به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی فرهنگسرای اندیشه؛ ناصر امینزاده، رئیس فرهنگسرای اندیشه با اشاره به سیاستهای این فرهنگسرا در اجرای برنامههای اندیشهورزانه گفت: شورای اندیشهورز علوم و اندیشه اسلامی فرهنگسرای اندیشه با برگزاری جلسات منظم، سوژههای مختلفی را در زمینه موضوعات فرهنگی، هنری، اندیشه اسلامی، مسائل روز اجتماع و ... پیشنهاد میدهند. یکی از این برنامهها «رستاخیز واژهها» است که با مشارکت پژوهشگاه علوم و اندیشه اسلامی برگزار خواهد شد.
وی با معرفی محورهای این ویژهبرنامه افزود: این برنامه، سلسله نشستهایی با عنوان «خدمات متقابل اسلام و هنر» است که از این پس به صورت هر دو هفته یکبار در روزهای دوشنبه به میزبانی فرهنگسرای اندیشه برگزار میشود. در این ویژه برنامه قرار است محورهای گوناگونی نظیر «ادبیات داستانی دینی عصر انقلاب و تأثیر قرآن بر آن»، «خدمات متقابل انقلاب اسلامی و ادبیات داستانی» و «خدمات متقابل انقلاب اسلامی و ادبیات داستانی دفاع مقدس» با حضور نویسندگان، شاعران، اساتید حوزه و دانشگاه، اهالی قلم و صاحبنظران مورد بحث و بررسی قرار گیرد که البته با توجه به همهگیری ویروس کرونا و محدودیت برگزاری برنامهها به صورت حضوری، این نشستها از طریق فضای مجازی در اختیار علاقهمندان قرار میگیرد.
امینزاده با اشاره به موضوع اولین جلسه گفت: در این نشست به موضوع مهم تأثیر متقابل انقلاب اسلامی بر شعر و شعر بر انقلاب اسلامی میپردازیم. شعر از صدر اسلام تا به امروز به مثابه رسانهای قدرتمند و اثرگذار مطرح بوده و بسیاری از مفاهیم دینی از این طریق منتقل شده است. نمونه این موضوع را میتوان در اشعار آیینی که در وصف ائمه اطهار سروده میشود، دید.
وی تصریح کرد: این عنصر هنری در جریان پیروزی انقلاب اسلامی نیز تأثیر زیادی داشته است. نمونه این اشعار را میتوان در شعارهایی دید که مردم علیه نظام شاهنشاهی سر دادند و با روشنگری پایههای این نظام استبدادی را فرو ریخت. همچنین رجزهای رزمندگان ما در هشت سال دفاع مقدس که در قالب شعر خوانده میشد، نمونه بسیار خوبی از ابعاد تأثیرگذار این قالب است.
امینزاده ادامه داد: اولین جلسه از «رستاخیز واژهها» به میزبانی محمدرضا سنگری، اندیشمند صاحب سبک شعر و ادبیات و محمدرضا وحیدزاده از شاعران کشور برگزار میشود و محمدحسن شاهنگی اجرای این برنامه را برعهده دارد.
یادآور میشود؛ اعضای شورای اندیشهورز علوم و اندیشه اسلامی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و فرهنگسرای اندیشه متشکل از هشت نفر شامل صفار هرندی، آیت الله علی اکبر رشاد، حجتالاسلام خسروپناه، حجت الاسلام رضا غلامی، آیتالله قائممقامی، حجتالاسلام میثم امرودی، حجتالاسلام حسن علیاکبری، حجتالاسلام امیر ارزانی و مهدی عباسزاده است.
انتهای پیام