کد خبر: 3922465
تاریخ انتشار : ۲۲ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۷:۵۷

بازتاب درگذشت آیت‌الله صانعی در صفحات معارفی رسانه‌ها

خبر درگذشت آیت‌الله صانعی از مراجع تقلید، یکی از عناوین مهم صفحات معارفی رسانه‌ها در روز جاری است.

به گزارش ایکنا، صفحات معارفی رسانه‌ها، امروز شنبه، 22 شهریورماه، اخبار متعددی منتشر کرده‌اند که یکی از مهم‌ترین این اخبار، خبر درگذشت آیت‌الله صانعی از مراجع تقلید است.

تسنیم

صفحه دین، قرآن و اندیشه خبرگزاری تسنیم طی امروز شنبه، 22 شهریورماه و تا ساعت 15 تعداد 14 خبر را بر روی خروجی خود منتشر کرده که هیچ‌کدام از این اخبار در حوزه تخصصی قرآن کریم قرار نداشته و همگی در حوزه‌های مختلف معارفی همچون حوزه عترت منعکس شده‌اند.

یکی از مهم‌ترین اخبار امروز این صفحه که اغلب صفحات معارفی رسانه‌ها و خبرگزاری‌های مختلف نیز طی امروز بدان پرداخته‌اند، خبر درگذشت «آیت‌الله صانعی» است. در بخش‌هایی از آن آمده است: «دفتر آیت‌الله یوسف صانعی اعلام کرد، این مرجع عالی‌قدر بیماری سیروز کبدی و بیماری کلیه داشته و پنج‌شنبه‌شب، به‌ دلیل شکستگی دست و لگن در بیمارستان بستری شدند. بنابر این اعلامیه، برای تامین فاکتورهای مورد نیاز کبد و کلیه، آیت‌الله صانعی دیالیز شده، اما در زمان دیالیز فوت کردند. دفتر این مرجع تقلید اعلام کرده برای درگذشت مرحوم آیت الله صانعی مراسمی برگزار نخواهد شد».

فارس

خبر تلاوت ترتیل صفحه 480 کلام‌الله مجید توسط مرحوم محمد صدیق منشاوی، آغازگر اخبار امروز صفحه قرآن و فعالیت‌های دینی خبرگزاری فارس است که طبق روال معمول این خبرگزاری به عنوان اولین خبر هر روز این صفحه منعکس می‌شود.

همچنین، در ادامه و تا این ساعت نیز اخبار دیگری با عناوین «خدا برای غلبه بر سختی‌های زندگی، این راه را به ما نشان داده است»، «آیت‌الله شیخ یوسف صانعی درگذشت»، «تکلیف مسابقات بین‌المللی قرآن کریم روشن شد»، «ماجرای اهانت‌های غرب که جهان اسلام را برآشفت» و «چگونه ۸۰ میلیون بپا برای مسؤولان مملکت بگذاریم؟» بر روی خروجی این صفحه منتشر شده که در حوزه‌های مختلف معارفی همچون حوزه تخصصی قرآن کریم جای دارند.

«تکلیف مسابقات بین‌المللی قرآن کریم روشن شد»، عنوان یکی از اخبار قرآنی امروز این صفحه است که در رابطه با زمان برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن کریم بوده و در بخش‌هایی از آن آمده است: «پس از پنج ماه تکلیف سی‌وهفتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم روشن شد و این رقابت‌ها دهه فجر امسال به صورت مجازی برگزار می‌شود. این رقابت‌ها قرار بود فروردین‌ماه ۱۳۹۹ به میزبانی مشهد مقدس برگزار شود که به دلیل شیوع کرونا به تعویق افتاد تا اینکه پس از حدود ۵ ماه برای این رقابت‌ها تعیین تکلیف شد و مقرر شد این رقابت‌ها به صورت مجازی برگزار شود.

با این تصمیم میزبانی مشهد مقدس از رقابت‌ها در سال جاری منتفی است، اما این سهمیه میزبانی برای مشهد محفوظ است. برای این امر باید مسئولان سازمان اوقاف و امور خیریه زیر‌ساخت‌ها و ساز‌وکار برگزاری مجازی رقابت‌ها را در مدت باقی‌مانده انجام دهند و قرار است با همکاری رایزنی‌های فرهنگی شرکت‌کنندگان به صورت ویدئو کنفرانس در مسابقات شرکت کنند».

ایرنا

از هشت خبری که طی امروز و تا این ساعت بر روی خروجی صفحه قرآن و معارف خبرگزاری جمهوری اسلامی منتشر شده، تنها یک خبر با عنوان «برنامه‌های رادیو قرآن از سایر شبکه‌های رادیویی پخش می‌شود» در حوزه تخصصی قرآن کریم قرار دارد که مربوط به سخنان مجتبی ایزدی، دبیر شورای معارف صدا و مدیر شبکه رادیویی قرآن است. وی در بخش‌هایی از آن آمده است: «مجتبی ایزدی روز شنبه با اشاره به تغییر در مواجهه مردم با رسانه‌ها و جوامع امروز گفت: امروز مخاطب باید در مدت کوتاهی که به یک رسانه فرصت می‌دهد آن را قضاوت کند، بتواند محتوای مفید و جذابی دریافت کند و ارائه این محتوای اثرگذار در قالب برنامه های کوتاه بیشتر امکان پذیر خواهد بود.

وی افزود: از طرف دیگر مخاطب امروز بر خلاف گذشته قدرت انتخاب‌های گسترده و سهل‌الوصول زیادی در دنیای رسانه‌ای پیدا کرده است و بر این اساس هر رسانه‌ای که محتوای جذاب‌تر و مفیدتری را در مدت زمان کمتر ارائه کند، بیشتر دنبال می‌شود. به این منظور از سال گذشته تولید میان‌برنامه و برنامه‌های کوتاه‌مدت را به عنوان یکی از رویکردهای جدید رادیو قرآن در دستور کار قرار دادیم و با مشارکت مدیران و برنامه‌سازان شبکه، طراحی و تولید میان برنامه‌های جدید را آغاز کردیم.

مدیر شبکه قرآن افزود: دهه اخیر را می توان دهه چرخش راهبردی رادیو در برابر ورود رسانه های متعدد و متنوعی چون شبکه های اجتماعی دانست و هر چقدر فرصت طراحی امتداد پیام رادیو از فضای برودکست به پهن‌باند بیشتر شود، امکان توافق در این شرایط بیشتر است که یکی از این راه ها حضور بیشتر در بستر های انتشار در فضای مجازی است و قطعاً میان‌برنامه ها و برنامه‌های کوتاه مدت این زمینه و نیاز را بهتر فراهم می‌کند».

ایسنا

صفحه دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان نیز طی امروز و تا این ساعت تعداد 5 خبر با عناوین «سرمربی تیم فوتسال محمد سیما قم مشخص شد»، «نمایشگاه نقاشی عبدالحمید قدیریان تمدید شد»، «حجت‌الاسلام انصاریان بر اثر کرونا بستری شد»، «نمایشگاه آثار برگزیده سوگواره عبرات در نگارخانه‌های تهران» و «طوبی کرمانی دبیرکل اتحادیه جهانی زنان مسلمان دار فانی را وداع گفت» را بر روی خروجی خود منعکس کرده که در حوزه‌های مختلف معارفی قرار دارند.

«حجت‌الاسلام انصاریان بر اثر کرونا بستری شد»، عنوان یکی از اخبار امروز این صفحه را تشکیل می‌دهد که در بخش‌هایی از آن آمده است: «براساس اعلام دفتر این استاد اخلاق، حجت‌الاسلام انصاریان بعد از ضعف شدید و بررسی پزشکان، تست کرونایش مثبت اعلام شد و با تشخیص کادر درمان در بیمارستان بستری شد».

مهر

تنها خبری که طی امروز و تا این ساعت بر روی خروجی صفحه قرآن و متون دینی خبرگزاری مهر منتشر شده، خبری با عنوان «بیانیه انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در محکومیت هتک حرمت پیامبر(ص)» که در رابطه با هتک حرمت به پیامبر اسلام(ص) و قرآن کریم در فرانسه و سوئد بوده و در بخش‌هایی از آن آمده است: «هتک حرمت به جانب کتاب مقدس اسلام و نیز پیامبر رحمت و هدایت، حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم، از سوی ناآگاهان تاریک‌ضمیر، موجب اندوه و خشم آزاداندیشان و دین‌مداران به ویژه جمیع مسلمانان در سراسر کره خاکی گردید.

انجمن آثار و مفاخر فرهنگی این اقدام جاهلانه برخاسته از انگیزه‌های تفرقه افکنانه و ضد وحدت‌بخش را در زمانه‌ای که ابناء بشر را جز تمسک و توسل به منابع وحیانی و نور هدایت‌گر ادیانی به ویژه منبع لایزال قرآن کریم و سنت به جای‌مانده از پیام‌آور مهربان آن، نبی اکرم (ص)، راهی نمانده است، محکوم می‌نماید و امید واثق دارد خداوند کریم جان این جاهلان و هتاکان را به حقیقت دین و وحی روشن گردانیده و هدایتشان فرماید».

باشگاه خبرنگاران جوان

«توصیه امیرالمؤمنین(ع) درباره پاکیزگی و بهداشت لباس»، «شیخ حسین انصاریان بر اثر کرونا در بیمارستان بستری شد» و «مداح در کل زندگی‌اش باید حسینی باشد/ واقعه عاشورا سیاسی بود/ مطالعه مداحان امروزی بسیار کم است»، عناوین سه خبری هستند که طی امروز و تا این ساعت بر روی خروجی صفحه قرآن و عترت خبرگزاری باشگاه خبرنگاران منعکس شده‌اند. در میان این اخبار هیچ‌کدام در حوزه تخصصی قرآن کریم قرار ندارند.

ایبنا

تعداد 10 خبر طی امروز و تا این ساعت بر روی خروجی صفحه دین و اندیشه خبرگزاری تخصصی کتاب ایران منعکس شده که هیچ‌کدام از این اخبار در حوزه تخصصی قرآن کریم جای نداشته و همگی در حوزه‌های معارفی دیگر منعکس شده‌اند.

یکی از اخبار معارفی امروز این صفحه که عنوان «بررسی نسبت رنج و ادبيات از خلال سرگذشت ايوب پيامبر» دارد، مربوط به کتاب «ادبیات رنج؛ كندوكاوی در كتاب ایوب» بوده و در بخش‌هایی از آن آمده است: ««ادبیات رنج؛ كندوكاوی در كتاب ایوب» كتابی از مجموعه كتاب‌های انسان‌شناسی دین نشر فرهامه را مریم امینی به رشته تألیف درآورده است. امینی در این كتاب با بررسی خاستگاه‌های زبانی كتاب ایوب، در پی كشف جایگاه این اثر از منظرهای سبكی، ساختاری، زبانی، محتوایی و درون‌مایه‌ای بوده است.

«کتاب ایوب» هجدهمین کتاب از عهد قدیم است که در کنار کتاب‌هایی چون مزامیر، امثال، جامعه در شمار «ادبیات حکمت» قرار می‌گیرد. تاریخ تألیف آن به‌درستی معلوم نیست. آرای بسیار متفاوتی وجود دارد که قدمت آن را از قرن ۷ تا ۳ قبل میلاد تخمین می‌زنند».

میزان

صفحه دین و اندیشه خبرگزاری میزان طی امروز و تا این ساعت هیچ خبری را بر روی خروجی خود منتشر نکرده و آخرین خبر این صفحه که عنوان «اتخاذ تدابیر لازم توسط مسئولان برای تعظیم شعائر اربعین ضروری است» دارد، مربوط به روز گذشته است.

کیهان

روزنامه کیهان نیز طی امروز اقدام به انتشار مطلبی با عنوان «رمز نادیده گرفتن پیام غدیر!» به قلم محمدسعید مدنی در صفحه معارف خود کرده که در رابطه با ضرورت‌‌های شناخت عاشورا بوده و در بخش‌هایی از آن آمده است: «اشراف قریش که نتوانسته بودندبا همه ترفند و خباثت‌هایشان، در مصاف رویاروی، مانع اقدام و عمل پیامبر(ص)، در جهت بسط و گسترش دعوت گرایش روزافزون مردم به دین اسلام و پایه‌گذاری جامعه و تمدن اسلامی شوند، نقاب مسلمانی بر چهره زدند و پس از جنگ خندق و ضربت نابود کننده مرتضی علی(ع) بر پیکر سپاه کفر، در میان صفوف مسلمانان رخنه و نفوذ کردند و در انتظار مرگ پیامبر(ص) نشستند.

اینان بعد از رحلت رسول خدا(ص) تمام تلاش خود را به کار بستند که اگر نمی‌توانند اسلام را به کل از بین ببرند، با حفظ صورت و ظاهر، سیرت و حقیقت آن را نابود و محو نمایند. به گونه‌ای که از اسلام فقط «اسمی» مطرح باشد و از پیامبر(ص) یاد و خاطره‌ای باقی بماند و... در نتیجه جامعه از حیث فرهنگی به گذشته عقبگرد نماید و ارزش‌های جاهلی و اشرافیت قبیله‌ای احیاء شود یکی از رموز نادیده گرفتن پیام واضح و صریح و عقلایی «غدیر» و پیدا شدن معانی و تفسیرهای من‌درآوردی درباره آن را باید در این توطئه خطرناک دشمنان اسلام جستجو کرد. ظهور اتفاقاتی چون «منع نگارش حدیث» و بعدتر و بدتر «حدیث سوزی» و «حدیث‌سازی» و... نیز از این منظر قابل بررسی و علت‌یابی است».

انتهای پیام
captcha