کد خبر: 3954308
تاریخ انتشار : ۰۱ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۰:۳۸
صدری‌زاده تبیین کرد؛

چگونگی پیشگیری از ابتلا به ویروس جهش‌یافته کرونا

یک متخصص عفونی و بیماری‌های واگیر با بیان اینکه جهش در ویروس کرونا غیر طبیعی اما قابل انتظار است، نحوه پیشگیری از ابتلا به گونه ویروس جهش‌یافته کرونا را تشریح کرد.

چگونگی پیشگیری از ابتلا به ویروس جهش‌یافته کرونا/ از ترس اجتناب کنیمبیژن صدری‌زاده، مدیر سابق مبارزه با بیماری‌های واگیر سازمان جهانی بهداشت در منطقه مدیترانه شرقی، در گفتوگو با ایکنا، در مورد ویروس جهش یافته کرونا اظهار کرد: موضوعی که وجود دارد این است که این جهش‌های مختلف در ویروس کرونا اگرچه غیر طبیعی بوده، اما قابل انتظار است.

وی افزود: همانطور که بارها گفته شده، ویروس کرونا نوپدید است و اینگونه ویروس‌ها و بیماری‌ها سوابق طولانی دارند. تغییر در سبک زندگی مردم، گرم شدن کره زمین و عوامل دیگری مانند آسان شدن مسافرت موجب به وجود آمدن این ویروس‌ها و بیماری‌ها می‌شود و جهش در آن‌ها قابل انتظار است.

صدری‌زاده بیان کرد: ویروس‌های کرونا که عامل اصلی سرماخوردگی بوده‌اند نیز طی سال‌ها وجود داشته و قابلیت جهش دارند. ویروس کرونای جدید که به آن کووید ۱۹ می‌گویند خود ویروسی است که جهش پیدا کرده و ممکن است جهش‌های دیگری نیز داشته باشد و کرونا در اثر این جهش‌ها قابلیت انتقال پیدا کرده و نتیجه آن پاندمی است. وقتی هم پاندمی به وجود می‌آید شرایط تغییر پیدا کرده و در نتیجه انتشار در سطح جهان هم سرعت انتقال به افراد و هم بیماری‌زایی و کشندگی بیماری افزایش پیدا می‌کند.

این مسئول سابق سازمان بهداشت جهانی در رابطه با علائم بالینی گونه جهش یافته ویروس کرونا نیز گفت: علائم ابتلا به این ویروس همان علائم بالینی ویروس قبلی بوده و تفاوت چندانی ندارند، مهم این است که بدانیم همچنان ۸۰ درصد افراد که ویروس وارد بدن آن‌ها می‌شود یا علائمی ندارند و یا اینکه علائم آن‌ها خفیف است. ۲۰ درصد از این افراد دچار علائم می‌شوند و از این ۲۰ درصد نیز چهار درصد دچار شدت بیماری شده و نیاز به بستری شدن دارند.

وی ادامه داد: افرادی که مبتلا می‌شوند سعی کنند خود را در خانه قرنطینه کنند و حداقل تا ۱۰ روز در این قرنطینه بمانند. افراد داخل خانه و بیمار نیز حتما ماسک بزنند. در زمان بیماری، مایعات، آب سیب، آب پرتقال و لیموترش و لیموشیرین که سرشار از ویتامین C است را مصرف کنند.

این متخصص عفونی یادآور شد: همان پروتکل‌های بهداشتی که برای ویروس کووید ۱۹ رعایت می‌شد نیز باید برای این ویروس به کار برده شود. فاصله حداقل یک متر با افراد ولو اینکه هیچ علائمی نداشته باشند باید رعایت شود و از تجمع در مراکز و  همایش، اتوبوس و مترو تا حد امکان خودداری شود. هنگام حضور در بیرون از منزل تا زمانی که به آب و صابون دسترسی پیدا نکرده‌اید، دست‌ها را به بینی و دهان نزنیم. بسیاری از افراد دستکش می‌پوشند، این دستکش چیزی را تغییر نمی‌دهد چراکه بر سطوح کشیده شده و ممکن است آلودگی را منتقل کند.

وی با اشاره به واکسن‌های تولید شده برای کرونا گفت: اغلب این واکسن‌های موجود در جهان مصونیت قابل توجهی در برابر بیماری ایجاد می‌کنند. خوشبختانه این واکسن‌ها می‌توانند در برابر ویروس‌های جهش‌یافته کرونا نیز مقاوم باشند.

عضو فرهنگستان علوم پزشکی یادآور شد: حرف‌های ضد و نقیض و ناهماهنگ موجب شده است تزلزل در اعتقاد برخی از مردم نسبت به واکسن به وجود آید. باید با این موضوع مقابله کرد، واکسن همیشه مؤثر بوده و نباید از آن غافل شد.

این مدیر سابق مبارزه با بیماری‌های واگیر سازمان بهداشت جهانی یادآور شد: اطلاعات نادرست موجب ترس و نگرانی می‌شود، ترس در زمان اپیدمی بیماری‌های واگیر، بسیار خطرآفرین است. در حقیقت ترس و وحشت به دلیل ضعیف کردن سیستم ایمنی بدن مشکلات زیادی به وجود می‌آورد لذا باید تا جایی که می‌توان از نگرانی و استرس اجتناب کرد.
انتهای پیام
captcha