مهدی صفیآبادی، کارگردان تئاتر، در گفتوگو با ایکنا، درباره نمایش «و ناگهان باران» و حضور آن در جشنواره تئاتر مقاومت اظهار کرد: این نمایش براساس زندگینامه شهید جاویدالاثر مجتبی جعفری نوشته شد. ایده نمایش از من است و نویسندگی آن را احسان روحی برعهده دارد.
وی با بیان اینکه این نمایش سعی دارد گوشهای از مصائب مردم جنوب را بیان کند، گفت: نحوه شکلگیری ایده به سیلی برمیگردد که سال گذشته خوزستان را در بر گرفت. مردم بابت نبود مدیریت صحیح در استفاده از آبهای روان خسارت فراوانی دیدند، در حالی که استان خوزستان با مشکل کمآبی روبهروست و میتوان با مدیریت صحیح هم جلوی سیل را گرفت و هم از آب به بهترین نحو برای زمینهای زراعی بهره برد.
این کارگردان تئاتر درباره جایگاه آئینها در جنوب کشور بیان کرد: در کشورمان بارانخواهی آئینی مرسوم محسوب میشود و مخصوصاً در استانهایی چون یزد، کرمان و هرمزگان این قبیل رسمها رایج است. در دیگر استانها هم آئین بارانخواهی داریم که هر یک به لحاظ دراماتیک ظرفیت بالایی برای تبدیل شدن به کار نمایشی دارند، هرچند در ساخت این تولیدات باید از ترویج خرافات پرهیز شود.
صفیآبادی متذکر شد: این نمایش قصه استاد دانشگاهی است که همراه همسر، دوست و یکی از دانشجوهایش در یزد به خاطر خشکسالی وارد قنات میشوند تا بتوانند متوجه خشکی آن شوند و قصه یکی از عملیاتهای هشت سال دفاع مقدس و نحوه شهادت شهید مجتبی جعفری هم بررسی میشود. زمانی که استاد دانشگاه به همراه گروهش در کانال هستند خاطرات دوست رزمندهاش، شهید جعفری، به یادش میآید که در کانال آب به شهادت رسید.
وی درباره حضور این نمایش در جشنواره تئاتر مقاومت چنین گفت: این نمایش برای اولین بار در جشنواره تئاتر مقاومت حضور خواهد داشت. این کار تنها نماینده استان خوزستان در بخش صحنهای خواهد بود. «و ناگهان باران» در حضور داوران اجرا و از آن فیلمبرداری شده است. البته اینکه آیا باز هم قرار است اجرایی پیش روی داوران داشته باشیم تصمیمی است که ستاد جشنواره خواهد گرفت. جالب است بدانید که خواهر شهید مجتبی جعفری به عنوان بازیگر و دستیار کارگردان در نمایش حضور دارد.
صفیآبادی درباره دلایل کار کردن در حوزه دفاع مقدس ابراز کرد: متأسفانه در حال حاضر شرایطی پیش آمده که بخش از مردم به خودخواهی مزمن گرفتار آمدهاند و همه چیز را برای خود میخواهند، درصورتیکه مردم در زمان جنگ تحمیلی برای دفاع کشورمان از خون خودشان هم میگذشتند. برای همین سعی کردیم در «و ناگهان باران» بررسی کنیم که طی سه دهه گذشته چه به بر ما آمده که به این حال گرفتار آمدهایم.
وی متذکر شد: مردم خوزستان در طول هشت سال جنگ تحمیلی بیشترین خسارت مالی و جانی را دیدند. برای این امر هم هیچ منتی سر مردم نمیگذارند، چون برای دفاع از خاک و سرزمینشان ایثار کردند اما رفتار مسئولان دولتی با مردم این خطه درخور ایثار آنها نبوده است. برای مثال در سیل سال گذشته و سیل اخیر آبادان مردم بسیاری با آسیب مواجه شدند اما کمکهایی که به آنها شد به هیچ وجه قابل دفاع نیست.
این کارگردان با بیان اینکه در این نمایش گروهی سیوپنج نفره حضور داشت، تأکید کرد: «و ناگهان باران» برای حضور در جشنوارههای دیگری نیز کاندید شد اما به دلیل شیوع کرونا، امکان این حضور در هالهای از ابهام است. در ضمن کانون فرهنگی مسجد امام محمد باقر(ع) قول مساعد داده که برای حمایت از این کار، هزینههای چاپ نمایشنامه را برعهده گیرد تا اگر امکان اجرای آن در شرایطی فعلی مهیا نشود، بتوانیم آن را به صورت ثبتشده داشته باشیم.
وی تصریح کرد: احساس میکنم بعد از گذشت سه دهه بسیاری از آرمانهای دفاع مقدس به فراموشی سپرده شده است و به زبان هنر قادریم که احیاگر این آموزهها باشیم، ولیکن نمایشهای ارزشی همچنان مظلومانه روی صحنه خواهند رفت.
صفیآبادی درباره کمتوجهی به هنرمندان دیگر استانها اظهار کرد: این امر باعث شده که توانایی آنها دیده نشود. برای نمونه طرحی با عنوان «دکه سیار نمایش» را چندی پیش به مسئولان ارائه کردم تا دیگر هنرمندان سایر استانها نیازمند سالن برای اجرا نباشند اما به دلیل حمایت نکردن، طرح مورد نظر مسکوت ماند. همچنین همه اتفاقات تئاتری در پایتخت رخ میدهد. حتی در شهرستانها اهالی تئاتر برای بیمه با مشکل روبهرو هستند. امیدوارم روزی فرابرسد که هنرمندان کشور از این مشکلات رنج نبرند.
وی در انتها گفت: در پایان باید از حوزه هنری استان خوزستان بهعنوان حامی اصلی نمایش تشکر کنم. این نمایش کاری از واحد نمایش حوزه هنری این استان است که با حمایت منطقه آزاد اروند، گروه یادگار الوند خرمشهر و مؤسسه نمایشگستر باران تولید شده است.
انتهای پیام