حامد احمدوند، مسئول گروههای جهادی قرآنی دارالقرآن سازمان بسیج مستضعفین، در گفتوگو با ایکنا، با اشاره به سالروز تشکیل بسیج سازندگی، گفت: با ورود گروههای جهادی به عرصههای سازندگی و خدمت رسانی و فعالیتهای جهادی تخصصی، دارالقرآن سازمان بسیج مستضعفین گروههای جهادی تخصصی قرآنی خود را در قالب گروههای فرهنگی ـ قرآنی و اعتقادی راهاندازی و تقویت کرده است.
وی افزود: گروههای جهادی قرآنی متشکل از فعالان عرصه قرآنی اعم از دانشجویان، طلاب، دانشآموزان، اساتید و نیز مدیران و مسئولان است که با توجه به ظرفیتهای هر یک از اقشار و نیز میزان محرومیت منطقه هدف، در بازههای مشخص بهصورت تجمیعی و مستقل یا تداومی که اغلب در ایام تابستان برگزار میشود به خدمت رسانی میپردازند.
احمدوند در ادامه با بیان اینکه اهداف اردوهای جهادی قرآنی در کلام مقام معظم رهبری متبلور است، گفت: معظمله فرمودهاند؛ شما اگر درس قرآن هم آنجا ندهید، خود حضور یک جوان متدین و متشرع، در یک مجموعه روستایی، در بین جوانان، در بین مردم مظهر مجسم آیه قرآن است و آنها را به دین به انقلاب به معنویت سوق میدهد.
مسئول گروههای جهادی قرآنی دارالقرآن سازمان بسیج مستضعفین کشور همچنین در مورد اهداف برگزاری اردوهای جهادی قرآنی در مناطق محروم، تصریح کرد: ترویج فرهنگ و انس، تشویق و ترغیب، آموزش و پرورش قرآنی در زمینه مفاهیم و سبک زندگی قرآنی از جمله اهداف این اردوهای جهادی است.
وی افزود: دارالقرآن بسیج بیش از 150 گروه جهادی قرآنی فعال در استانها دارد که دارای شناسنامه بوده و فعالیتها و منطقه هدف و نوع فعالیت به همراه جهادگران و فعالان قرآنی همراه گروه نیز مشخص است. در چشم انداز پنج ساله این تعداد باید به 500 گروه جهادی برسد.
احمدوند به شیوع ویروس کرونا نیز اشاره و اظهار کرد: با شیوع ویروس کرونا و مبتلا شدن تعدادی از هم وطنان عزیز علاوه بر اطلاعرسانی و خدمت رسانی در زمینههای بهداشتی، نیازهای روحی و معنوی در جامعه بیش از پیش حس میشد. لذا گروههای جهادی قرآنی در ابتدای شیوع ویروس کرونا با توجه به تخصص خود نقش خوبی را در بسیج نیروهای مردمی هم ایفا کردند و از همان ابتدا در کنار سایر گروههای جهادی و نهادهای دولتی ایستاده و فعالیت داشتند.
مسئول گروههای جهادی قرآنی دارالقرآن سازمان بسیج مستضعفین کشور در مورد فعالیتهای گروههای جهادی قرآنی پس از شیوع ویروس کرونا گفت: راهاندازی کارگاههای تولید ماسک و نیز استفاده از ظرفیت تولید در خانه، بستهبندی مواد ضد عفونی کننده و نیز ضدعفونی مساجد که اغلب فعالیتهای جهادی در آن صورت میگرفت و همچنین محلهای پرتردد از جمله این اقدامات بوده است. جمعآوری کمکهای مؤمنانه و توزیع در بین اقشار آسیبپذیر و کمبضاعت، نذر غذا و نیز توزیع گوشت قرمز، ایجاد گروههای تواشیح و اجرای طرح نغمههای همدلی بخش دیگری از این اقدامات در ایام کرونا بوده است.
احمدوند افزود: تشکیل گروههای قرآنی در فضای مجازی و برگزاری برنامههای قرآنی در بستر فضای مجازی، تولید محتوا در خصوص پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا با تبیین بلا و مصیبت در قرآن، دعوت به کار خیرانه و نیز دعوت به اهدای خون و پیش قدم شدن در این امر از دیگر فعالیتهای دارالقرآن سازمان بسیج مستضعفین کشور در ایام شیوع ویروس کرونا بوده است.
وی در پایان به تولید داروهای گیاهی توسط گروههای جهادی قرآنی بسیج زیر نظر متخصصان طب سنتی در جهت تقویت سیستم ایمنی بدن اشاره و اظهار کرد: گروههای جهادی قرآنی تا ریشهکن سازی ویروس کرونا در کنار مردم خواهند بود و به فعالیتهای جهادی خود ادامه خواهند داد.