به گزارش ایکنا، سرویس اجتماعی خبرگزاری ایکنا طی هفتهای که گذشت، اخبار مهمی همچون افزایش ۵ درصدی آمار ازدواج پس از ۱۷ سال، نقش دولت سیزدهم در اجراییسازی سند تحول بنیادین، کدام اعمال جراحی در کرونا باید انجام شود، توضیحات غلط و سخیفی که درباره ضرورت پوشش دادیم، ثبت ۳۵۰ ازدواج به روش سنتی در سامانه «آدم و حوا»، شور دختران انقلاب در حمایت از حجاب، حجاب را با زبان منطق بازگو و تبلیغ کنیم، اجازه سفر کاروانی به عراق صادر شد، کودک کار معلول باند قاچاق است، صداوسیما گلدان دارد اما بوق ندارد، برگزاری 60 هزار زائر آماده مناسک حج تمتع شدند، ۲۰۷۵ خانواده تحت پوشش بهزیستی خانهدار شدند، انتشار گزیدهای از دستاوردهای پژوهشی جهاددانشگاهی، نشانی پایگاههای تزریق واکسن کرونا در کشور، برگزاری مراسم روز ملی ازدواج و ... را منتشر کرد که در ادامه به برخی از این اخبار اشاره میکنیم.
افزایش ۵ درصدی آمار ازدواج پس از ۱۷ سال
نشست خبری رئیس و دبیر ستاد ملی هفته ازدواج روز شنبه، ۱۹ تیرماه در وزارت ورزش و جوانان برگزار شد.
محمدمهدی تندگویان، معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در این نشست، دو مسئله اقتصاد و فرهنگ را دو بخش پررنگ در مسئله ازدواج دانست و گفت: از مجموع عملکرد سه سال اخیر دولت و بانک مرکزی باید تقدیر کرد. قبل از این، هم مدل پرداخت و هم میزان پرداخت وام ازدواج به روز نبود ولی در چند سال اخیر این وام ۱۰ برابر شده و پرداختها نیز به روز صورت میگیرد و دیگر صفهای انتظار طولانی مدت وام ازدواج نداریم.
وی اعلام کرد: سال گذشته بعد از ۱۷ سال که شیب ازدواج نزولی بود در مجموع کشوری پنج درصد رشد آمار ازدواج داشتیم که نشان میدهد همفکری نهادهای مسئول در این خصوص به نتیجه رسیده است.
نقش دولت سیزدهم در اجراییسازی سند تحول بنیادین
حجتالاسلام والمسلمین حسین درودی، معاون امور استانهای ستاد همکاری حوزههای علمیه و آموزش و پرورش، در یادداشتی که در اختیار ایکنا قرار داده، به بررسی فرازهایی از سبک زندگی و نیز وصیتنامه شهید انصاری، اولین استاندار شهید انقلاب اسلامی پرداخته و خواستار تطبیق وصیتنامه شهدا و نیز سیره آنان در ساحتهای ششگانه تربیتی شده است.
یکی از دلایل کاربردی و عملیاتی بودن سند تحول میتواند حضور ساحتهای ششگانه تربیتی آن، در زندگی شهیدان انقلاب اسلامی باشد، زیرا در سلوک و درسنامههای به جا مانده از وصایای حکیمانه شهدا، ساحتها و صحنههای حماسهورزی و فعالیتهای جهادی به صورت اعتقادی، عبادی، اخلاقی و علمی و فناوری، سیاسی و اجتماعی، و هم چنین ساحتهای اقتصادی و حرفهایی، زیستی و بدنی، هنری و زیبا شناختی ملموس و محسوس است.
برای نمونه میتوانیم به سبک زندگی اولین استاندار شهید خطه شهیدپرور گیلان مراجعه کنیم، شهیدان راه حق و حقیقت با تربیتی از جنس آموزههای قرآنی و دستورات اسلام ناب محمدی، میراث گرانبهایی جهت نجات از سیم خاردارهای نفس اماره برای نسلهای بعد از خود از به یادگار گذاشتهاند.
کدام اعمال جراحی در کرونا باید انجام شود
یک متخصص جراحی ضمن تأکید بر نسبت واکسیناسیون با زمان جراحی، به تشریح شرایط متفاوت برای جراحی در زمان ابتلا، قبل و بعد از تزریق واکسن کرونا پرداخت.
نور فتاح، متخصص جراحی، که تحقیقات گستردهای درباره کرونا طبق آخرین مطالب علمی دنیا انجام داده است، به تغییرات ایجاد شده در حوزه جراحی متعاقب پاندمی کرونا در ایران اشاره و شرایط متفاوت برای جراحی در زمان ابتلا، قبل و بعد از تزریق واکسن را تشریح کرد.
وی بیان کرد: روزهای کرونایی گاه با مشکلات حادتری نیز همراه میشود، همچون ضرورت انجام یک جراحی و رفتن به اتاق عمل، اما اینکه کدام عملهای جراحی را میتوان در این دوران به تعویق انداخت، تناسب زمانی و واکسیناسیون را چگونه باید رعایت کرد و ... از موضوعات بسیار مهمی است که باید بردان پرداخت.
فتاح با اشاره به این مطلب که افرادی که کاندید جراحی ضروری هستند و پزشک به آنان توصیه برای جراحی داشته است، نباید به علت ترس از ابتلا به کرونا زمان جراحی را به تعویق بیندازند، تصریح کرد: تمامی کارکنان مشغول به کار در بیمارستان و کلینیکها واکسینه شدهاند و به این واسطه احتمال انتقال ویروس از آنها به سایرین کمتر شده است. علیرغم این مسئله، همگی اصول محافظت شخصی را رعایت میکنند. همچنین، کارکنانی که در درمان بیماران مبتلا به کرونا کمک میکنند، در سایر قسمتها فعالیتی انجام نمیدهند و از بخشهای جراحی ایزوله هستند.
توضیحات غلط و سخیفی که درباره ضرورت پوشش دادیم
نشست هماندیشی درباره طراحیهای نوین فرهنگی در حوزه عفاف و حجاب روز دوشنبه، ۲۱ تیرماه با حضور نمایندگان نهادهای فرهنگی به میزبانی سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.
در این نشست پس از اینکه عاطفه سعیدینژاد، مدیرکل امور فرهنگی و تبلیغی بانوان سازمان تبلیغات اسلامی به تشریح تشکیل کارگروه عفاف و حجاب و برنامههای این کارگروه پرداخت، حجتالاسلام والمسلمین روحالله حریزاوی، معاون ارتباطات سازمان تبلیغات اسلامی طی سخنانی با اشاره به اینکه کار در حوزه عفاف و حجاب زیاد انجام شده است ولی باز هم محتاج نوآوری و به تعبیر رهبر معظم انقلاب، فناوری نرم فرهنگی هستیم، نظریه پشتیبانی در حوزه عفاف و حجاب را مطرح کرد.
وی تصریح کرد: هر تحول فرهنگی مبتنی بر یک نظریه پشتیبان است، برای مثال راهبری هوشمند در زیستبوم فرهنگی ـ تبلیغی در سازمان تبلیغات اسلامی اسلامی پیگیری شده است. از روزی که مقام معظم رهبری مسئله تهاجم فرهنگی، شبیهخون فرهنگی، جنگ نرم و ... را مطرح کردند، نظریه توازن فرهنگی، باغبانی فرهنگی و نظریه معماری و مهندسی فرهنگی در شورای انقلاب فرهنگی مطرح شد.
ثبت ۳۵۰ ازدواج به روش سنتی در سامانه «آدم و حوا»
نشست خبری مدیران مجموعه توانمندسازی ازدواج آدم و حوا با اصحاب رسانه، روز دوشنبه، ۲۱ تیرماه، با حضور حسین اصغری، مدیر مجموعه آدم و حوا؛ روحالله حمیدیمطلق، مربی حوزه کسبوکارهای دانشبنیان و محمد رسولی، مدیر مجموعه شتابدهی طرحی نو، برگزار شد.
در ابتدای این نشست روحالله حمیدیمطلق، به بیان مطالبی در زمینه نوآوری در حوزههای اجتماعی پرداخت و گفت: همانطور که در حوزه اقتصاد و تجارت سامانهها، سیستمها و پلتفرمهای جدید قاعده بازی تغییر کرده و اقتصاد را به دست گرفتهاند، در حوزه اجتماعی هم این اتفاق رخ میدهد.
مربی حوزه کسب و کارهای دانش بنیان با اشاره به اینکه زمانی نمیتوانستیم تصور کنیم که سامانههای فروش آنلاین به ثروتمندترین شرکتهای جهان تبدیل شوند، گفت: در حال حاضر از ۱۰ شرکت اول دنیا از حیث ثروت، تنها دو یا سه شرکت مربوط به تولید انرژی هستند و بقیه شرکتها در حوزههای آنلاین فعالیت میکنند. بنابراین ما در حال گذار از اقتصاد سنتی به اقتصاد مدرن هستیم. همین مسئله را در حوزه کشور خودمان هم شاهدیم و امروزه سامانههای سفر درونشهری و فروش فعالیت چشمگیری دارند. مهمترین تحولاتی که زندگی ما را تحت تأثیر قرار میدهد تحول در ارتباطات، اطلاعات، شفافیت و مسائلی از این دست است که سبک جدیدی از زندگی را برای ما رقم زده است.
شور دختران انقلاب در حمایت از حجاب
اجتماع دختران انقلاب برای حمایت از حجاب روز دوشنبه، ۲۱ تیرماه، مصادف با روز عفاف و حجاب و با حضور جمعیت پرشوری از زنان و دختران محجبه در محل میدان امام حسین(ع) تهران برگزار شد.
این حضور گرم و پرخروش دختران و بانوان محجبه به دشمنان این مرز و بوم نشان داد که با وجود تمامی هجمهها و تبلیغات سوء، ایشان در رابطه با مقوله حجاب و رواج بدحجابی در جامعه، زنان ایرانی همچنان به باورها و اعتقادات دینی و مذهبی خود پایبند هستند و اسیر تبلیغات و تفرقهافکنی دشمنان نخواهند شد.
این مراسم پرشور به همت مجموعه دختران انقلاب برگزار شد و جمع فراوانی از خانوادههای شهدا و دختران و بانوان متدین تهرانی نیز در آن حضور داشتند. برپایی این مراسم سابقه دو ساله داشته و پیش از این در ورزشگاه شهید شیرودی تهران برگزار میشد.
حجاب را با زبان منطق بازگو و تبلیغ کنیم
رئیس سابق کمیسیون پیوست نگاری فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی در ارزیابی از روند فعالیتهای تبلیغی در رابطه با حجاب اظهار کرد: نهادها و افرادی که در این زمینه فعالیت میکنند، عمدتاً بر روی خانوادههای مذهبی کار میکنند، اما برای حل مسئله حجاب باید این هنرمندی را داشته باشیم که دختران خانوادههای بدحجاب را تحت تأثیر قرار داده و منطق حجاب را برای ایشان بازگو کنیم.
حسن بنیانیان با بیان اینکه در تمامی رویدادهای اجتماعی دو موضوع اصلی، بسیار مهم و تأثیرگذار است، گفت: اولین موضوع، بستر تحقق یک رویداد و دیگری تبلیغ برای تحقق آن است. زمانی که هر دو مورد با یکدیگر همراهی کنند، رویداد مورد نظر محقق میشود.
وی افزود: بنابراین باید بدانیم که آیا مجموعه شرایطی که در کشور ایجاد شده و اتفاق میافتد، بستر رشد مقوله حجاب را فراهم میکند یا دچار مشکلات مربوط به خود است؟ چنانچه به این سؤال پاسخ دهیم، سپس، میتوانیم در رابطه با شیوه تبلیغ و نقد و اثربخشی تبلیغات نیز بحث کرد.
اجازه سفر کاروانی به عراق صادر شد
حجتالاسلام صحبتالله رحمانی، معاون عتبات سازمان حج و زیارت، در واکنش به اخبار منتشر شده در خصوص صدور مجوز از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا برای اعزام زائران به صورت کاروانهای هوایی به عتبات عالیات، گفت: ستاد ملی مقابله با کرونا طی نامهای اجازه داده که مسافران به صورت هوایی از شهرهایی که وضعیت قرمز کرونایی ندارند، با رعایت پروتکلهای بهداشتی و به شرط اینکه افراد اعزامی واکسن کرونا تزریق کرده باشند و تست منفی pcr داشته باشند، فاصله اجتماعی در هتلها و حمل و نقل رعایت شود و افراد هنگام بازگشت نیز تست کرونای منفی داشته باشند، به عراق سفر کنند.
حجتالاسلام رحمانی با اشاره به اینکه در حال حاضر سفر انفرادی به عراق از راه هوایی انجام میشود، گفت: در حال رایزنی با عراق برای گرفتن ویزا برای اعزام کاروانهای هوایی هستیم.
کودک کار معلول باند قاچاق است
نشست خبری وحید قبادی دانا، رئیس سازمان بهزیستی کشور به مناسبت هفته بهزیستی روز سهشنبه، ۲۲ تیرماه در چهل و یکمین سالروز تأسیس این سازمان برگزار شد.
در این نشست، قبادیدانا ضمن تبریک این روز به مددجویان، کارکنان و شرکای اجتماعی این سازمان، بهزیستی را کلمه طیبه عنوان و اظهار کرد: بودجه این سازمان طی سالهای اخیر افزایش داشته که یکی از علل افزایش آن اقداماتی بوده که در راستای شفافیت و مبارزه با فساد صورت گرفته است. در بهزیستی بیش از ۴۰ سامانه الکترونیکی فعال شده و اکثر فعالیتهای ما در قالب فعالیت الکترونیکی و از طریق سامانهها صورت میگیرد و تمام قراردادها و املاک بهزیستی روی سامانه قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه ۲۲ هزار دانشجوی تحت حمایت بهزیستی اطلاعات خود را وارد سامانه کرده و به صورت ترمی شهریه خود را دریافت میکنند، گفت: فرزندان خانوادههایی که سرپرست خانوار معلول شدید و خیلی شدید است نیز تحت حمایت تحصیلی قرار گرفتهاند.
صداوسیما گلدان دارد اما بوق ندارد
سرویس اجتماعی ایکنا در رابطه با درگیری کلامی سعید نمکی، وزیر بهداشت و فداحسین مالکی، نماینده زاهدان در مجلس شورای اسلامی در یک جلسه استانی نسبت به انتشار یادداشتی اقدام کرد که در بخشهایی از آن آمده است: «این اتفاق اصلاً عجیب نیست. نه در ایران بلکه در سراسر جهان بارها و بارها شاهد چنین درگیریهای کلامی و حتی بسیار شدیدتر شاهد دست به یقه شدن مسئولان با یکدیگر نیز بودهایم.
همین صدا و سیمای خودمان بارها و بارها تصاویر دعوای نمایندگان مجالس سایر کشورها را پخش کرده است که چگونه صندلیهای مجلس را میکنند و به سوی هم پرتاب میکنند.
اگر از مسئله ادب و نزاکت بگذریم و اینکه زیبنده یک مسلمان است که خشم خود را فرو ببرد، اگر حتی این مسئله را نیز نادیده بگیریم که نمایندگان مجلس راهکار بسیار قوی به عنوان فراخواندن وزیر به مجلس، پرسش از وزیر، دادن کارت زرد و در نهایت استیضاح وزار را دارند و این موضوع را هم نادیده بگیریم که وقتی یک وزیر در مسند وزارت مینشیند باید پاسخگو باشد آن هم براساس آمار و منطق و حتی فراموش کنیم که مردم واقعاً دلشان میخواهد باور کنند که صاحب منصبان دارند به خاطر حقوق آنها دعوا میکنند(همانطور که دلمان میخواست از اول هفته تزریق ۴۰۰ هزار دز واکسن را باور کنیم)، رفتار صدا و سیما را به راستی نمیتوان درک کرد».
60 هزار زائر آماده مناسک حج تمتع شدند
در آستانه برگزاری مناسک حج تمتع ۱۴۴۲، زائران خانه خدا از شهرهای مختلف عربستان پس از بررسی سلامت وارد مدینه منوره شده و بعد از سپری کردن دوران قرنطینه، وارد مسجدالحرام شدند.
بر همین اساس، اکنون همه زائران خانه خدا برای انجام مناسک حج تمتع در آمادگی کامل هستند و متولیان مسجدالحرام نیز از درمانگاه و بیمارستانهای اطراف مسجدالحرام که به منظور پیشگیری از بیماری زوار راهاندازی شده است، بازدید کردند.
همچنین روز گذشته با توجه به حضور حدود ۶۰ هزار زائر حج تمتع سال جاری در مکه مکرمه، غذاهای گرم بین زوار توزیع شد. امسال به دلیل جلوگیری از شیوع کرونا، غذای زوار در بستهبندی بهداشتی توزیع میشود و نباید تجمعی هنگام توزیع غذا صورت گیرد.
۲۰۷۵ خانواده تحت پوشش بهزیستی خانهدار شدند
مراسم واگذاری همزمان دو هزار و ۷۵ واحد مسکونی به افراد دارای معلولیت و مددجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی امروز چهارشنبه ۲۳ تیرماه با حضور وحید قبادیدانا، رئیس سازمان بهزیستی کشور به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد.
در این مراسم قبادیدانا با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری فرمودهاند مسئول حقیقی کمک به معلولان فقط بهزیستی نیست بلکه همه مردم، بخشهای دولتی و غیردولتی و سازمانهای انقلابی هستند، گفت: هرچه ممکن است در سطح کشور خدمات مربوط به بهزیستی را باید گسترش داد و از نیروی مردم برای گسترش این خدمات حداکثر استفاده را کرد.
وی با تأکید بر لزوم توانمندی گروههای هدف بهزیستی گفت: اشتغال و مسکن از مهمترین اصول توانمندسازی است و نهضت ایجاد و احداث مسکن برای جامعه هدف یکی از مبارکترین فعالیتهایی است که با کمک دستگاههای مختلف در حال انجام است.
انتشار گزیدهای از دستاوردهای پژوهشی جهاددانشگاهی
نشریه علوم انسانی، اجتماعی و هنر به تازگی، گزیدهای از دستاوردها و زمینههای فعالیت پژوهشگران علوم انسانی و اجتماعی جهاد دانشگاهی را در قالب دو سرفصل اصلی ساختارها و زمینههای فعالیت معرفی و منتشر کرده است.
در مقدمه این نشریه آمده است: گستره موضوعات در علوم انسانی و اجتماعی بسیار وسیع است، اما رویکرد جهاد دانشگاهی در انتخاب موضوعات پژوهشی، پرداختن به مسائل و معضلات جامعه است. به عبارتی در فهرست پرشمار موضوعات پژوهشی، موضوعاتی عمدتاً در دستور کار قرار میگیرند که مسئله یا معضل باشد. برای پرداختن به این مسائل و موضوعات انسانی و اجتماعی، ساختارهای پژوهشی متناسب در جهاددانشگاهی(یک پژوهشگاه، ۴ پژوهشکده، ۴۰ گروه پژوهشی و ۳۰ مرکز خدمات تخصصی و فعالیت ۲۰۰ عضو هیئت علمی و ۲۵۰ پژوهشگر در این ساختارها) ایجاد شده است.
نشانی پایگاههای تزریق واکسن کرونا در کشور
فهرست مراکز تزریق واکسن کرونا در کشور شامل نشانی دقیق به تفکیک شهر محل تزریق اعلام شده است.
افرادی که براساس اعلام وزارت بهداشت نوبت تزریق واکسن کرونا (با توجه به سنشان) فرا رسیده است ابتدا باید با ورود به سایت salamat.gov.ir ثبت نام کرده و منتظر دریافت پیامک باشند.
افراد پس از دریافت پیامک میتوانند به همان محلی که خود برای تزریق واکسن تعیین کرده بودند رفته و واکسن خود را تزریق کنند.
برگزاری مراسم روز ملی ازدواج
مراسم روز ملی ازدواج روز دوشنبه ۲۱ تیرماه با رونمایی از طرح ارتقای سلامت روان خانوادههای شاهد و ایثارگر و محصولات فرهنگی و رسانهای در موضوع ازدواج و خانواده و تقدیر از زوجین و فعالین حوزه ازدواج برگزار شد.
مسعود سلطانیفر، وزیر ورزش و جوانان در این مراسم، گفت: موارد مربوط به تسهیلات ازدواج حکایت از این دارد که نظام و دولت در جهت حمایت مالی از جوانان تلاش خوبی کردهاند. خوشبختانه با حمایت دولت و مجلس، وام ازدواج امسال به ۷۰ و ۱۰۰ میلیون تومان رسید و تلاش دولت، کمک به جوانان با توجه به وضعیت اقتصادی است. از سوی دیگر تلاش کردیم شرایط ارائه خدمات مشاورهای قبل و بعد از ازدواج را فراهم کنیم تا زوجین در سالهای ابتدای زندگی دچار مشکل نشوند.
وزیر ورزش و جوانان افزود: آمارهای سال ۹۹ نشان میدهد که ازدواجها ۴.۶ درصد افزایش یافته، اما در مقابل، آمار طلاقها نیز افزایش داشته است. مسائلی مانند تغییر ارزشها، سبک زندگی و تفکرات در افزایش طلاق مطرح است و ما در معرض تهاجم فرهنگی دشمن قرار داریم، اما به طورکلی افزایش تمایل جوانان به ازدواج به چالش عمده مسئولین کشور تبدیل شده است.
انتهای پیام