجام خواهد شد، رونمایی کند.

طرح معامله  قرن که از سوی دولت آمریکا ارائه شده است، شامل انضمام کامل قدس و شهرک‌های موجود در کرانه باختری به رژیم صهیونیستی و حذف کامل حق بازگشت آوارگان فلسطینی است.

این طرح تاکنون با واکنش شدید مسلمانان و فلسطینیان روبرو شده و تنش و درگیری با نظامیان رژیم صهیونیستی را در فلسطین از جمله نوار غزه افزایش داده است.

انتهای پیام
captcha