کد خبر: 3893204
تاریخ انتشار : ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۸:۰۱
در دیدار مدیر دو نهاد قرآنی با مسئولان بیمارستان بقیه‌الله‌(عج) مطرح شد:

پیشنهاد راه‌اندازی دارالقرآن در بیمارستان‌ها

روز گذشته رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت و رئیس سازمان دارالقرآن الکریم با حضور در بیمارستان بقیةالله‌(عج) از تلاش‌های کادر درمانی در این ایام قدردانی و بر تأسیس دارالقرآن در بیمارستان‌ها تأکید کردند.

تاکید بر جای خالی دارالقرآن در ساختار بیمارستان‌ها / اجرای آزمایشی در بیمارستان بقیه‌الله / اهدای پنج هزار ماسک

به گزارش ایکنا به نقل از مفدا، با حضور محمدمهدی بحرالعلوم، رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت و حجت‌الاسلام مهدی اخوان‌صباغ، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم از حجت‌الاسلام یوسفی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در بیمارستان بقیة‌الله(عج) به جهت تلاش‌ها و مجاهدت روحانیون و طلاب در طول مدت بستری بیماران کرونایی در کنار کادر درمان تشکر شد.

در ابتدای این دیدار حجت‌الاسلام یوسفی درباره تلاش‌های انجام شده برای ایجاد مرکز دارالقرآن در این بیمارستان، گفت: قبل از اینکه برای تاسیس مرکز دارالقرآن در این بیمارستان اقدام کنیم تعدادی روحانی را در این مرکز مستقر کردیم تا ارزیابی و سطح‌بندی پرسنل درمانی مرکز را انجام دهند تا بر اساس این ارزیابی در خصوص نوع حضور در این فضا برنامه‌ریزی لازم را داشته باشیم.

وی افزود: این مرکز قرآنی باید به نحوی باشد که تمامی برنامه‌های قرآنی زیر نظر آن انجام شود و تمامی عزیزان و تلاشگرانی که در حال تلاش هستند دارای یک پرونده قرآنی باشند تا بدانیم این افراد در حوزه قرآن در بخش‌های مختلف در چه سطحی قرار دارند که بتوانیم بر اساس شخصیت قرآنی افراد در این حوزه اقدام کنیم.

یوسفی با بیان اینکه فشار کار در ابتدای شیوع ویروس کرونا بر روی پرسنل درمانی این مرکز بالا بود، اما با حضور روحانیون و جهادگران طلبه‌ای که بدون درخواست هیچ مزد و مزایایی به این فضا آمدند، از این بار فشار کاسته شد، گفت: کادر درمانی زمانی که طلبه‌ها و روحانیون جوان را در کنار خود جهت بالا بردن روحیه بیماران و کادر درمانی می‌دیدند آن‌ هم در حالی که هیچ انگیزه مادی در کار نیست و تنها خالصانه برای رضای خدا و انجام وظیفه این حضور پر خطر را تجربه می‌کردند، روحیه مضاعف پیدا کرده و خود این عزیزان از حضور روحانیون ابراز خرسندی بالایی دارند.

در ادامه این دیدار رئیس سازمان دارالقرآن الکریم، گفت: در این دیدار تلاش داریم تا خداقوتی به عزیزان طلبه داشته باشیم که مدت دو ماه است در تلاش هستند تا در فضای ایجاد شده در خصوص بیماری کرونا در کنار کادر درمانی بوده و امید و معنویت مورد نیاز این بخش را تامین کنند. ما در خصوص ایجاد مرکزی قرآنی در این بیمارستان اعلام آمادگی کرده تا رابطه معنوی ایجاد شده حفظ شود. عزیزان حوزه با وجود خستگی جسمی اما از نظر روحی در شرایط بسیار خوبی قرار دارند و ما نیز به شما، رئیس بیمارستان و تمامی تلاشگران و کادر درمان در این مرکز درمانی خداقوت عرض می‌کنیم.

وی افزود: کار قرآنی ویژه‌ای که شما در نظر دارید انجام دهید قابل تقدیر است در این مسیر و در این بخش، ما می‌توانیم به عنوان نمونه این طرح را برای دیگر مراکز درمانی کشور تعریف کنیم و از طرفی برای بیماران، همراهان بیمار، خانواده‌ها و مراجعه‌کنندگان نیز کار قرآنی مناسب را ارائه دهیم. بر اساس آمارهای اعلام شده در شرایط کرونایی ایجاد شده در کشور در طول ماه‌های گذشته، مردم دیندارتر شده‌اند که این نشان می‌دهد اعتقادات رشد خوبی داشته است.

رئیس سازمان دارالقرآن افزود: بر اساس آمارهای اعلام شده گرایشات مردم به دعا و مناجات نیز در این شرایط بیشتر شده و این روند را در برنامه‌های صدا و سیما به وضوح می‌توان دید به نحوی که ارتباطات کوتاه با معارف نیز بیشتر شده است، در این شرایط قرآن به واقع شفابخش است و آرامش لازم را ایجاد می‌کند که برای استفاده از این ظرفیت بالا ما آمادگی لازم برای کمک جهت ایجاد مرکزی قرآنی در این مرکز درمانی را داریم و می‌توانیم ظرفیت طلبه‌ها را توانمندسازی کرده تا در حد کار جهادی در راه‌اندازی مرکز دارالقرآن در این مرکز درمانی پیش برویم.

اخوان با بیان اینکه در این مسیر از ظرفیت طلاب دیگر مدارس و حوزه‌ها، قاریان و حافظان و معلمان قرآن نیز می‌توانیم استفاده کنیم، گفت: در این شرایط اقشار مختلف مردم نسبت به پزشکان، پرستاران و کادر جهادگر و فداکار درمانی احساس دین دارند و در این فرصت می‌توانیم حرکت قرآنی خوبی را در کنار تمامی خدمات ویژه کادر درمانی داشته باشیم.

در ادامه محمدمهدی بحرالعلوم، رئیس مرکز قرآن و عترت معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با ابراز خرسندی از برگزاری این نشست، گفت: همانگونه که انتظار است ظرفیت روحانیت در تمامی ابعاد وارد کار شود این نیاز نیز دیده می‌شود که قاریان و حافظان قرآنی به واقعیات جامعه نزدیک‌تر شوند و نمادی باشند تا فعالان این حوزه بیشتر به مسائل جامعه نزدیک و از این تعالیم و عمق بی‌مانند مفاهیم قرآنی برای حل مشکلات کشور و پیشبرد اهداف متعالی نظام استفاده کنند.

وی افزود: در تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی کارشناس قرآنی را در ساختار داریم و حتی در برخی دانشگاه‌ها اداره امور قرآنی را داریم اما در مراکز درمانی این ساختار وجود ندارد و کار بیشتر با رابطینی پیش می‌رود که از طریق دانشگاه به بیمارستان‌ها مرتبط بوده و فعالیتشان خودجوش است، به همین دلیل ضریب نفوذ ما در مراکز درمانی در حوزه قرآن و عترت در حد مورد نظر نیست، اگر با ایجاد دارالقرآن در این بیمارستان به صورت آزمایشی و پایلوت بتوانیم به اهداف مورد نظر دست پیدا کنیم می‌توانیم به دنبال ایجاد فضای قرآنی مطلوب در دیگر مراکز درمانی باشیم. باید تلاش کنیم تا نوع فعالیت‌ها را در این مرکز به سمتی ببریم که کارگروهی ایجاد شود و با ایجاد اتاق فکر، با برنامه اقدامات خود را پیش ببریم.

بحرالعلوم با تاکید بر این‌که اگر ساختاری تحت عنوان دارالقرآن در مراکز درمانی تعریف شود، ایجاد انگیزه می‌کند اظهار کرد: می‌توان بیمارستان بقیةالله(عج) را در این خصوص به عنوان نیروی محرکه برای دیگر بیمارستان‌ها در نظر بگیریم. بر این اساس آمادگی داریم در این خصوص نشست‌های لازم را داشته باشیم و نفوذ قرآنی را به بخشی که مردم حضور دارند ببریم.

در پایان این دیدار یک جلد کلام الله مجید از سوی سازمان دارالقرآن الکریم به حجت‌الاسلام یوسفی، رئیس نهاد نمایندگی ولی فقیه در بیمارستان بقیةالله(عج) اهدا شد، همچنین سازمان دارالقرآن که اقدام به تولید ماسک در شرایط بحران کرونا در کشور کرده است، پنج هزار ماسک نیز به عنوان هدیه در اختیار نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری این بیمارستان جهت استفاده کادر درمانی قرار داد.

انتهای پیام
captcha