کد خبر: 3920423
تاریخ انتشار : ۱۲ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۲
تبریزی تصریح کرد؛

میزان ابتلای پایین جمعیت روستایی کشور به کرونا نتیجه تلاش بهورزهاست

رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت میزان ابتلای پایین روستاییان به کرونا را در مقایسه با جمعیت شهری کشور ناشی از تلاش بهورزها در ارائه خدمات مراقبتی دانست.

میزان ابتلای پایین جمعیت روستایی کشور نتیجه تلاش بهورزها است/ شش بهورز در جریان مبارزه با کرونا جان باختتندجعفر صادق‌تبریزی، رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در گفت‌وگو با ایکنا، به مناسبت 12 شهریورماه، روز بهروز، با بیان اینکه نظام مراقبت‌های بهداشتی و درمانی اولیه در ایران کار خود را از سال ۶۳ و در روستا‌ها آغاز کرد، گفت: این اقدام با ایجاد خانه‌های روستایی و حضور افراد به عنوان بهورز که خدمات مراقبت اولیه را ارائه می‌دادند آغاز شد. در واقع بهورزان پیشگامان نظام سلامت در کشور هستند.

وی با بیان اینکه نظام مراقبت اولیه در ایران برای همه کشور‌های جهان شناخته شده و الگویی در سازمان‌های جهانی است، اظهار کرد: در سراسر کشور حدود ۱۷ هزار و ۸۰۰ خانه بهداشت روستایی وجود دارد که حدود ۳۱ هزار و ۴۰۰ بهورز در این خانه‌های بهداشت به مردم و روستا‌های کشور خدمت ارائه می‌دهد. بهورز‌ها علاوه بر اینکه تمام خدمات مراقبت اولیه بهداشتی به گروه‌های سنی مختلف را ارائه می‌دهند، امسال نیز در مبارزه با بیماری کووید 19 درگیر بوده و موفقیت چشم‌گیری را در کنترل این بیماری در روستا‌ها به دست آوردند.

وی با پرداختن به اینکه بهورز‌ها دسترسی بسیار مناسبی به جمعیت تحت پوشش خود دارند، گفت: در مناطق روستایی بهورز‌ها می‌توانند به صورت تلفنی از جمعیت تحت پوشش خود مراقبت یا به منازل روستاییان مراجعه کنند یا به آموزش‌های حضوری و غیرحضوری سلامت و پیشگیری بپردازند.

رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت با اشاره به اینکه هر بهورز به طور متوسط حدود ۷۰۰ نفر جمعیت را تحت پوشش خود دارد، یادآور شد: بهورز‌ها در مدت زمان بسیار کوتاهی تمامی جمعیت تحت پوشش خود را همزمان با شیوع کرونا غربالگری کردند و به آنان روشهای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا را آموزش دادند؛ به همین دلیل خوشبختانه میزان ابتلا به کوویید ۱۹ در روستاها بسیار پایین‌تر از شهر‌ها بود. این امر نشان می‌دهد که بهورز‌ها در انجام وظایفشان بسیار موفق بوده‌اند.

6 بهورز در اثر کرونا شهید شدند

 
وی به آمار مبتلایان و شهدای مدافع سلامت در میان جامعه بهورزان کشور پرداخت و گفت: آمار دقیقی از تعداد مبتلایان بین جمعیت بهورز کشور وجود ندارد، اما شش نفر از بهورزان در مبارزه با این ویروس به شهادت رسیدند. وقتی بحرانی به وجود می‌آید برای مقابله با آن باید برنامه متفاوتی را طراحی و اجرا کرد. برای کرونا نیز باید یک برنامه منظم و سازمان‌یافته را در نظر می‌گرفتیم؛ بر همین اساس غربالگری شفاهی را در صدر برنامه‌های خود قرار دادیم و از طریق بهورزان در روستا‌ها و مراقبین سلامت در شهر‌ها این کار را پیش‌ بردیم. در مرحله نخست غربالگری شفاهی، که از اسفندماه آغاز شد و 23 فروردین‌ماه به اتمام رسید، توانستیم ۷۸ میلیون نفر از جمعیت کشور را غربالگری کنیم که حدود ۲۳ میلیون نفر از این جمعیت در روستا‌ها قرار داشتند و توسط بهورز‌ها غربالگری شدند.

وی ادامه داد: این بهورز‌ها گاه چندین بار وضعیت یک نفر را پیگیری و غربالگری می‌کردند. در بسیاری از موارد به صورت حضوری به خانه‌ها مراجعه کردند تا بتوانند مراقبت‌های لازم را انجام دهند. همزمان با ابتلای افراد، بهورز به در خانه فرد مبتلا مراجعه می‌کند تا سایر افراد خانواده را مورد مراقبت قرار دهد و به آن‌ها آموزش‌های لازم را در خصوص قرنطینه خانگی و پیشگیری از ابتلای سایر افراد ارائه کند. پس از ترخیص فرد مبتلا از بیمارستان، بهورز‌ها وضعیت این بیماران را پیگیری می‌کنند و به مدت ۱۴ روز پس از ترخیص مورد مراقبت قرار می‌دهند تا اطمینان حاصل کنند که دارو‌ها و درمان او عارضه نداشته و مشکلی در سلامت فرد به وجود نیامده است.

رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت با اشاره به غربالگری ۴۲ میلیون نفر در مرحله دوم، گفت: در این غربالگری افراد زیر ۱۵ سال را حذف کردیم، چراکه در مرحله اول دریافتیم که میزان ابتلا در آن‌ها بسیار پایین است و عمده هدف خود را بر افراد در معرض خطر مانند افراد بالای ۶۵ سال و افراد دارای بیماری‌های مزمن و زنان باردار متمرکز کردیم. این جمعیت چندین بار از سوی بهورز‌ها و مراقبین سلامت غربالگری شدند و مورد مراقبت قرار گرفتند. به دلیل این مراقبت‌ها میزان مرگ افراد سالمند در کشور ما نسبت به کشور‌های غربی بسیار پایین‌تر بود، حتی افراد دارای بیماری مزمن نیز مرگ و میر نسبتاً کمتری را در مقایسه با کشور‌های غربی داشتند. در واقع بهورزان گام بسیار بزرگی را در کنترل اپیدمی برداشتند چراکه وظایف خود را با دقت انجام دادند.
انتهای پیام
captcha