کد خبر: 3982336
تاریخ انتشار : ۱۷ تير ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۴

ماهنامه «شبنم»؛ نشریه‌ای با توانایی جهانی شدن

شماره شانزدهم ماهنامه قرآنی، ادبی، هنری شبنم ویژه کودکان به صاحب‌امتیازی مؤسسه آوای مهر و امید البرز با حمایت معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تیر 1400 به صورت الکترونیک منتشر شد. این مجله، که در دوره دوم فعالیت خود است، با محتوایی که دارد می‌تواند مورد استفاده کودکان جهان اسلام قرار گیرد.

به گزارش ایکنا، شماره شانزدهم «ماهنامه قرآنی، ادبی، هنری شبنم» ویژه کودکان به صاحب‌امتیازی مؤسسه آوای مهر و امید البرز و مدیرمسئولی محمدعلی خسروی و سردبیری هاجرخاتون قدمی جویباری در تیر 1400 به صورت الکترونیک منتشر شد.

این مجله با حمایت معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نظارت محتوایی مدیرکل دفتر آموزش و توسعه مشارکت‌های معاونت قرآنی وزارت ارشاد، منتشر می‌شود. درباره اهداف انتشار این ماهنامه، مشارکت‌کنندگان در تولید محتوا و جامعه مخاطب آن با هاجرخاتون قدمی جویباری، سردبیر این ماهنامه، به گفت‌وگو نشستیم که متن آن را می‌خوانید.

ایکنا ـ از راه‌اندازی نشریه بگویید.

ماهنامه قرآنی، ادبی و هنری شبنم نخستین مجله ملی است که با رویکرد توجه و انتقال پیام‌های اصیل کتاب آسمانی قرآن و توصیه‌های پیامبر اکرم(ص) و اهل‌ بیت(ع) و نیز آموزش فضیلت‌های انسانی برای کودکان 6-11 سال تهیه می‌شود و با توجه به ظرفیت‌ بین‌المللی، که بنده طی این مدت به بررسی آن پرداخته‌ام، کودکان جهان اسلام هم می‌توانند از آن بهره‌مند شوند.

این مجله اولین بار در سال 1398 به پیشنهاد عبدالهادی فقهی‌زاده، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و راهنمایی‌های حجت‌الاسلام محمدعلی خسروی، در فروردین 1398 با همراهی یک گروه دغدغه‌مند و متخصص فعالیت خود را آغاز کرد. پس از یک سال وقفه، از فروردین 1400 ماهنامه به صورت دیجیتال منتشر شد و در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفت.

ایکنا ـ مهم‌ترین اهداف انتشار این ماهنامه چیست؟

  • ترويج، گسترش و آموزش مفاهیم معنوی و دینی در حوزه کودک و نوجوان از طریق معرفی دستاوردهای ادبی و هنری، از جمله قصه، داستان و شعر.
  •  ارتقای فعاليت‌های مربوط به ادبیات دینی و مذهبی مربوط به کودکان.
  • تقويت و گسترش انس کوک و نوجوان با قرآن كريم از مسیر معرفی الگوهای مؤثر قرآنی با شیوه‌های نوین و بدیع‌.
  • نشر داستان‌های دینی (از جمله داستان‌های پیامبران و بازنویسی احادیث) از منابع موثق و اصیل برای کودکان.
  • توجه به مخاطب‌شناسی و روانشناسی رشد در بیان داستان‌های دینی و قرآن

ایکنا ـ درباره همکاران و مشارکت‌کنندگان بگویید.

همانطور که گفته شد، ماهنامه شبنم به پیشنهاد عبدالهادی فقهی‌زاده فعالیت خود را آغاز کرد و مدیرمسئول ماهنامه حجت‌الاسلام محمدعلی خسروی و ناظر محتوایی آن سیدفخرالدین اسماعیلی، مدیرکل دفتر آموزش و توسعه مشارکت‌های معاونت قرآنی وزارت ارشاد اسلامی، است. هم‌اکنون زهرا سادات موسوی، شاعر و نویسنده کودک، به عنوان دبیر تحریریه و کارشناس داستان و شعر با شبنم همکاری می‌کنند و محسن خرقانی، مدیر هنری است.

تلاش کرده‌ایم که با نویسندگان، شاعران و تصویرگران مطرح و بنام در حوزه ادبیات کودک همکاری کنیم و گروه کنونی همگی از نویسندگان و هنرمندانی‌اند که در کار خود موفق و صاحب جوایز متعددی هستند. از این دوستان می‌توانم به کلر ژوبرت، مصطفی رحماندوست، لاله جعفری، معصومه یزدانی، علی باباجانی، مهری ماهوتی، طاهره ایبد، سیدسعید هاشمی، مریم اسلامی، مژگان بابامرندی، زهرا سادات موسوی، مریم هاشم‌پور، طیبه شامانی، سعیده موسوی‌زاده و محمود برآبادی اشاره کنم.

ایکنا ـ نحوه تولید محتوای «شبنم» چگونه است؟

در جلساتی به کمک مشاوران، برای هر شماره از مجله موضوعی اخلاقی و دینی معین می‌شود. سپس براساس موضوع تعیین‌شده، به کمک دبیر تحریریه، نویسندگانی را متناسب با سوابق‌شان انتخاب می‌کنیم و داستان و شعر به آنها سفارش داده می‌شود. پس از دریافت شعر و داستان، سفارش تصویرگری با مشورت مدیر محترم هنری انجام می‌شود و پس از آن مرحله صفحه‌آرایی است. بنده و همکارانم سعی کرده‌ایم که ماهنامه شبنم در اولین روز هر ماه آماده شود و در دسترس مخاطب قرار گیرد که تاکنون موفق بوده‌ایم.

ایکنا ـ مخاطبان این نشریه چه کسانی هستند؟

ماهنامه شبنم برای گروه سنی ب (6-11) سال منتشر می‌شود.

ایکنا ـ علت تعطیلی نشریه مکتوب و تبدیل آن به دیجیتال چه بود؟

با توجه به هزینه‌های انتشار مجله برای کودکان (از جمله تولید محتوا و تصویرگری) و مشکلات اقتصادی، مجله به مدت یک سال متوقف شد و با پیگیری‌های دلسوزانه و مجدانه مسئولان و مدیران معاونت قرآن و عترت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ضرورت انتشار ماهنامه‌‌ای با رویکرد قرآن و عترت برای کودکان، در سال 1400 فعالیت مجله از سر گرفته شد. علت اصلی دیجیتال شدن ماهنامه، گرانی کاغذ و صرفه‌جویی در مصرف کاغذ است و با توجه به همه‌گیری کرونا و بهره‌گیری کودکان از فناوری نوین، تصمیم گرفتیم آن را به صورت دیجیتال منتشر کنیم که با استقبال قابل توجهی مواجه شدیم.

ایکنا ـ در وضعیت گرانی کاغذ و سرانه مطالعه از احوال سایر نشریات مطلع هستید؟

هنگامی که از همکاران پرس‌وجو کردیم، مطلع شدیم نشریاتی که چندین سال منتشر می‌شوند و مشتریان خود را پیدا کرده‌اند و از طریق فروش گیشه هزینه‌ کاغذ مجله را درمی‌آورند، توانسته‌اند باقی بمانند اما ماهنامه شبنم به دلیل نوپا بودن نمی‌توانست ریسک کند و امسال انتشار آن از سر گرفته شد.

ایکنا ـ در صورت حل مشکل گرانی کاغذ، انتشار مجله به چاپ کاغذی محدود می‌شود؟

اگر مشکل هزینه کاغذ حل شود، تمایل داریم که مجله به دو صورت چاپی و الکترونیک منتشر شود چراکه بسیاری از علاقه‌مندان به مطالعه هنوز تمایل دارند که مجلات را به صورت کاغذی مطالعه کنند.

آخرین شماره ماهنامه الکترونیک «شبنم» تیر 1400

همچنین نشانی صفحه این ماهنامه در اینستاگرام shabnam_magazine@ است.

انتهای پیام
captcha