به گزارش ایکنا؛ الهام حیادار، استاد حوزه علمیه بانوامین، سهشنبه 20 اسفندماه، در ویژهبرنامه تلویزیونی اعتکاف که در جوار مضجع نورانی حضرت عبدالعظیم(ع) انجام شد، با گرامیداشت سالروز وفات حضرت زینب کبری(س)، اظهار کرد: امروز بیش از هر زمان دیگری به اخلاق و صبر زینبی نیاز داریم، حضرت زینب(س) برای ما اسوه صبر و استقامت و رضایت دادن به رضای الهی است، چه اینکه ایشان به این کلام مادر بزرگوار خود اقتدا کرده بودند: « رَضیتُ بما رضیَالله و رسوله؛ راضیام به آنچه خدا و رسولش راضی شدند».
وی از بیتحملی برخی از مردم در بروز مصائب اجتماعی انتقاد کرد و گفت: متأسفانه برخی از مردم به جای آنکه نعمتهای خداوند و برکات او را ببینند، به هراس از مشکلات و مصائب دامن میزنند، حتی این روزهایی هم که در خانه به سر میبرند، دائماً از بیماری نگران هستند و به نعمت سلامت خود و فرزندانشان توجه نمیکنند، وقتی فرزند آنها با شادابی مشغول بازی است و تب ندارد، بی دلیل نگران میشوند که اگر یک روز مریض شود، چه کار کنم.
حیادار ادامه داد: متأسفانه امروز کوچکترین مسائل، اشک ما را در دنیا در میآورد اما اگر دنیا را مقدمه آخرت بدانیم، هرگز برای دنیا غصه و افسوس نمیخوریم. در جریان کربلا، امام حسین(ع) را به شهادت رساندند، سرها را بالای نیزه بردند و به حضرت زینب(س) و اسرا تازیانه زدند، اما حضرت زینب(س) میفرمایند: «...والاخرنا بالرحمة والشهاده، خدایا بر ما رحمت و شهادت را نازل کن» و در جای دیگر فرمودند: «ما رأیت الا جمیلا؛ جز زیبایی ندیدم»، آیا بی احترامیها و شکنجهها برای حضرت زینب(س) زیبا بود؟ بله، چون آن را فعل خداوند میدانست و به فعل خدا راضی بود.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه به جای ترس از مرگ باید از آن عبرت بگیریم، گفت: باور کنیم که مرگ حق است و باید از آن عبرت بگیریم. اجل هر کس، مشخص است و دنیا دار فانی؛ امام علی(ع) در خطبه 28 نهجالبلاغه میفرمایند: «فَإِنَّ الدُّنْيَا قَدْ أَدْبَرَتْ وَ آذَنَتْ بِوَدَاعٍ وَ إِنَّ الْآخِرَةَ قَدْ أَقْبَلَتْ؛ مردم آگاه باشید که دنیا تمام شد و آخرت در پیش است». اگر باور کنیم که دنیا تمام شدنی و مسیر آخرت در پیش است، عبرت میگیریم و گناه را ترک میکنیم.
وی تصریح کرد: هرچه زجر در زندگی است، به دلیل گناه انسانهاست. مردم با گناه خود، مصیبت را به وجود آوردهاند و البته خدا به این امتحان راضی است. با این حال عجیب است که به گناه ادامه میدهیم و هنوز در جامعه، بیحجابی، دروغ و غیبت وجود دارد. آیا تا به حال فکر کردهایم که جوانها چه زود پیر میشوند و میمیرند؟ آیا تا به حال فکر کردهایم که چقدر از مردم به دلیل فوت ناگهانی، فرصت توبه پیدا نمیکنند؟ ما نمیتوانیم نظر خود را بر نظر خدا ترجیح دهیم و بگوییم نظر من درباره حجاب چنین و چنان است، چنین کسی بنا بر حدیث، عاقبتش آتش است.
حیادار در ادامه گفت: خداوند همواره پذیرنده توبه است و تا فرصت داریم باید توبه کنیم،تنها قومی که نجات پیدا کرد، قوم حضرت یونس(ع) بود، چون به موقع فهمیدند و توبه کردند، اگر واقعاً خدا را قبول داریم و او را دوست میداریم باید توبه کنیم، در حدیثی قدسی میخوانیم که «مَنْ أَحَبَّ حَبِيباً صَدَّقَ قَوْلَهُ وَ مَنْ أَنِسَ بِحَبِيبٍ رَضِيَ فِعْلَهُ ... وَ مَنِ اِشْتَاقَ إِلَى حَبِيبٍ جَدَّ فِي اَلسَّيْرِ إِلَيْهِ؛ کسی که حبیبش را دوست داشته باشد، کلام حبیب را تصدیق میکند و به فعل حبیب راضی میشود ... و هر کس به حبیبش مشتاق باشد، به سوی او حرکت میکند» مسیر لقاءالله مسیر سختیهاست و نباید از سختیها بهراسیم.
وی در پایان اظهار کرد: حضرت زینب(س)، صبر و استقامت را از مادر بزرگوار خود آموخته بود؛ حضرت زهرا(س) خودش آسیاب را میچرخاند، بچهها را تیمار میکرد و ذکر میگفت، پیامبر اکرم(ص) به همین دلیل در حق ایشان دعا کردند؛ جبرئیل نیز به این دلیل نازل شد و گفت: ای پیامبر! سلام خداوند را به فاطمه برسان و بگو: و لسوف یعطیک ربک فترضی؛ به زودی آنقدر به تو عطا میکنیم تا راضی شوی.
انتهای پیام