به گزارش ایکنا، نشست خبری محسن حاجیمیرزایی، وزیر آموزش و پرورش، امروز دوشنبه، 10 شهریورماه، به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد.
محسن حاجیمیرزایی در این نشست ضمن تسلیت ایام سوگواری اباعبدالله(ع) و با بیان اینکه در دهه اول محرم محیط و فضای باز مدارس که برای استقرار هیئتهای مذهبی مناسب بود در اختیار هیئات قرار گرفت و این امر ادای دینی از سوی وزارت آموزش و پرورش به همه عزاداران اباعبدالله(ع) بود، اظهار کرد: در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید هستیم؛ همه ساله این آغاز، رویداد بزرگ فرهنگی محسوب میشود و جریان زندگی را متفاوت میکند. آغاز سال تحصیلی جدید پدیدهای است که همه جامعه آن را حس میکنند و امیدوارم امسال نیز با وجود همه محدودیتها، سال تحصیلی خوبی را آغاز کنیم.
وی ادامه داد: ارائه آموزش به همه دانشآموزان، مهمترین اصل در آموزش و پرورش است. هیچ دانشآموزی نباید از تحصیل محروم بماند. هیچ آموزشی جایگزین آموزش حضوری نخواهد شد و با هیچ روش دیگری قابل جایگزین نیست؛ لذا اصل بر حضور دانشآموزان در مدارس است. تنها چیزی که میتواند حضور دانشآموزان در مدارس را تحت تأثیر قرار دهد، مقررات بهداشتی و سلامت است. معتقدیم ارتباط چهرهبهچهره معلم با دانشآموزان اهمیت زیادی دارد، به خصوص برای دانش آموزان پایه اول این ارتباط چهرهبهچهره بسیار مهم است.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه سال گذشته دو سوم سال تحصیلی طی شده بود که کرونا شیوع پیدا کرد، گفت: اصل مهم دیگر در آموزش و پرورش، مراقبت از سلامت دانشآموزان است، همانگونه که آموزش حق دانشآموزان است، حفظ سلامت و امنیت آنها نیز مهم است. مسئولیت حفظ سلامت دانشآموزان با مشارکت خانوادهها و مدارس بر عهده آموزش و پرورش است و خانوادهها نیز باید در این زمینه مشارکت فعال داشته باشند. فعال بودن مدرسه اصل دیگر در آموزش و پرورش است و در این زمینه اختیارات ویژهای را به شورای مدارس دادهایم و با مشارکت انجمنهای اولیا و مربیان این موضوع در حال پیگیری جدی است و مدارس به این ترتیب فعال خواهند بود.
حاجیمیرزایی با تأکید بر اینکه نقش معلمان در امر آموزش ویژه است، افزود: سالهای سال بود که در کلاس و به صورت حضوری دروس ارائه میشد و امسال با شرایط متفاوتی روبهرو هستیم و این موضوع نیازمند خلاقیت در برگزاری کلاسهای آنلاین از سوی معلمان است. در مقابل نقش خانوادهها نیز در سال تحصیلی جدید بسیار مهم است. همواره گفتهایم مدرسه خانه دوم است؛ در گذشته که روال آموزش طبیعی بود، خانوادهها آرامش داشتند که فرزندانشان در مدرسه حضور دارند اما امسال به دلیل شرایط به وجود آمده حساسیت خانوادهها بیشتر شده است؛ البته با پیگیریهای مستمر والدین و ارائه آگاهی به آنها وضعیت بهتری ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه رسانهها نقش متمایزی در بهبود وضعیت آموزش در شرایط فعلی دارند، گفت: در شرایطی قرار داریم که عدم قطعیت موج میزند و ابهام فراوان است و تصویر روشنی از آینده وجود ندارد؛ بنابراین شرایط مدام تغییر میکند و در چنین وضعی نیازمند مشارکت فعال رسانهها برای افزایش امید و آرامش در میان خانوادهها و جامعه هستیم. رسانه ملی شریک جدی ما در امر آموزش است و علیرغم همه تمهیدات ممکن است مناطقی باشند که دسترسی به تلویزیون و یا اینترنت نداشته باشند. از 15 شهریورماه آموزش همه دروس در تمامی پایهها از طریق شبکههای سیما پخش خواهد شد. همه دروس از ابتدا تا انتها بر روی بستر شاد قرار داده میشود و برنامههای تلویزیونی به طور مستمر ارائه خواهد شد. روز پنجشنبه همین هفته رونمایی از برنامه شاد جدید با قابلیتهای متفاوت را خواهیم داشت. در این زمینه تجربههای جهانی را بررسی کردهایم، اکثر کشورها از پلتفرمهای آموزشی استفاده کردهاند و بستههای آموزشی متعددی را فراهم کرده و در اختیار دانشآموزان قرار دادهاند. ما نیز ترکیبی از این روشها را به کار گرفتهایم.
وزیر آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه امسال همه ایران سراسر مدرسه خواهد شد، بیان کرد: تأکید بر حضور در مدرسه برای آموزش است، اما با توجه به محدودیت فضای کلاسها، دانشآموزان برای حضور در مدرسه گروهبندی میشوند. دروسی که الزاماً نیاز به آموزش حضوری دارد، در فضای کلاس و مدرسه برگزار خواهد شد.
محسن حاجیمیرزایی، با بیان اینکه بازگشایی کامل مخصوص مدارسی است که تعداد دانشآموزان آنها کمتر از 50 نفر است، اظهار کرد: آموزش در این مدارس میتواند به صورت حضوری برگزار شود. در مورد همه مدارس اصل بر حضوری بودن است اما 65 درصد مدارس باقیمانده که بیش از این ظرفیت دانشآموز دارند. در مناطقی که تعداد دانشآموزان و کلاسها به گونهای باشد که امکان رعایت فاصله فیزیکی نباشد، این کلاسها به صورت غیرحضوری برگزار خواهد شد. در مورد پایه اول دبستان، تأکید ما بر ارتباط دانشآموز با معلم است. برنامهریزی در هفته و جزئیات آن به عهده خود مدارس است، لذا مشکلی برای حضور دانشآموزان در کلاس درس نخواهیم داشت.
وی درباره تصمیمات وزارت آموزش و پرورش و هماهنگیهای آن با ستاد ملی کرونا، افزود: به عنوان یکی از اعضای ستاد ملی کرونا و با عضویت در دو کمیته این ستاد، حضور فعالی در ارتباط با تصمیم گیریهای مرتبط با آموزش داشتهایم.
وزیر آموزش و پرورش درباره تعارض منافع برخی افراد و مدارسی که زیر نظر برخی افراد و چهرهها اداره میشود، گفت: تعدادی از همکاران مدیریت مدرسه را عهدهدار بوده و مدرسه داشتند که تأکید ما بر کنار رفتن از این مسئولیت یا تعطیلی مدرسه و انجام اقدام لازم است. جابجاییها در همین هفته انجام خواهد شد و تصمیمگیری درباره ادامه همکاری دوستانی که مشمول تعارض منافع میشوند در همین هفته جاری انجام خواهد شد.
حاجیمیرزایی در پاسخ به پرسش ایکنا مبنی بر اینکه آیا اینترنت رایگان به دانشآموزان اختصاص مییابد که بتوانند با کمترین هزینه از کلاسهای آموزشی آنلاین استفاده کنند، بیان کرد: موضوع اینترنت مورد پیگیری است. در ستاد ملی کرونا کمیتهای در این زمینه با مشارکت اعضای وزارت آموزش و پرورش و وزارت ارتباطات تشکیل شده و بناست یکسوم هزینه اینترنت مورد استفاده دانشآموزان پرداخت شود اما هنوز تصمیمگیری قطعی در این باره نشده است. قبل از شروع سال تحصیلی تعیین تکلیف خواهد شد.
وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار ایکنا مبنی بر اینکه سازوکار وزارتخانه برای تأمین امنیت دانشآموزان همه مقاطع در استفاده از تلفن همراه و بستر اینترنت و حضور بیش از پیش تعداد زیادی از کودکان در فضاهای مجازی مانند اینستاگرام چه خواهد بود، گفت: ایمنی و امنیت دانشآموزان در ورود به فضای مجازی یکی از دغدغههای جدی ما بوده و برای اینکه نگرانی خانوادهها در این زمینه پاسخ داده شود، با اپراتورها صحبت کردهایم و تلاش شده سیمکارت دانشآموزی در اختیار دانشآموزان قرار گیرد.
وی افزود: سال تحصیلی پیش رو بدون مشارکت خانوادهها امکانپذیر نخواهد بود. انجمنهای اولیا و مربیان در این زمینه کانالی را در شبکه شاد راهاندازی کردهاند و آموزشهایی به خانوادهها ارائه میشود و تلاش ما فراهم کردن محیطی امن برای دانشآموزان است. در همین مدت اقدامات فرهنگی گستردهای در بستر شبکه شاد انجام شده و با اعداد شگفتآوری روبهرو شدیم و برخی برنامههای فرهنگی بیش از یک میلیون نفر بازدیدکننده داشته است.
حاجیمیرزایی همچنین در پاسخ به این پرسش که اولویتهای اصلی وزارت آموزش و پرورش طی یک سال باقی مانده از عمر دولت، پیگیری کدام امور است، بیان کرد: اجرای سند تحول بنیادین اولویت اصلی است. پیشبینی شده تا پایان سال جاری، الگوی تدوین برنامه درسی برای تمام پایهها متناسب با این سند تصویب شود؛ پیشرانهای سند تحول مشخص و هدفگذاری شده تا پایان سال در هر یک از شش زیر نظام سند اهداف پیشبینی شده در مدت یک سال باقی مانده از عمر دولت اجرایی شود. برای ملموستر کردن سند تحول و آشنایی بیشتر جامعه با آن، 25 بسته سند تحولی تدوین کردهایم که از جمله ویژگیهای آنها شوقانگیزی و افزایش قابلیت مشارکت اجتماعی است.
وی همچنین درباره تأمین مسکن فرهنگیان فاقد مسکن گفت: تعداد 75 هزار نفر از فرهنگیان فاقد مسکن برای دریافت مسکن شناسایی شدهاند و تا کنون برای حدود 20 هزار نفر از این تعداد واحدهای ساختمانی احداث شده و به صورت متغیر بین 30 تا 90 درصد دیگر در مناطق مختلف در حال انجام است. همچنین در تلاشیم تا پیش از پایان شهریورماه پاداش بازنشستگان فرهنگی را به طور کامل پرداخت کنیم. در این زمینه بودجهای از سوی سازمان برنامه و بودجه دریافت کردهایم.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه امسال برای تأمین نیروی انسانی آموزش و پرورش گامهای بزرگی برداشته شده است، افزود: امسال برای تأمین نیروی انسانی، 20 هزار ظرفیت به دانشگاه فرهنگیان اختصاص داده شده است. همچنین 28 هزار نفر از طریق ماده 28 جذب آموزش و پرورش خواهند شد. طی هفتههای آینده فراخوان این جذب منتشر میشود. همچنین به منظور تجهیز هنرستانها رقم 100 میلیارد تومان اختصاص داده شده است و نیز با هماهنگی با وزارت صمت و پیشبینی بودجه 400 میلیارد تومانی در نظر داریم که آموزشهای فنی و حرفهای را توسعه دهیم. همچنین طرح آجر به آجر را پیگیری کرده و مشارکت خیرین را در امر مدرسهسازی توسعه خواهیم داد. هدف از اجرای این طرح این است که هر فردی با سرمایه خرد هم بتواند در این طرح مشارکت کند.
وی با تأکید بر اینکه در سال گذشته یکباره با شیوع کرونا روبهرو شدیم و دنیا غافلگیر شد، گفت: از روز نخست برای بهبود فعالیتهای آموزش از راه دور و برگزاری کلاسهای درس تلویزیونی پیگیری و بازخورد خانوادهها را دریافت کردیم و اصلاحات لازم انجام شد. حتی طبق گزارشها، کیفیت نمرات پایه دوازدهم نیم تا یک نمره بهبود داشته است.
حاجیمیرزایی با ذکر اینکه هیچ دانشآموزی به هر دلیلی اعم از نداشتن تلویزیون و نداشتن اینترنت نباید از تحصیل محروم شود، اظهار کرد: مدارس برای این کار آماده و وضعیت همه دانشآموزان رصد شده است. قرار بود به دانشآموزان محروم از امکانات و تجهیزات برای بهرهمندی از کلاسهای درس مجازی، تبلت رایگان اعطا شود، اما با تأمین منابع مالی روبهرو هستیم و از سوی دیگر ظرفیتهای تولید داخل محدود است. فرض را بر این گذاشتهایم که آن تعداد از دانشآموزانی که با محدودیت امکانات روبهرو هستند و این تجهیزات را ندارند، آموزش به طرق دیگری به آنها ارائه شود.
وزیر آموزش و پرورش در خصوص ارائه تربیت جنسی مناسب در مدارس نیز بیان کرد: مأموریتی در شورای انقلاب فرهنگی به وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت برای تدوین سند تربیت جنسی محول شد. آموزش در این زمینه را مخصوص معلمان و والدین پیشبینی کردهایم و برخی آموزشها در آستانه ازدواج پیشبینی و تلاش شده است که آگاهیهای لازم از طریق معلمان و والدین ارائه شود.
انتهای پیام