به گزارش ایکنا، وبینار علمی - تخصصی «زن در نگاه اندیشمندان معاصر»، امروز، 14 بهمنماه با سخنرانی جمعی از اساتید دانشگاه برگزار شد. در ادامه متن سخنان حجتالاسلام علیرضا احمد خانبیگی، مسئول نهاد رهبری در دانشگاه الزهرا را میخوانید که با موضوع «زن طراز انقلاب از دیدگاه مقام معظم رهبری» ایراد شده است؛
اولین بایدی که به نظر بنده در مورد کرامت زن و جایگاه زن از دیدگاه مقام معظم رهبری استخراج میشود، این است که ما به عنوان شیعیان حضرت زهرا(س) و حضرت امیر(ع) وظیفه داریم دیدگاه خود را نسبت به جایگاه زن مشخص کنیم. به تصور بنده هنوز با آنچه ما باید از جایگاه زن و ظرفیتی که خدا به این موجود داده باخبر شویم، فاصله داریم و آنطور که باید و شاید خود ما اطلاع چندانی نداریم. حدیثی از امام عسکری(ع) نقل شده و مقام معظم رهبری نیز در یک سخنرانی از آن استفاده کردند که چنین است: «نَحْنُ حُجَجُ اللّهِ عَلى خَلْقِهِ وَ فاطمةُ حُجةٌ عَليَنا»، یعنی ما حجتهای خدا در میان مردم هستیم و فاطمه(س) حجت خدا بر ما است. این ظرفیت یک زن است. حضرت زهرا(س) به دلیل همین روایت و شبیه این روایات، ظرفیت یک زن را به ما نشان میدهد.
لذا باید بگوییم روز تولد حضرت زهرا(س) روز انسانیت است و او الگوی همه بشریت محسوب میشود. به تعبیر مقام معظم رهبری، این روز، روز انسانیت است و نه روز زن. این استعداد یک زن است که بسیاری از کسانی که دچار ترشحات تفکر انحرافی هستند، نمیدانند که زن بودن نهتنها مانع رشد و ترقی نیست، بلکه کمک بسیار شایانی برای رسیدن به مقامات بالا است و رسول خدا(ص) در مورد حضرت زهرا(س) فرمودند: او مادر پدر خودش است.
دومین بایدی که در این زمینه باید از بیانات مقام معظم رهبری استفاده شود، این است که ما به عنوان کارگزاران نظام جمهوری اسلامی، باید در فراهم کردن زمینه رشد و استعداد زنان تلاش بیشتری داشته باشیم و کشور ما باید زمینه را فراهمتر کند. البته این بوده و هست، اما کافی نیست و به نظر بنده، ما برای فراهم کردن آن زمینهها فاصله داریم. رسول خدا(ص) در روایتی فرمودند که مدام جبرئیل تذکر زنان را به من میداد و این خیلی موضوع مهمی است. این عبارت ظاهرا در هفت یا هشت موضوع است که رسول خدا(ص) مدام از جبرئیل نسبت به آنها تذکر دریافت میکرده است؛ مانند اینکه فرمودند جبرئیل به همسایهها و کارگران و ... به من تذکر میدادند و یکی از آنها زنان هستند.
نکته دیگر این است که، در موضوع زن و جایگاه زن، نهتنها به غرب بدهکار نیستیم، بلکه باید توضیح بخواهیم و آنها هستند که زن را چنان تحقیر کردند که باید به همه بشریت و ما پاسخ دهند که چرا زن را تا این حد از جای خود به ذلت کشاندهاند. در کشور سوئد که بودیم، میگفتند که خانواده در سوئد یک مرد و زن و سگشان است و آنها میگفتند در اروپا اولین برخوردار مرد، بعد سگ و بعد زن است و این مدتی که آنجا بودیم شاهد بودیم شغلهای کثیف برای زنان بوده است. برای نمونه، چاه فاضلاب ساختمان که گرفت، زنگ زدند و یک آقا گوشی را برداشت، اما برای کار تخلیه فاضلاب، خانمی را فرستادند و بنده شاهد بودم که در جنوب سوئد، اکثر کارگران شهرداری، خانم بودند. پس باید طلبکار غرب باشیم.
در موضوع زن یک باید دیگری نیز وجود دارد و باید به این موضوعات، با پاسداری بالا بپردازیم؛ یکی از آنها عبارت از حجاب و دیگری، خانهداری است. افتخار مکتب اسلام، حجاب است و البته این مسئله، مخصوص دین ما نیست و اخیرا متاسفانه خیلیها خواستند بگویند مخصوص اسلام است، اما مخصوص ادیان است و نه اسلام. باید این حجاب به عنوان یک دستورالعمل مشخص و بسیار کاربردی در میان زنان رایج شود و به همه بانوان عالم برسد. این یک مصونیت است و نه محدودیت، لذا از حجابهای دست و پا گیر که نمیشود آن را رواج داد، باید جلوگیری کنیم. برای نمونه، زدن پوشیه برای خانمها تایید این است که حجاب نوعی محدودیت است. زدن برخی از نقابهایی که دارند، به نوعی محدودیت است و چیزی که دین ما گفته، باز گذاشتن صورت است. پوشاندن صورت، موجب میشود، حجابی که میخواهیم تبلیغ کنیم، خراب شود.
لذا حجاب فقط این نیست که آن را ترویج دهیم، بلکه باید از حدود آن نیز مراقبت کنیم و تندرویها در حجاب آن را از کارکرد خود میاندازد و نباید باعث شود که دختران ورزشکار ما، به دلیل حجاب نتوانند در این عرصهها فعالیت داشته باشند. موفقیتهای خوبی داشتیم و در برای نمونه در عرصههای مختلف نظیر، ورزشهایی که میتوانیم شرکت کنیم، باید این روز به روز قویتر شود، تا اینکه این شعار را همیشه بگوییم که حجاب یک مصونیت است و نه محدودیت. مطلب دوم خانهداری خانمها است و همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند، بسیار باید بر این تاکید کرد و باید به عنوان یک وظیفه بالا برای زنان از آن دفاع کنیم.
انتهای پیام