کد خبر: 3907434
تاریخ انتشار : ۰۸ تير ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۷

بازتاب تمدید نشدن مهلت نام‌نویسی مسابقات قرآن در رسانه‌ها

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف برای چندمین بار، نظر قطعی و صریحش را درباره تمدید نشدن مهلت نام‌نویسی مسابقات سراسری قرآن اعلام کرد و گفت: وقتی زمانی برای ثبت‌نام اعلام می‌شود، همه باید پای‌بند باشند که در زمان مقرر ثبت‌نام کنند. این بی‌نظمی‌ها و تأخیر در ثبت‌نام، برنامه‌ریزی‌ها را به تأخیر می‌‌‌اندازد.

به گزارش ایکنا؛ مهم‌ترین خبری که امروز، هشتم تیرماه در صفحات معارفی رسانه‌ها منتشر شد مربوط به صحبت‌های مهدی قره‌شیخلو، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف است که پیرامون عدم تمدید مهلت نام‌نویسی مسابقات سراسری قرآن ایراد شده است؛

تسنیم

صفحه دین، قرآن و اندیشه خبرگزاری تسنیم تا ساعت ۱۴ امروز تعداد هفت خبر منتشر کرده است که عناوین آنها عبارت از «تصمیم قاطع؛ واکنش اوقاف به متقاضیانِ تمدید مسابقات سراسری قرآن»، «یادداشت|شاهچراغ(ع) نماد بصیرت و ولایت‌مداری»، «فضیلت عذرپذیری و گذشت از خطای دیگران»، «اجتماع بزرگ مجازی دختران حاج قاسم در حمایت از حجاب»، «آگاهی از محاسن کلام اهل‌بیت(ع) همه را به تبعیت می‌کشاند»، «توصیه رهبر معظّم انقلاب به خواندن نماز یکشنبه‌های ماه ذی‌القعده» و «گناهی که بخشیده نمی‌شود» هستند.

خبر نخست مربوط به صحبت‌های مهدی قره‌شیخ‌لو، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف در برنامه تلویزیونی مصباح است که در بخش‌هایی از آن آمده است: به دنبال این هستیم که اگر تصمیمی اتخاذ می‌شود، علت آن تصمیم نیز تبیین شود تا همراهی بهتری در ادامه مسیر وجود داشته باشد.

قره‌شیخلو گفت که تمام درخواست‌هایی که طی این روزها برخی جاماندگان از مسابقات در رسانه‌ها مطرح کرده‌اند، دریافت کرده‌ایم. برخی از آنها بهانه‌های مختلفی اعم از شیوع کرونا، دشواری ثبت‌نام و بسیاری بهانه‌های دیگر را مطرح کرده‌‌اند. مخاطبان حوزه قرآنی عادت کرده‌اند در آخرین لحظات ثبت‌نام کنند.

وی گفت که طی این 76 روز،  9544 نفر ثبت‌نام کرده‌اند. بعد از پایان 76 روز و درخواست مخاطبان برای تمدید زمان ثبت‌نام، این مهلت به مدت 26 روز تمدید شده است. در این مدت، 11 هزار نفر دیگر ثبت‌نام کرده‌اند. در ادامه و پس از درخواست، باز هم مهلت نام‌نویسی تمدید شد.

همچنین خبر «آگاهی از محاسن کلام اهل‌بیت(ع) همه را به تبعیت می‌کشاند» نیز مربوط به صحبت‌های حجت‌الاسلام محمد سعیدی‌آریا، استاد حوزه علمیه و کارشناس مسائل دینی در گفت‌وگو با تسنیم است که در بخش‌هایی از آن می‌خوانیم: یکی از ابتکارات بسیار زیبا این بود که فاصله زمانی بین دو عید ولادت حضرت فاطمه معصومه سلام‌الله‌علیها و امام رضا علیه‌السلام، دهه کرامت نامیده شد؛ این یعنی تعظیم شعائر دینی و به بزرگی یاد کردن آنها. آیت‌الله جوادی آملی می‌فرمود یک حکم دینی و یک سلیقه دینی داریم؛ حکم دینی مثل استحباب کاشتن درخت است، اما اینکه یک فرد سلیقه دینی داشته باشد و بگوید در آخر سال روزی را برای هدیه دادن نهال و روز درختکاری قرار دهیم، این سلیقه دینی است. او با این کار یک فرهنگ دینی مستحب را بین مردم شایع کرده است.

این استاد حوزه علمیه خاطرنشان کرد: یکی از اتفاقاتی که شایسته است در دهه کرامت نسبت به آن توجه ویژه داشت، شناخت اهل‌بیت علیهم‌السلام و آگاهی از فضائل آن بزرگواران است. شناخت تبعیت می‌آورد؛ امام رضا علیه‌السلام در این باره می‌فرماید: «لو عَلِمُوا مَحاسِنَ کَلامِنا لاَتَّبَعُونا؛ اگر مردم محاسن کلام ما را می‌دانستند، تبعیت می‌کردند.» به عبارت دیگر، اگر امروز در برخی مسائل تبعیت وجود ندارد، به این دلیل است که محاسن کلام ما را نمی‌دانند.

فارس

صفحه قرآن و فعالیت‌های قرآنی خبرگزاری فارس تا ساعت ۱۴ امروز سه خبر را روی خروجی خود برده است و طبق روال روزانه در ابتدا ترتیل یک صفحه از قرآن منتشر شده است و تیتر دیگر اخبار عبارت از «ایمان و تقوا پیش‌شرط‌های بهره‌بردن از برکات زیارت معصومین است» و «خوشی‌های دنیا در برابر لذات اخروی ناخالص است» هستند.

خبر نخست مربوط به سخنرانی حجت‌الاسلام شیخ حسین انصاریان در یکی از صحن‌های حرم حضرت معصومه(س) است که در بخش‌هایی از آن می‌خوانیم: براساس روایت معتبر، نقل شده است که برای خداوند حرمی است در کعبه، برای رسول خدا حرمی است در مدینه و برای ۱۴ معصوم حرمی است در شهر قم که بخش سوم روایت بسیار مهم است، چرا که حرم حضرت معصومه سلام‌الله علیها به عنوان حرم ۱۴ معصوم معرفی شده است. حرم بانوی کرامت از زمان دفن شدن حضرت تاکنون و تا لحظه برپا شدن قیامت به عنوان حرم و پایگاه ۱۴ معصوم است و برای تشیع و قلوب مردم، همانند خورشید برکات خواهد داشت. برکات وجود حضرت معصومه سلام‌الله علیها، همان کار خورشید را در عالم معنا انجام می‌دهد.

انصاریان تأکید کرد: از امام رضا علیه‌السلام در مورد حضرت معصومه سلام‌الله علیها سوال می‌کنند که اما در جواب می‌فرمایند هر فردی ایشان را زیارت کند، بهشت بر او واجب خواهد شد. البته به شرط ایمان، چرا که براساس آیات قرآن کریم، عمل صالح در کنار ایمان ذکر شده است و افرادی حق ورود بر بهشت را دارند که دارای تقوا و معاد باور باشند.

ایسنا

صفحه دین و اندیشه خبرگزاری ایسنا تا ساعت ۱۴ به انتشار دو خبر پرداخته که عناوین آنها عبارت از «مدرس نمایش: شبیه‌نامه‌های رضوی جذاب، متنوع و بدور از فضای محنت‌زا است» و «نقدی بر شبهه مالکیت پدر بر فرزند» هستند.

خبر اخیر مربوط به صحبت‌های آیت‌الله محمد‌جواد  فاضل لنکرانی، رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در جلسه درس خارج فقه امروز است که در بخش‌هایی از آن می‌خوانیم: به دنبال قضیه قتل دختری که چندی پیش توسط پدرش اتفاق افتاد، اخیراً مطلبی پیرامون «حکم عدم قصاص پدر در صورت قتل فرزندش»، از سوی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در رسانه‌ها منتشر شده است که باید عرض کنیم؛

این مطلب کاملاً غیر صحیح است و تعجب این است که چرا یک مسئول رسمی در نظام جمهوری اسلامی نسبت غیر صحیح به فقه و فقها می‌دهد. البته نظایری هم از افراد دیگر از اول انقلاب تا حالا داشته‌ایم و متأسفانه این مشکل هنوز هم وجود دارد، مسئولیت‌هایی را به افراد می‌دهند و این افراد اظهارنظرهایی می‌کنند که صلاحیت آن را ندارند. تعبیری که از ایشان در رسانه‌ها پخش شده خیلی ناراحت‌کننده بود.

این تعبیر که «برخی از فقها قائل به مالکیت پدر بر فرزند هستند، در نتیجه پدر می‌تواند هر کاری که بخواهد با فرزند انجام دهد، با مال فرزندش معامله کند و حتی اگر به قتلش هم برساند، مانعی ندارد»، بعد هم می‌گوید «این یک برداشت فقهی است که برخی از فقها قائل‌اند، اما ریشه قرآنی ندارد».

ایرنا

صفحه معارف خبرگزاری جمهوری اسلامی نیز تا ساعت ۱۴ امروز یک خبر را منتشر کرده است که تیتر آن عبارت از «دعای امام رضا‌(ع) در حق برادرش شاه‌چراغ» است.

باشگاه خبرنگاران جوان

صفحه قرآن و عترت باشگاه خبرنگاران جوان تا ساعت ۱۴ به انتشار دو خبر پرداخته که تیتر آنها عبارت از «اهمیت فرزند دختر در اسلام/ چرا دختران در هدیه گرفتن باید در اولویت باشند؟» و «تأثیر خوش‌رویی بر ایجاد دوستی از نگاه امیرالمومنین‌(ع)» هستند.

مهر

صفحه قرآن و متون دینی خبرگزاری مهر تا این ساعت به انتشار چهار خبر پرداخته که تیتر آنها عبارت از «رساله «هو در قرآن و میراث عرفان اسلامی» منتشر شد»، «قاعده اول: حق‌محوری و باطل‌گریزی»، «عدالت در نهج‌البلاغه / تفاوت مساوات و عدالت» و «رساله «وحدت وجود از منظر قرآن، نهج البلاغه و عرفان» منتشر شد» هستند.

ایبنا

صفحه دین خبرگزاری کتاب ایران نیز تا این ساعت به انتشار چهار خبر پرداخته که تیتر آن عبارت از «کتاب «در جیب باد» منتشر شد»، «جشنواره کتابِ سال فرق، ادیان، اقوام و مذاهب برگزار می‌شود»، «دیدگاه قرآن درباره گفت‌وگوی ادیان مثبت است/ مناظره و تبلیغ دین با هم سازگارند» و «روشنفکری دينی از فقر تاريخی نگری رنج می‌برد» هستند.

در بخش‌هایی از خبر «جشنواره کتابِ سال فرق، ادیان، اقوام و مذاهب برگزار می‌شود» که مصاحبه با حجت‌الاسلام والمسلمین علی گودرزی، دبیر علمی جشنواره کتابِ سال فرق، ادیان، اقوام و مذاهب است، می‌خوانیم: این رویداد، بزرگ‌ترین رویداد علمی مجمع فعالان فرق ادیان اقوام و مذاهب (مفام) است که برای اولین بار در کشور برگزار می‌شود.

وی در مورد مهلت ارسال آثار به این جشنواره گفت: همان طور که مقرر شده بود، مهلت ارسال آثار این جشنواره در ۳۱ خرداد ماه ۱۳۹۹ به پایان رسید و بحمدالله در مورد مقرر آثار بسیار خوبی چه از حیث کمی و چه از حیث کیفی به دبیرخانه جشنواره ارسال شد.

گودرزی با اشاره به اینکه در حین فرصت دریافت آثار، با توجه به شیوع ویروس کرونا تمهیداتی اندیشیده شد که پژوهشگران بتوانند به راحتی آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند، اظهار داشت: «با تدبیر شورای سیاست گذاری جشنواره، اقداماتی نظیر دریافت آثار از طریق صفحات اجتماعی و اکتفا به ارسال فایل آثار انجام شد تا پژوهشگران بتوانند با سهولت بیشتری آثارشان را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند و به علت تسهیل در دریافت، مهلت ارسال آثار را تمدید نکردیم.

میزان

«نگاهی متفاوت به تاریخچه صندوق‌ها و ضریح‌های مرقد مطهر «امام رضا(ع)» و «چند نکته مهم پیرامون سیره عبادی «حضرت شاه‌چراغ(ع)»» نیز عنوان خبرهایی است که در صفحه دین و اندیشه خبرگزاری میزان منتشر شده است.

انتهای پیام
captcha