تأثیر میوه‌های تابستانی در شرایط همه‌گیری كرونا
کد خبر: 3906265
تاریخ انتشار : ۰۲ تير ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۱

تأثیر میوه‌های تابستانی در شرایط همه‌گیری كرونا

یكی از راه‌های تقویت سیستم ایمنی بدن در شرایط همه‌گیری كرونا ویروس، استفاده از میوه و سبزی است كه ویتامین‌های مورد نیاز بدن را تأمین می‌كند.

با گرم‌تر شدن هوا و به دلیل دلیل تعریق بیشتر، نیاز بدن به آب، املاح و ویتامین‌ها در فصل تابستان بیشتر می‌شود. همچنین با توجه به شرایط ویژه‌ای که به دنبال همه‌گیری ویروس کرونا به‌وجود آمده است، یکی از راه‌‌های تقویت سیستم ایمنی بدن استفاده از میوه و سبزی است که ویتامین‌‌های مورد نیاز بدن را تأمین می‌‌کنند.

میوه‌های رنگارنگ تابستانی، اغلب به‌دلیل خنک و آبدار بودن می‌توانند گزینه‌ای بسیار مناسبی برای تامین آب از دست رفته بدن به دنبال تعریق باشند.

میوه‌ها از بهترین منابع تأمین‌کننده انواع ویتامین‌ها، مواد معدنی مانند فیبر غذایی، آنتی‌اکسیدان، کلسیم، فسفر و پتاسیم هستند که علاوه بر تأمین نیازهای بدن، موجب شادابی و طراوت پوست و پیشگیری از بیماری‌ها می‌شوند.

در ادامه خواص این میوه‌های تابستانی مورد بررسی قرار می‌گیرد:

هندوانه: یکی از اصلی ترین میوه‌های تابستانی است که نقش مهمی در از بین بردن عطش و تشنگی و تأمین آب بدن در فصل تابستان دارد. هندوانه منبع خوبی از کاروتنوئیدها، ویتامین‌های A، B و C، پکتین و پتاسیم است. این میوه علاوه بر هیدراته نگه داشتن بدن و پیشگیری از گرمازدگی، در بهبود سلامت قلب و کلیه‌ها، پیشگیری از سرطان، کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو، شادابی و سلامت پوست و مو نیز تأثیر مثبتی دارد.

طالبی: علاوه بر تأمین آب بدن، یک منبع غنی از ویتامین‌ها و مواد مغذی بدن مانند ویتامین A ،B6   و فیبر است. از خواص مفید این میوه می‌توان به بهبود سلامت قلب و دستگاه گوارش، تقویت ایمنی، شادابی پوست و کاهش استرس و مشکل بی‌خوابی اشاره کرد.

خربزه: میوه شیرین و لذیذی که علاوه بر تأمین ویتامین‌های A، B1 و C، منبع غنی از پتاسیم و فسفر است و می تواند به تنظیم فشار خون، درمان عفونت‌های ادراری و همچنین دفع و خنثی‌سازی سموم از بدن مؤثر باشد.

گیلاس: این میوه آبدار و خوش‌طعم در رنگ‌های زرد، قرمز یا سیاه منبع خوبی از ویتامین C است. گیلاس به دلیل مقادیر بالای فیبر، سیستم گوارشی را تقویت می‌کند و باعث پایین آوردن کلسترول خون می‌شود. از دیگر خواص این میوه می‌توان به خون‌سازی، بهبود سلامت قلب، تقویت حافظه و جلوگیری از آلزایمر، بهبود کیفیت خواب و پیشگیری از سرطان اشاره کرد.

هلو: این میوه منبع غنی از ویتامین‌های گروه B، C و A و نیز مواد معدنی کلســیم، آهن، فسفر، پتاسیم و سدیم است؛ به طوری که مصرف یک هلوی متوسط، ۳۴ میلی‌گرم از نیاز روزانه ویتامین C را تأمین می‌کند. همچنین سرشار از سایر آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی است که احتمالاً می‌توانند در پیشگیری از سرطان موثر باشند. این میوه به‌دلیل فیبر بالا، در بهبود هضم غذا و درمان یبوست نقش دارد. از دیگر فواید احتمالی هلو برای بدن می‌توان به کاهش فشارخون و سطح کلسترول خون، تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود بینایی، سلامت دندان‌ها و بهبود کارکرد کلیه‌ها اشاره کرد.

زردآلو: منبع غنی از ویتامین C ، پتاسیم، آهن، فیبر و بتاکاروتن است. مواد مغذی موجود در این میوه، می‌توانند نقش مهمی در حفظ سلامت قلب و چشم، پیشگیری از سرطان، بهبود کم خونی و بیماری‌های پوستی داشته باشد. زردآلو به دلیل داشتن پتاسیم بالا، علاوه بر تأثیری که می‌تواند بر کاهش فشار خون داشته باشد، می‌تواند به‌عنوان یک انتخاب خوب غذایی در سالمندانی که دچار افسردگی و گیجی ناشی از فقدان پتاسیم در رژیم غذایی هستند، مطرح شود. همچنین زردآلوی خشک شده برای افراد مبتلا به احتباس ادراری، سوء هاضمه و یبوست بسیار مناسب است.

نکته مهم این است که در حال حاضر به ‌دلیل شیوع گسترده کرونا در جهان، نحوه شستن و ضدعفونی کردن میوه و سبزی‌ها بیش از گذشته حائز اهمیت است. از این رو تأکید می‌شود تمام پروتکل‌های بهداشتی در حین خرید و شست‌وشوی میوه‌ها رعایت شود.

نسرین نسیمی، کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز

انتهای پیام
captcha