کد خبر: 3960241
تاریخ انتشار : ۲۷ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۸:۱۲

«فرهنگ جامع سخنان امام حسین» منتشر شد

کتاب «فرهنگ جامع سخنان امام حسین» به همت انتشارات پژوهشکده باقرالعلوم(ع) منتشر شد.

«فرهنگ جامع سخنان امام حسین» منتشر شدبه گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی پژوهشکده باقرالعلوم(ع)؛ کتاب «فرهنگ جامع سخنان امام حسین(ع)» دارای مقدمه و دو بخش است که بخش آخر آن چهار فصل و بخش دوم دارای پنج فصل است که به همت انتشارات پژوهشکده باقرالعلوم(ع) منتشر شده است.
 
این کتاب شریف، فرهنگ جامعی از سخنان امام حسین (ع) و تمامی کلماتی که بیانگر موقعیت تاریخی خاصی بوده به صورت تاریخی در چند فصل تنظیم شده است. از جمله اینکه فصل اول به سخنان امام حسین (ع) در زمان رسول اکرم (ص)، فصل دوم سخنان امام حسین (ع) در زمان امیرالمؤمنین (ع)، فصل سوم سخنان امام حسین (ع) در زمان امام حسن (ع) و فصل چهارم به سخنان امام حسین (ع) در زمان امامت خود اختصاص یافته است.
 
سایر کلمات آن بزرگوار که بیانگر تاریخی خاصی نبود در چند فصل جداگانه با عناوین عقاید، احکام، اخلاق، ادعیه و اشعار تنظیم شده است. اولین فصل بخش دوم که سخنان موضوعی امام حسین (ع) است در ۹ بند به بحث‌های اعتقادی توحید (و امامت)، قرآن و تفسیر، پیرامون جد گرامی حضرت (ع)، درباره اهل بیت (ع)، حضرت علی (ع)، امام حسن (ع) و درباره امام حسین (ع) و امامان پس از ایشان و درباره شیعیان بیان شده است.
 
در فصل دوم این بخش به احکام عبادی در ۱۲ بند طهارت، نماز، روزه و زکات فطره، صدقه، حج، جهاد، امر به معروف و نهی ازمنکر، نکاح، داد و ستد، بدهی و وصیت، معیشت و حدود اشاره شده است.
 
فصل سوم بخش دوم فرهنگ جامع سخنان امام حسین (ع)، شامل مباحث ارزنده اخلاقی آن حضرت (ع) از حدود اطاعت پدر، صفات حسنه، ادب و پاداش اسلام تا نصایح حضرت (ع)، آثار صله رحم، نتیجه گناه، تصویر مرگ، ویرانی خانه آخرت و بالاخره ارزش اطعام مسلمان است.
 
دعا‌های عارفانه حضرت، زینت‌بخش فصل چهارم این بخش شده است. دعا‌هایی در موضوعات عاجزترین مردم، معنی استدراج، نیایش در قنوت نمازها، دعای عشرات، دعای عرفه، دعای تسکین درد اعضای بدن و بالاخره دعای مشلول از جمله مطالب این فصل است. بالاخره آخرین فصل کتاب اختصاص به اشعاری دارد که آن حضرت در مناسبات و زمان‌های مختلف نوشته‌اند.
 
این کتاب تألیف گروه حدیث پژوهشکده باقرالعلوم (ع) وابسته به سازمان تبلیغات اسلامى است و به همت على مؤیدى ترجمه شده است.
 
یادآور می‌شود، این اثر پیش از این به همت نشر مشرقین منتشر شده است.
انتهای پیام
captcha