شانهساز همچنین درباره صادارت دارو در برابر واردات غذا به برخی کشورهای آمریکای جنوبی گفت: مبادله دارو و غذا امر جدیدی نیست و سالهاست که انجام میشود. یکی از موانع صادرات دارو این است که کشورهای بزرگ میدانند ورود ایران به بازار دارویی کشورها بازار آنها را تحتالشعاع قرار میدهد.
امکان کنترل قیمت و تأمین دارو
رئیس سازمان غذا و دارو درباره واردات موازی دارو به کشور نیز افزود: طبق تبصره ۱۷ قانون بودجه سال ۹۸ و دستورالعمل واردات دارو اقلام دارویی که وارد میشوند علاوه بر نماینده شرکت اصلی میتواند وارد کننده دیگری هم داشته باشد برای اینکه امکان کنترل قیمت و تأمین دارو در شرایط مختلف فراهم باشد. به این ترتیب توانستهایم به بسیاری از داروها با ۲۰ درصد کاهش قیمت اجازه واردات دهیم و بیماران در تأمین این داروها با چالشهای کمتری مواجه باشند.
وی گفت: سازمان غذا و دارو و وزارت اقتصاد نیز پیش نویس این مصوبه قانونی را تهیه میکنند تا با ایجاد رقابت، داروهای با کیفیت و مورد نیاز بیماران با قیمت مناسبی تأمین شود.
حمایت همه جانبه از تولید داخل
غلامحسین مهرعلیان، مدیرکل دارویی سازمان غذا و دارو نیز در این نشست، با بیان اینکه رفتار اقتصادی سازمان غذا و دارو حمایت همه جانبه از تولید داخل است، گفت: ۳۰ درصد رشد کمی تولید داخل در سال ۹۸ رخ داده است.
وی با اشاره به راهافتادن نهضت کیفیسازی در تولید دارو، گفت: در تنظیم بازار نیز امسال کمترین تغییرات قیمت را در بخش داروهای ضروری شاهد بودیم، ضمن اینکه در ارز تخصیص یافته به دارو، ۶۰ درصد به تولید و ۴۰ درصد نیز به واردت اختصاص یافته است.
مهرعلیان بیان کرد: ۳ تا ۴ قلم داروی تولیدی در حوزه نانوتکنولوژی بوده است و ۲۵ تا ۳۰ قلم داروی تولیدی نیز در بخش داروهای بایوتکنولوژیک هستند.
آمارنامه دارویی تی تک
وی اعلام کرد: آمارنامه دارویی در قالب سامانه تیتک به زودی در اختیار تمامی شخصیتهای حقیقی و حقوقی کشور قرار میگیرد.
در ادامه این نشست حسین صفوی، مدیرکل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو، نیز در این نشست با اشاره به گامهای بسیار خوب ایران در تولید تجهیزات پزشکی و ملزومات مصرفی کشور، اظهار کرد: تعداد محصولات تجهیزات پزشکی که ایران در آنها خودکفا شده است، دو برابر نسبت به سال گذشته است و در سال گذشته کمتر از ۲۰۰ قلم تجهیزات پزشکی تولید میشد که این عدد به حدود ۴۰۰ محصول افزایش پیدا کرده است.
وی افزود: حدود ۷۰۰ شرکت تولیدی تجهیزات پزشکی در ایران فعالیت میکنند، که ۲۰۰ شرکت آنها دانشبنیان هستند، ضمن اینکه در سالهای اخیر نیز محصولاتی وارد بازار شده که هایتک هستند.
مدیرکل تجهیزات پزشکی با تأکید بر لزوم ساماندهی شبکه توزیع تجهیزات پزشکی در کشور، گفت: در سال جاری، الصاق برچسب شناسه و کد رهگیری بر روی کالاهای تولید و وارداتی را الزامی شد و از که امید میرود، از سال آینده رهگیری کالاهای تجهیزات پزشکی به صورت پایلوت در کشور اجرا شود.
وی یادآور شد: صادرات تجهیزات پزشکی تولید داخل، در سال جاری حدود ۲۰ میلیون دلار است، ضمن اینکه صادرات ما به کشورهای اروپایی هم در حال حاضر وجود دارد.
رونمایی از محصولات جدید
صفوی با اشاره به تفاهمنامه این سازمان با معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: بر اساس این تفاهمنامه سرمایهگذاری خوبی در حوزه تولید تجهیزات پزشکی صورت گرفته و محصولات خوبی نیز تولید شده است که به زودی رونمایی میشوند.
وی افزود: به منظور تسهیل صدور و تمدید مجوز محصولات تولیدی در سال ۹۸ به دانشگاههای علوم پزشکی واگذار شد، سیاست ما برونسپاری کارهای غیر حاکمیتی است.
صفوی اعلام کرد: ۴۰ درصد محصولات تولیدی تجهیزات پزشکی سرمایهای بوده و ۶۰ درصد آنها مصرفی است.