کد خبر: 3912542
تاریخ انتشار : ۰۵ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۷
شیخ‌اکبری بیان کرد:

مصونیت‌بخشی افکار عمومی با معارف اسلامی؛ وظیفه مهم شبکه قرآن

مدیر شبکه قرآن و معارف سیما در دیدار با نهادها و مراکز قرآنی حوزه و دانشگاه بر لزوم رفع نیازهای معارفی مخاطبان و مصونیت‌بخشی به افکار عمومی در برابر تهاجم دشمن در شبکه قرآن و معارف سیما و استفاده از ظرفیت اندیشمندان قرآنی در برنامه‌سازی و رسیدن به این مهم تأکید کرد.

مصونیت‌بخشی افکار عمومی با معارف اسلامی؛ وظیفه مهم شبکه قرآنبه گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی شبکه قرآن و معارف سیما، جواد شیخ‌اکبری، مدیر شبکه قرآن و معارف سیما در دیدار با رئیس مجتمع آموزش عالی قرآن و حدیث و مراکز علمی قرآنی حوزه علمیه با اشاره به راهبرد اصلی شبکه قرآن برای تبدیل شدن به شبکه مرجع در مسائل و موضوعات مرتبط با معارف اسلامی گفت: قرآن، دستور زندگی است و طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی، آوردن مباحث قرآنی و معارفی به متن زندگی مردم به گونه‌ای که معنویت و اخلاق، جهت‌دهنده همه حرکت‌ها و فعالیت‌های فردی و اجتماعی باشد، از وظایف این شبکه است.

دبیر شورای معارف سیما افزود: مهمترین راهبرد رسانه ملی تبدیل شبکه قرآن و معارف سیما به عنوان شبکه مرجع در حوزه پاسخ‌گویی و رفع نیازهای معارفی با قید پرهیز از عوام‌زدگی است.

وی تصریح کرد: شبکه قرآن و معارف سیما به لحاظ موضوعی یک شبکه تخصصی محسوب می‌شود ولی به لحاظ مخاطب، عمومی است و رویکرد اصلی شبکه نگاه به مخاطب عام است.

شیخ‌اکبری با بیان اینکه در مسائل روز ضرورت تحلیل‌های قرآنی خالی است، با استناد به فرمایش رهبر معظم انقلاب که جنگ دشمن را جنگ با معارف اسلامی و اعتقادات ما بیان کرده‌اند، اظهار کرد: مصونیت بخشیدن به افکار عمومی جامعه در برابر تأثیرات مخرب تهاجم دشمن به معارف اسلامی از وظایف رسانه‌ای ما به حساب می‌آید.

مدیر شبکه قرآن و معارف سیما بر ضرورت حضور کارشناسان خبره و مسلط به زبان رسانه برای تحلیل مسائل روز براساس آموزه‌های معارفی و قرآنی تأکید کرد و افزود: اگر بخواهیم با نگاه قرآنی و دینی وارد تحلیل مسائل روز اجتماعی شویم، نیازمند پشتوانه پژوهشی عمیقی هستیم تا این نگاه تحلیلی دینی و قرآنی بتواند نیاز و خلأهایی که در جامعه احساس می‌شود، پاسخ دهد.

شیخ‌اکبری در این جلسه ضرورت تشکیل کارگروه مشترک رسانه با نهادهای قرآنی را برای عملیاتی کردن این‌گونه مباحث، خواستار شد و ابراز امیدواری کرد: با کمک و پشتوانه پژوهشگران، نخبگان و کارشناسان خبره قرآنی و همکاری مجتمع آموزش عالی قرآن و حدیث بتوانیم در مورد گام دوم انقلاب، تولید کارهای کوتاه تدبری با موضوعات قرآنی، ساخت مستندهای قرآنی و تاریخی در مورد مکاتب تفسیری و نیز انتشار یک مجله تخصصی قرآنی با عنوان قرآن و علوم با موضوعات قرآن و تربیت و ... گامی بلند در تحقق بیان معارف قرآنی برداریم.

وی بیان کرد: برای مخاطبان فرهیخته و پژوهشگران حوزه قرآن و معارف اسلامی، در پی ایجاد کانال‌هایی با موضوعات تخصصی در ذیل شبکه قرآن و معارف سیما هستیم که این برنامه‌ها بعد از رفع موانع در بستر فضای مجازی آغاز خواهد شد.

همچنین، حجت‌الاسلام والمسلمین رضایی اصفهانی، رئیس مجتمع آموزش عالی قرآن و حدیث نیز در این دیدار با بیان گزارشی از فعالیت‌های علوم قرآنی این مجتمع گفت: مجتمع آموزش عالی قرآن و حدیث از سال 1383 با هماهنگی صورت گرفته فعالیت خود را در 10 رشته با گرایش قرآن و سیاست، قرآن و اقتصاد، قرآن و تربیت، قرآن و جامعه‌شناسی، قرآن و روان‌شناسی و ... به‌صورت رسمی در حوزه معارف قرآنی و پژوهش در قرآن آغاز کرد. همچنین، در مجتمع امام خمینی(ره) 80 درصد طلاب غیر ایرانی و 20 درصد طلاب ایرانی مشغول به تحصیل و پژوهش هستند.

رضایی ضمن بیان فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی در پایه‌گذاری علوم انسانی براساس قرآن و بازسازی علوم انسانی اظهار کرد: مرکز تخصصی قرآن امام علی(ع) با دو رشته قرآن و مستشرقان و قرآن و علم، در حوزه علمیه فعالیت‌های درسی و پژوهشی خود را آغاز کرده است که به جهت غنای فرهنگ اهل بیت(ع) ما در این عرصه پیشتازیم.

رئیس مجتمع آموزش عالی قرآن و حدیث در مورد همکاری با شبکه قرآن و معارف سیما نیز گفت: این مجموعه در زمینه تولید برنامه در مباحث میان‌رشته‌ای، استشراق و مطالعات تطبیقی آمادگی تعامل و همکاری برای بیان این مباحث در شبکه قرآن و معارف سیما را دارد.

یادآور می‌شود، این نشست با حضور جواد شیخ‌اکبری، مدیر شبکه قرآن و دبیر شورای معارف سیما، حجت‌الاسلام والمسلمین رضایی اصفهانی، رئیس مجتمع آموزش عالی قرآن و حدیث جامعة‌المصطفی(ص) العالمیه، فاکر میبدی، رئیس انجمن قرآن حوزه علمیه قم، حجت‌الاسلام یوسفی‌مقدم، رئیس پژوهشکده قرآن و معارف دفتر تبلیغات اسلامی و قاسم ترخان، مدیر گروه علوم انسانی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و قرآن‌پژوهان حوزوی و دانشگاهی برگزار شد.

همچنین، در این جلسه هم‌اندیشی قرآنی گزارشی از ظرفیت‌شناسی مراکز علمی قرآنی حوزه، نظریه‌پردازی در حوزه علوم انسانی مبنی بر قرآن و عترت، سند مرجعیت قرآنی و نحوه تعامل با انجمن علمی قرآن‌پژوهی حوزه ارائه شد.

انتهای پیام
captcha