فاطمه کرمپور، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر در گفتوگو با خبرنگار ایکنا، در مورد فعالیتهای قرآنی استان بوشهر گفت: استان بوشهر، تنها استانی است که روزی به نام قرآن (16 اسفندماه) و نیز سند راهبردی بیستساله توسعه فعالیتهای قرآنی دارد.
وی افزود: در سفر اسفندماه 99، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به استان، مقرر شد تا بوشهر در سال 1400 به عنوان نخستین پایتخت قرآنی ایران انتخاب شود.
کرمپور تصریح کرد: بر همین اساس دوشنبه، دهم خردادماه، آئین اعلام رسمی این مراسم را خواهیم داشت و طی آن تفاهمنامهای بین معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد و استانداری بوشهر برای همکاری مشترک در اجرای این طرح منعقد و همچنین در این مراسم، لوح پایتخت قرآنی ایران از طرف وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به نماینده ولی فقیه در استان اهدا میشود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر با اشاره به برخی برنامههای طراحی شده بیان کرد: برنامه عملیاتی ویژه پایتخت قرآنی کشور یک بخش ساختاری دارد که شامل 10 کمیته و 40 کارگروه است. این کمیته و کارگروهها متشکل از تمامی نهادها، سازمانها و مؤسسات دولتی و مردمنهاد فعال در استان است.
وی با تأکید بر اینکه 80 عنوانبرنامه برای اجرا در این سال طراحی شده است، اظهار کرد: این برنامهها در صورت تحقق اعتبارات، در حوزههایی همچون، آموزش، تفسیر، سبک زندگی قرآنی، تربیت مربی، تربیت نخبگان قرآنی، برگزاری کلاسهای داوری، شناسایی استعدادهای قرآنی، شناسایی و ساماندهی هنرمندان حوزه قرآن و عترت، برگزاری کرسیهای تلاوت، برپایی مسابقات ویژه عشایر، روستائیان، جلسات هفتگی قرآن و ... اجرا میشود. در این طرح برای تمامی سنین اعم از کودکان، نوجوانان و مادران برنامههایی در نظر گرفته شده است.
کرمپور همچنین درباره دستاوردهایی که انتخاب بوشهر به عنوان پایتخت قرآنی کشور میتواند برای این استان به همراه داشته باشد، گفت: پایتخت قرآنی کشور برنامهای است که بستر را فراهم میکند تا به اهداف تعیین شده در سند راهبردی قرآنی استان برسیم، در واقع سرآغازی برای تحقق اهداف این سند خواهد بود. ما نمیگوییم در پایان سال 1400 به جایگاه ایدهآل خواهیم رسید، اما مطمئناً در مسیر رشد و توسعه فعالیتهای قرآنی قرار خواهیم گرفت.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر افزود: در برنامههای طراحی شده برای اجرا در سال 1400 ابتدا وضعیت موجود شامل عملکرد سال 99 ارائه شده و براساس آن برنامه سال 1400 نوشته شده است، به عنوان مثال اگر در سال 99 حدود 100 کلاس حفظ قرآن داشتهایم، پیشبینی شده است این آمار در سال 1400 به 500 برنامه برسد.
وی با اشاره به اینکه در این طرح اهداف کلان و خرد پیشبینی شده است، گفت: هدف کلی از انتخاب استان بوشهر به عنوان پایتخت قرآنی کشور این است که در وهله اول ارتقای جایگاه قرآن در انس، باور و عمل مردم استان را شاهد باشیم، در ادامه به نهادینه شدن سبک زندگی قرآنی در بین آحاد جامعه و کسب جایگاه مرجعیت قرآنی در سطح کشور برسیم. در واقع قصد داریم با اجرای این برنامهها در سطح کشور مرجعیت پیدا کنیم و الهام بخش این قبیل برنامهها در دیگر استانها باشیم. علاوه بر اهداف کلی 12 هدف اختصاصی نیز برای این طرح پیشبینی شده است.
کرمپور در پایان گفت: امیدوارم استان بوشهر در روز 16 اسفندماه 1400، که روز قرآنی در استان بوشهر نامگذاری شده و اختتامیه پایتخت قرآنی ایران در این استان نیز برگزار میشود، بتواند الگوی موفق معرفی شود.
انتهای پیام