به گزارش ایکنا، مؤسسه قرآنی نسیم فردوس قم در سال 1382 با اخذ مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فعالیتش را با مدیریت علیاصغر شعاعی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم و دارنده رتبه اول مسابقات بینالمللی سال 86 هندوستان و رتبه برتر مسابقات بینالمللی سال 97 مفازا (شبکه جهانی الکوثر) با هدف استعدادیابی قرائت آغاز کرد.
وی درباره ضرورت طرح استعدادیابی برای جامعه و مشکلاتی که در بدو امر وجود داشت، گفت: این طرح با وجود مشکلاتی چون مشکلات مالی و عدم اهتمام دستگاههای قرآنی از سال 84 با همکاری برخی از اساتید به منظور شناسایی و آموزش استعدادهای درخشان قرآنی استان آغاز شد.
شعاعی با اشاره به اینکه طی آن سالها، بیشترین توجه به بحث حفظ قرآن بود، اظهار کرد: بنابر این موضوع قرائت نوجوانان مورد غفلت قرار داشت، پس در گام نخست تلاش شد تا طرح به خوبی به جامعه مخاطب شناسانده شود.
این قاری بینالمللی با اشاره به همراهی اساتید در عملیاتی شدن این طرح، درباره نحوه شناسایی استعدادها افزود: در اين طرح، از طريق اعزام قاريان و اساتید به مدارس مقاطع ابتدايی و راهنمايی استان، فایلهای صوتی شش هزار دانشآموز جمعآوری شد که از این تعداد ۴۰۰ نفر انتخاب و پس از انجام مصاحبه، ۱۰۰ نفر برگزیده شدند.
وی با تأکید بر اینکه شناسایی استعدادهای قرائت در سطح استان قم پس از سال 84 به صورت مستمر انجام شد، اظهار کرد: به گونهای که دو نوبت مسابقه با همکاری اداره آموزش و پرورش استان و همچنین ادارهکل تبلیغات اسلامی قم برگزار شد. پس از آن، طرح در سطح دیگر استانها انجام شد و از سال 90 از سوی ارگانها و نهادهای قرآنی نیز مد نظر قرار گرفت.
شعاعی درباره بازخورد این طرح گفت: تعداد زیادی از قاریان نوجوان در مسابقات قرآن سازمان اوقاف و امور خیریه شرکت و رتبههای برتر را کسب کردند. همچنین در سالهای اخیر نیز قاریانی چون محمدمهدی طالبیان در سبک محمدصدیق منشاوی و رضا ابراهیمی در سبک عبدالباسط در مسابقات اسراء توانستند، حائز مقامهای سوم و دوم شوند. تعدادی از قاریان نوجوان نیز در مسابقات تلویزیونی ترنم(پخش از شبکه یک سیما) و دارالقرآن امام علی(ع) رتبههایی را کسب کردند.
این قاری بینالمللی قرآن درباره اجرای این طرح در شرایط فعلی کشور(ایام کرونا) اظهار کرد: در حال حاضر، این طرح به صورت حضوری و مجازی ویژه قرآنآموزان قم و به صورت مجازی ویژه سایر افراد در سراسر کشور در دو سطح یک و دو برای دو گروه سنی زیر 16 سال و بالای 16 سال در حال برگزاری است.
وی در پایان درخواست کرد تا این طرح در هر استان با همکاری نهادها و جامعه قرآنی آن صورت پذیرد. همچنین در شناسایی استعدادها پارامترها و معیارهایی مشخص شود و صرفاً تسلط بر قرائت مد نظر قرار نگیرد. گاهی فرد، تسلطی بر خواندن و قرائت قرآن (به دلیل فقدان بسترهای آموزشی لازم) ندارد، اما استعداد قوی در قرائت دارد. البته توجه به ظرفیتهای تربیتی و شخصیتی فرد نیز مهم است.
یادآور میشود، کانال دارالقراء نسیم فردوس در پیامرسان ایتا به نشانی eitaa.com/Dar_qurra است. علاقهمندان برای اطلاع از دورههای آموزشی مؤسسه و ثبت نام میتوانند با ادمین کانال مرتبط باشند.
انتهای پیام