به گزارش ایکنا، در توصیههایی که حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی رضاییاصفهانی به انگیزه هفته پژوهش در اختیار ایکنا قرار داده آمده است:
«ن و القلم و ما یسطرون»
در مورد دو موضوع مهم روز و مسئولیت ما در حال و آینده چند نکته تقدیم اساتید و طلاب محترم میکنم؛
۱_ نگارش آن قدر مهم است که خدای متعال به قلم و نوشتههایش سوگند یاد میکند، پس لازم است ما نیز بدان اهمیت دهیم و هرکدام از ما هر سال حداقل چند مقاله و کتاب بنگاریم و منتشر کنیم تا شکر این نعمت ادا شود.
۲_ قلم و نوشتار تقدس دارد، پس لازم است حرمت حریم آن را رعایت کنیم، یعنی نوشتهها را به مطالب سست و خلافواقع و غیرمؤدبانه و ... آلوده نکنیم و قلم را وسیله تقریب مردم سازیم نه وسیله اختلاف.
۳_ همدلی حوزههای دینی و دانشگاهها با تبادل کتب و مقالات و حضور صاحبان قلم در این دو مرکز علمی تحقق مییابد که براساس سفارش امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری وظیفه ما است تا زمینه رشد علمی و معنوی بیشتر هردو و مانع نفوذ و سواستفاده دشمنان شود.
۴_ در شرایط کرونا که فرصت خلوت بیشتری برای طلاب و اساتید فراهم است و محیط مجازی نیز به عنوان نعمت الهی در اختیار ما است، در این شرایط تهدید کرونا را به فرصت تحقیق بیشتر و ارتباطات علمی بهتر تبدیل کنیم (الفرص تمر مرّ السحاب).
۵_ جوانان مسلمان امروز بیش هر زمان دیگر نیازمند قلم شما هستند و بستر مجازی آماده نشر آسان و سریع معارف قرآن و اهل بیت(ع) است. همت کنیم.
۶_ وظیفه پژوهشی طلاب در مرحله اول پرداختن عمیق به تحقیقات کلاسی و پایاننامهها است که موضوعات روزآمد و کاربردی بگیرند و به خوبی بنویسند و گسترده منتشر کنند.
۷_ مجلات متعدد قرآنی و حدیثی در عصر ما به ویژه چهار مجله قرآن و علم، قرآنپژوهی خاورشناسان، قرائتپژوهی و علوم حدیث تطبیقی و نیز سه مجله دانشپژوهان مجتمع قرآن و حدیث، فرصت خوبی برای نشر مقالات ما است، از این نعمت استفاده بیشتری کنیم.
۸_ تألیف متون درسی توسط اساتید ضرورت زمان ما و باقیاتالصالحات است که وظیفه مهم ما است.
۸_ دفاع از قرآن و اهل بیت(ع) در برابر شبهات وظیفه قلم ما است.
۹_ نقد عالمانه و مؤدبانه و منصفانه آثار موجود علمی زمینهساز رشد علمی جامعه ما است که وظیفه دیگر ما است.
۱۰_ ارتقای روشهای تحقیق در مطالعات قرآنی و حدیثی وظیفه همه طلاب و اساتید است که ضرورت زمانه است و کوتاهی در آن موجب عقبماندگی علمی میشود.
۱۱_ پرورش محققان حوزه قرآن و حدیث وظیفه اساتید و گرههای علمی است که با اجرای کارگاهها و بررسی و نقد آثار دانشپژوهان تحقق مییابد.
۱۲_ تحقیق برای خدا و خدمت به قرآن و اهل بیت(ع) یعنی خالصسازی نیتها موجب برکت میشود.
امید است همه ما به وظایف خود عمل کنیم.
محمدعلی رضاییاصفهانی، خادم قرآن و اهل بیت(ع)
انتهای پیام