کد خبر: 3921292
تاریخ انتشار : ۱۶ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۷:۵۱
اخبار معارفی رسانه‌ها /

ادامه موج محکومیت‌ها علیه هتک حرمت به ساحت قرآن

در پی اهانت به ساحت مقدس قرآن کریم، شاهد واکنش‌هایی در محکومیت این اقدام از جمله واکنش آیت‌الله جوادی‌آملی از مراجع تقلید و سازمان دارالقرآن الکریم بودیم که در رسانه‌ها منتشر شده است.

به گزارش ایکنا؛ مهم‌ترین خبری که امروز، 16 شهریورماه در صفحات معارفی رسانه‌ها مورد توجه قرار گرفت، موج محکومیت‌ها به هتک حرکت به ساحت قرآن بود؛

تسنیم

صفحه دین، قرآن و اندیشه خبرگزاری تسنیم تا ساعت ۱۴ امروز تعداد هفت خبر منتشر کرده است که عناوین آنها عبارت از «بیانیه سازمان دارالقرآن در محکومیت اهانت به ساحت مقدس قرآن و پیامبر اسلام(ص)»، «۵ شب روضه در خیابان فلسطین/ حاج منصور در هیئت غریب مدینه می‌خواند»، «ماجرای گفت‌وگوی جانسوز سکینه بنت الحسین(ع) با مادرش زهرا(س) در عالم رؤیا»، «نظری منفرد: محرم امسال جمع بین سلامت جسمی و روحی عزاداران بود»، «با کاروان حسینی تا اربعین|تجلّی نور فاطمه(س) در فرات»، «بهترین مهاجرت، سفر از گناه به سمت خوبی‌‌هاست»‌ و «دنیاطلبی عامل تغییر رویکرد زبیر و فرزندانش شد/ موضع فرزندان زبیر در قیام امام حسین(ع) چه بود؟» هستند.

در بخش‌هایی از خبر «بیانیه سازمان دارالقرآن در محکومیت اهانت به ساحت مقدس قرآن و پیامبر اسلام(ص)» می‌خوانیم: در امتداد هجوم ناجوانمردانه جریان کفر و نفاق علیه حق و عدالت، بار دیگر اقدام موهن و گستاخانه دیگری، شخصیت بی‌نظیر عالم بشریت را نشانه گرفت و با بازنشر کاریکاتور اهانت‌آمیز علیه پیامبر عظیم‌الشأن اسلام و توهین به کلام‌الله مجید که این بار نیز تحت حمایت یکی از دولت‌های غربی و به بهانه حمایت از آزادی بیان از سوی نشریه فرانسوی «شالی ابدو» صورت گرفت، قلب بیش از یک میلیارد مسلمان را در اقصی نقاط جهان جریحه‌دار کرد. نقطه آغاز این جریان پلید در کشاکش مبارزات آن دردانه عالم آفرینش در ریشه‌کنی شرک، کفر و ضلالت در دوران رسالت آن حضرت آغاز شده بود و کافران معاند با اقسام روش‌ها تلاش می‌کردند، نور الهی را که از طریق آن انسان کامل تبیین می‌شد، خاموش کنند، ولی خداوند مکر ایشان را بر می‌انداخت: «وَإِذْ یَمْکُرُ بِکَ الَّذِینَ کَفَرُوا لِیُثْبِتُوکَ أَوْ یَقْتُلُوکَ أَوْ یُخْرِجُوکَ ۚ وَیَمْکُرُونَ وَیَمْکُرُ اللَّـهُ وَاللَّـهُ خَیْرُ الْمَاکِرِینَ: و هنگامى که کافران درباره تو نیرنگ مى‌کردند تا تو را به بند کشند یا بکشند یا اخراج کنند، و نیرنگ مى‌زدند، و خدا تدبیر مى‌کرد، و خدا بهترین تدبیرکنندگان است.» (انفال/ 30) و نور الهی را به سرانجام مقصود می‌رسانید: «یُرِیدُونَ أَن یُطْفِئُوا نُورَ اللَّـهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَیَأْبَى اللَّـهُ إِلَّا أَن یُتِمَّ نُورَهُ وَلَوْ کَرِهَ الْکَافِرُونَ: مى‌خواهند نور خدا را با سخنان خویش خاموش کنند، ولى خداوند نمى‌گذارد، تا نور خود را کامل کند، هر چند کافران را خوش نیاید.» (توبه/ 32)

بی‌تردید دنباله‌های این جریان شیطانی در درازای تاریخ، در همان مسیر تاریک قدم گذاشته‌اند و امید واهی دارند که بتوانند خورشید عالم‌تاب محمدی را خاموش کنند؛ اما وعده الهی یقیناً تحقق خواهد پذیرفت و اسلام به عنوان آخرین و کامل‌ترین آیین انسان‌ساز آسمانی، سرانجام عالمگیر خواهد شد و عالمیان، زلال پاک مهربانی و شفقت خیرالمرسلین را با تمام وجود احساس خواهند کرد و درخواهند یافت که محمد، رحمت خداوند بر جهانیان است: « وَمَا أَرْسَلْنَاکَ إِلَّا رَحْمَةً لِّلْعَالَمِینَ: و تو را جز رحمتى براى جهانیان نفرستادیم.» (انبیاء/ 107)

فارس

صفحه قرآن و فعالیت‌های قرآنی خبرگزاری فارس تا ساعت ۱۴ امروز سه خبر را روی خروجی خود برده است و طبق روال روزانه در ابتدا ترتیل یک صفحه از قرآن منتشر شده است و تیتر دیگر اخبار عبارت از «غربی‌ها به قرآنی توهین می‌کنند که نام پیامبران خودشان در آن بیش از پیامبر ما آمده است» و «اسلام حدود حجاب را مشخص کرده اما درباره رنگش نظری نداده است» هستند.

خبر «غربی‌ها به قرآنی توهین می‌کنند که نام پیامبران خودشان در آن بیش از پیامبر ما آمده است» مربوط به یادداشت مرتضی نجفی‌قدسی، فعال قرآنی است که در بخش‌هایی از آن می‌خوانیم: قرآن کریم اساساً کتاب توحید و شناخت پروردگار است که در قالب دعوت انبیاء بیان شده است و البته اعتقاد به معاد و روز قیامت نیز که از آموزه‌های انبیاست، بخش مهمی از آیات قرآن را تشکیل می‌دهد، حدود ۵۰۰ آیه از قرآن هم مربوط به احکام شرعی و اعمال عبادی است و مابقی هم اخلاقیات است. البته ناگفته نماند که مبارزه انبیاء با مستکبران و برقراری قسط و عدل و تشویق مؤمنان به جهاد در راه خدا و شهادت نیز که جزء آموزه‌های انبیاست و مبارزه با ظالمین و ستمگران و عدالت‌گستری و حفظ حقوق انسان‌ها و عدم تعدی و ظلم به یکدیگر همه از سفارشات مؤکد قرآن کریم است.

اگر کسی می‌خواهد به درستی و حقیقی انبیاء را بشناسد، حضرت عیسی را بشناسد، حضرت موسی را بشناسد، پیامبر اکرم (ص) و ائمه اطهار علیهم‌السلام را بشناسد، باید به قرآن رجوع کند. قرآن پیام الهی و برای هدایت بشر آمده است و انسان را به معدن نور می‌رساند و از ظلمت و تاریکی می‌رهاند که فرمود: «اللَّهُ وَلِیُّ الَّذِینَ آمَنُوا یُخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ وَالَّذِینَ کَفَرُوا أَوْلِیَاؤُهُمُ الطَّاغُوتُ یُخْرِجُونَهُمْ مِنَ النُّورِ إِلَى الظُّلُمَاتِ...» حالا ببینید اهانت به این قرآنی که سراسر نور و هدایت و شرح حال و پیام انبیاست، چقدر ظلم در حق بشریت است و اینها شیاطینی هستند که می‌خواهند همچنان انسانها در ظلمات و تاریکی بسر برند تا آنها بتوانند حکومت ظالمانه‌شان را همچنان استمرار بخشند، اما غافل از آنکه اراده الهی درنهایت حکومت صالحان در زمین است و این حقیقت را نه تنها در قرآن بلکه در تورات و زبور هم آورده است که «وَلَقَدْ کَتَبْنَا فِی الزَّبُورِ مِنْ بَعْدِ الذِّکْرِ أَنَّ الْأَرْضَ یَرِثُهَا عِبَادِیَ الصَّالِحُونَ» (انبیاء، ۱۰۵) ظالمان و جباران و ستمگران و مستکبران هم بدانند، قرآن کریم آنها را مانند کفی روی آب توصیف می‌کند که به زودی از بین می‌روند و این تلاش‌های مذبوحانه به جایی نمی‌رسد.

ایسنا

صفحه دین و اندیشه خبرگزاری ایسنا تا ساعت ۱۴ به انتشار هفت خبر پرداخته که عناوین آنها عبارت از «هر که در مقابل ولی بایستد، طاغوت است/مرز دین، حدود الله است»، «ثبت‌نام بیش از ٣٠٠ دانش‌آموز در آیین تجلیل از نوگلان حسینی/تمدید مهلت ارسال آثار تا ٢٢ شهریور»، «سلسله نشست‌های استانی دهمین کنگره بین‌المللی امام سجاد(ع) آغاز به کار کرد»، «اجماع کم‌نظیر لبنانی‌ها بر شخصیت والای آیت‌الله تسخیری در وبینار بیروت»، «واکنش مجلس خبرگان رهبری به اهانت علیه قرآن و پیامبر اسلام»، «تسلیت داوری اردکانی برای درگذشت اسماعیل سعادت» و «اقدام نشریه «شارلی ابدو» به دلیل هراس از قدرت اسلام است» هستند.

در بخش‌هایی از خبر «اجماع کم نظیر لبنانی‌ها بر شخصیت والای آیت‌الله تسخیری در وبینار بیروت» آمده است: نشستی وبیناری به مناسبت درگذشت پرچمدار تقریب، آیت‌الله تسخیری و به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان، با حضور علما، نخبگان و شخصیت‌های برجسته، جمعیت‌ها و گروه‌های گوناگون دینی، مذهبی، فرهنگی و اجتماعی این کشور برگزار شد.

در این نشست کم‌سابقه، فرهیختگان و شخصیت‌های حاضر به بیان جایگاه و مقام عظیم علمی، دینی، اجتماعی و تلاش‌های بی‌وقفه این فقید ارجمند در عرصه وحدت و تقریب پرداختند. اداره این نشست بر عهده نویسنده و فعال سیاسی فلسطینی، دکتر "مصطفی اللداوی" بود.

عباس خامه‌یار، رایزن فرهنگی کشورمان، جمع حاضر در نشست را مایه افتخار و سربلندی دانست و گفت: انسان از چنین حضور فراملی و فرامذهبی احساس خرسندی می‌کند، حضوری که فراتر از مرزهای لبنان و ایران و خارج از چارچوب‌های مذهبی، طایفه‌ای و نژادی است. این حضور بهترین مرثیه برای آیت‌الله تسخیری است، همان انسانی که در دوران زندگی‌اش در پی ایجاد توحید و تقریب میان ادیان و مذاهب بود. و پس از درگذشت خود نیز تمام ادیان را برای تسلیت گفتن در مجلس یادبودش، دور هم جمع کرده است.

در ادامه، کشیش دکتر عبدو ابوکسم به نمایندگی از کاردینال بشاره الراعی رهبر مارونی‌های لبنان، پیام ایشان را قرائت نمود. وی ضمن عرض تسلیت قلبی رهبر مارونی‌های لبنان به مناسبت درگذشت آیت‌الله تسخیری، گفت:  کسی که بر روند حرکت این راحل بزرگ آگاه شود، در خواهد یافت که او عالمی دینی بود همانگونه که در فرهنگ و علم نیز در آن سطح بود و با حکمت خود میان آنها توازن ایجاد می‌کرد در خدمت به تقویت گفتگوی میان ملت‌ها و تقریب بین آنها، تا انسان را محوری اصلی در آن قرار دهد و ارزش‌های دینی و انسانی را در رشد جامعه تأثیر گذار هستند تقویت کند تا در نتیجه جامعه در سطحی ار انعطاف پذیری و پذیرش دیگران قرار گیرد.ادیان را تریبونی برای پذیرش دیگران  و به دور از تعصب و اختلاف قرار دهد و آن را منبری برای گفتگو و به دور از منازعه قرار دهد. او این تریبون را فضایی برای صلح و به دور از هر نزاعی و جنگی قرار داد.

ایرنا

صفحه معارف خبرگزاری جمهوری اسلامی نیز تا ساعت ۱۴ امروز پنج خبر را منتشر کرده است که تیتر آنها عبارت از «ثبت‌نام ٣٠٠ دانش‌آموز در چهاردهمین آئین تجلیل از نوگلان حسینی»، «آیت‌الله جوادی آملی اهانت به قرآن و پیامبر گرامی اسلام(ص) را محکوم کرد»، «وحدت اسلامی آزادگان جهان با اهانت اخیر بیشتر خواهد شد»،‌ «آیت‌الله نوری همدانی: طلاب باید خدمتگزار مردم باشند»‌ و «مداحان، سطح جلسات مذهبی را بالا ببرند» هستند.

خبر «طلاب باید خدمتگزار مردم باشند» مربوط به پیام آیت‌الله نوری همدانی به مناسبت آیین بازگشایی سال تحصیلی جدید حوزه‌های علمیه خواهران در جامعه الزهرا(س) است که در بخش‌هایی از آن می‌خوانیم: باید تفقه‌کنندگان در دین ادامه‌دهنده مسیر پیامبران باشند، از طرفی تبیین و بیان بکنند، از طرفی منتشر بسازند و از طرفی سطح بسیار بالایی در تفقه در دین داشته باشند. در هر شهر و روستا و مملکتی که از هر فقه و گروهی باشند باید عده‌ای تفقه در دین بکنند و بعد از اینکه فقیه شدند برگردند به محله خودشان تا اینکه همه مردم در مسیر اسلام گام بردارند.

اسلام توجه بسیار و عنایت فراوان بر افرادی دارد که تفقه در دین می‌کنند. افرادی را که در این راه گام بردارند تشویق و ترغیب می‌کنند، به حدی که می‌گویند کسی که در راه طلب علم گام برمی‌دارد و همین‌که از منزل گام بیرون می‌گذارد ۷۰ هزار فرشته الهی او را بدرقه می‌کنند و ملائکه و فرشتگان الهی پر و بال خود را زیر پای طالبان علمی می‌گستراند و خداوند دوست می‌دارد کسانی که درراه علم گام برمی‌دارند و کسی اگر در این راه بمیرد شهید محسوب می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان

صفحه قرآن و عترت این خبرگزاری تا ساعت ۱۴ به انتشار دو خبر پرداخته که تیتر آنها عبارت از «حجت الاسلام و المسلمین شیخ مجتبی کلباسی مدیر مرکز تخصصی نماز شد» و «جایگاه ستمکاران به اهل بیت (ع) در روز قیامت» هستند.

مهر

صفحه قرآن و متون دینی خبرگزاری مهر تا این ساعت به انتشار یک خبر پرداخته که تیتر آن عبارت از «سابقه طولانی توهین به مقدسات در غرب/ از سلمان رشدی تا شارلی ابدو» است.

ایبنا

صفحه دین خبرگزاری کتاب ایران نیز تا این ساعت به انتشار یازده خبر پرداخته که تیتر آن عبارت از «​«کانت و مسئله متافیزیک» به زودی منتشر می‌شود»، «به چالش کشیدن محوریت آمریکا و اروپا در «گاهِ نقد»»، «نقد و بررسی کتاب «آموزش عالی و تحولات فرهنگی اجتماعی زنان»»، «بررسی کتاب «بلک بری هملت» در برنامه «کافه هنر»»، «جرج اورول و عقایدش درباره ناسیونالیسم»، «برگزاری مسابقه کتاب‌خوانی «حماسه و عرفان»»، «اقتصاد یا فعالیت نظامی؛ اولویت با کدام است؟»، «پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی به «مؤسسه» ارتقاء یافت»‌، «اهدای 160 نسخه از آثار میراث مکتوب به کتابخانه وزیری یزد»، «از خانواده تا سلطه فرهنگ شفاهی/ نقش مطالعه در احقاق مطالبات زنان»‌ و «استاد هویت‌ساز/ پیکرتراشی شخصیت زن ایرانی» هستند.

در بخش‌هایی از خبر «پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی به «مؤسسه» ارتقاء یافت»‌ آمده است: در جلسه ۹۲۸ مورخ ۰۱/‏۰۴/‏۹۹ با تبدیل ساختار و ارتقای پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی به مؤسسه موافقت قطعی و علاوه بر چهار گروه پژوهشی پیشین که داری موافقت قطعی می‌باشند با گروه‌های جدید مطالعات علم و فناوری و مطالعات ارتباطات و فضای مجازی برای مدت دو سال موافقت اصولی کرد.

غلامحسین رحیمی، معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری که صبح امروز ۱۵ شهریور در مراسم آغاز دوره جدید فعالیت مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی سخن می‌گفت، با تبریک ارتقای پژوهشکده به مؤسسه که در پی ۱۷ سال تلاش موفق محققان پژوهشکده حاصل شده تأکید کرد: لازم است گروه‌های پژوهشی مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی، بیش از پیش متناسب با نیازهای معاونت فرهنگی و اجتماعی و سایر معاونت‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و نیازهای فرهنگی و اجتماعی مرتبط با دستگاه‌های اجرایی، فعالیت خود را ادامه دهند.

میزان

صفحه دین و اندیشه خبرگزاری میزان تا ساعت 14 امروز خبری منتشر نکرده است.

انتهای پیام
captcha