کد خبر: 3878374
تاریخ انتشار : ۲۳ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۸
رئیس سازمان غذا و دارو:

قیمت دارو سال آینده تغییر نمی‌کند / کم توفیقی در حوزه واکسن

رئیس سازمان غذا و دارو ضمن تشریح دستاوردهای دارویی کشور در چهل سال اخیر، از عدم افزایش قیمت دارو در سال آینده خبر داد.

نهضت خودکفایی دارو طی چهل سال اخیر/ قیمت دارو سال آینده تغییر نمی‌کندبه گزارش خبرنگار ایکنا، محمدرضا شانه‌ساز، رئیس سازمان غذا و دارو در نشست خبری تقدیر از توانمندی‌های تولیدی صنایع دارویی و تجهیزات پزشکی کشور که امروز، 23 بهمن‌ماه، برگزار شد با بیان اینکه نهضت خودکفایی در دارو و تجهیزات پزشکی به برکت انقلاب اسلامی شکل گرفته است، گفت: اتفاق‌هایی که در حوزه‌های یاد شده و همچنین بخش مکمل‌های غذایی، صنایع بهداشتی و آرایشی و داروهای گیاهی افتاد، بسیار چشم‌گیر بوده است.
 
وی با اشاره به وجود پیچیدگی‌های زیاد در صنعت تولید دارو و تجهیزات پزشکی، اظهار کرد: این  امر حساسیت بالایی هم دارد لذا دانش  و علم بسیار زیادی را طلب می‌کند. بسیاری از کشور‌های اطراف، اگر تولید محدودی نیز داشته باشند، باید دانش تولیدی خود را در اختیار کشور‌های دیگر، به منظور آزمایش و نظارت، قرار دهند، در حالیکه یکی از دستاورد‌های کشور ما گسترش دانش آزمایشگاهی و رگولاتوری بسیار قدرتمندی است که به برکت انقلاب اسلامی به وجود آمده است و نیاز نیست برای آزمایش دارو‌های تولیدی، دانش تولید این دارو‌ها در اختیار کشور‌های دیگر بگذاریم.

معاون وزیر بهداشت بیان کرد: در محصولات بیولوژیک که عمده آنها از طریق واردات تأمین می‌شود، ۱.۲ میلیارد دلار ارزبری داشتیم که حدود دو دهه است در این حوزه ورود پیدا کرده و به خودکفایی مناسبی رسیدیم. در حوزه تولید تجهیزات پزشکی اگرچه به اندازه دارو به خودکفایی نرسیدیم، اما با توجه به سرمایه‌گذاری ۲۵ ساله، دستاورد‌های خوبی کسب شده و برخی از محصولات تولیدی را به کشورهای دیگر صادر می‌کنیم.

شانه‌ساز به تلاش‌های 20 ساله در بخش مواد اولیه دارویی اشاره و عنوان کرد: در اوایل سرعت ما در این باره بسیار کم بود، اما در حال حاضر وضعیت مناسبی داریم. همچنین تا دو سال آینده حداکثر ۱۸۰ قلم مواد اولیه دارویی تولید خواهد شد، که ۲۴۰ میلیون دلار کاهش ارزبری را در پی خواهد داشت، این موضوع در راستای اقتصاد مقاومتی یکی از دست‌آورد‌های ما محسوب می‌شود.

آموزش تولیدکنندگان و داروسازان در حوزه دارو‌های گیاهی

وی با بیان اینکه صدور پروانه تولید در حوزه دارو‌های گیاهی و سنتی که مطلوبیت بسیاری بین مردم دارد از ۱۲۰ به ۸۰۰ رسیده است؛ گفت: تولیدکنندگان دارویی و پزشکان نیز برای مصرف مناسب این دارو‌ها آموزش می‌بینند.

شانه‌ساز معتقد است کیفیت دارو‌های کشور قابل دفاعی است اما تولید‌کننده‌ها باید تبلیغات واقعی را عنوان و منعکس کنند چون این موضوع سبب می‌شود اعتماد مصرف‌کننده افزایش پیدا کند. وزارت بهداشت نیز موظف است دسترسی به دارو و کیفیت آن را ارتقا دهد.

رئیس سازمان غذا و دارو در بخش دیگری از سخنان خود در رابطه با محصولات نانو گفت: بیش از ۷۰ محصول نانو در حال تولید است که عمده آن‌ها در حوزه اقلام آرایشی و بهداشتی و محصولات ضد عفونی‌کننده است.

عدم افزایش قیمت دارو در سال آینده

وی با تاکید بر اینکه برنامه ما این است که قیمت دارو برای سال آینده افزایش پیدا نکند، گفت: تلاش می‌کنیم که سال آینده نیز ارز ۴۲۰۰ تومانی در اختیار تولیدکننده و واردکنندگان قرار بگیرد.

جذابیت واردات در برابر تولید واکسن

معاون وزیر بهداشت در ادامه با بیان اینکه متاسفانه نتوانستیم توفیقی که در حوزه دارو داریم را در حوزه واکسن داشته باشیم، گفت: یکی از دلایل این امر جذابیت بازار برای واردات است. با برنامه‌ریزی‌های انجام شده بخش اعظم واکسن‌های مورد نیاز مانند پنوموکوک، آنفولانزا و روتا ویروس تا دو سال آینده تولید می‌شود. ضمن اینکه برخی از واکسن‌های تولیدی نیز در مرحله کارآزمایی بالینی هستند و اگر موفقیت آن‌ها تایید شود به بازار عرضه می‌شوند.

شانه‌ساز همچنین درباره صادارت دارو در برابر واردات غذا به برخی کشور‌های آمریکای جنوبی گفت: مبادله دارو و غذا امر جدیدی نیست و سال‌هاست که انجام می‌شود. یکی از موانع صادرات دارو این است که کشور‌های بزرگ می‌دانند ورود ایران به بازار دارویی کشور‌ها بازار آن‌ها را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

امکان کنترل قیمت و تأمین دارو

رئیس سازمان غذا و دارو درباره واردات موازی دارو به کشور نیز افزود: طبق تبصره ۱۷ قانون بودجه سال ۹۸ و دستورالعمل واردات دارو اقلام دارویی که وارد می‌شوند علاوه بر نماینده شرکت اصلی می‌تواند وارد کننده دیگری هم داشته باشد برای اینکه امکان کنترل قیمت و تأمین دارو در شرایط مختلف فراهم باشد. به این ترتیب توانسته‌ایم به بسیاری از دارو‌ها با ۲۰ درصد کاهش قیمت اجازه واردات دهیم و بیماران در تأمین این دارو‌ها با چالش‌های کمتری مواجه باشند.

وی گفت: سازمان غذا و دارو و وزارت اقتصاد نیز پیش نویس این مصوبه قانونی را تهیه می‌کنند تا با ایجاد رقابت، دارو‌های با کیفیت و مورد نیاز بیماران با قیمت مناسبی تأمین شود.

حمایت همه جانبه از تولید داخل

غلامحسین مهرعلیان، مدیرکل دارویی سازمان غذا و دارو نیز در این نشست، با بیان اینکه رفتار اقتصادی سازمان غذا و دارو حمایت همه جانبه از تولید داخل است، گفت: ۳۰ درصد رشد کمی تولید داخل در سال ۹۸ رخ داده است.

وی با اشاره به راه‌افتادن نهضت کیفی‌سازی در تولید دارو، گفت: در تنظیم بازار نیز امسال کمترین تغییرات قیمت را در بخش دارو‌های ضروری شاهد بودیم، ضمن اینکه در ارز تخصیص یافته به دارو، ۶۰ درصد به تولید و ۴۰ درصد نیز به واردت اختصاص یافته است.

مهرعلیان بیان کرد: ۳ تا ۴ قلم داروی تولیدی در حوزه نانوتکنولوژی بوده است و ۲۵ تا ۳۰ قلم داروی تولیدی نیز در بخش دارو‌های بایوتکنولوژیک هستند.

آمارنامه دارویی تی تک

وی اعلام کرد: آمارنامه دارویی در قالب سامانه تی‌تک به زودی در اختیار تمامی شخصیت‌های حقیقی و حقوقی کشور قرار می‌گیرد.

در ادامه این نشست حسین صفوی، مدیرکل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو، نیز در این نشست با اشاره به گام‌های بسیار خوب ایران در تولید تجهیزات پزشکی و ملزومات مصرفی کشور، اظهار کرد: تعداد محصولات تجهیزات پزشکی که ایران در آن‌ها خودکفا شده است، دو برابر نسبت به سال گذشته است و در سال گذشته کمتر از ۲۰۰ قلم تجهیزات پزشکی تولید می‌شد که این عدد به حدود ۴۰۰ محصول افزایش پیدا کرده است.

وی افزود: حدود ۷۰۰ شرکت تولیدی تجهیزات پزشکی در ایران فعالیت می‌کنند، که ۲۰۰ شرکت آن‌ها دانش‌بنیان هستند، ضمن اینکه در سال‌های اخیر نیز محصولاتی وارد بازار شده که هایتک هستند.

مدیرکل تجهیزات پزشکی با تأکید بر لزوم ساماندهی شبکه توزیع تجهیزات پزشکی در کشور، گفت: در سال جاری، الصاق برچسب شناسه و کد رهگیری بر روی کالا‌های تولید و وارداتی را الزامی شد و از که امید می‌رود، از سال آینده رهگیری کالا‌های تجهیزات پزشکی به صورت پایلوت در کشور اجرا شود.

وی یادآور شد: صادرات تجهیزات پزشکی تولید داخل، در سال جاری حدود ۲۰ میلیون دلار است، ضمن اینکه صادرات ما به کشور‌های اروپایی هم در حال حاضر وجود دارد.

رونمایی از محصولات جدید

صفوی با اشاره به تفاهم‌نامه این سازمان با معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: بر اساس این تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری خوبی در حوزه تولید تجهیزات پزشکی صورت گرفته و محصولات خوبی نیز تولید شده است که به زودی رونمایی می‌شوند.

وی افزود: به منظور تسهیل صدور و تمدید مجوز محصولات تولیدی در سال ۹۸ به دانشگاه‌های علوم پزشکی واگذار شد، سیاست ما برون‌سپاری کار‌های غیر حاکمیتی است.

صفوی اعلام کرد: ۴۰ درصد محصولات تولیدی تجهیزات پزشکی سرمایه‌ای بوده و ۶۰ درصد آن‌ها مصرفی است.

انتهای پیام
captcha