کد خبر: 3996715
تاریخ انتشار : ۲۰ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۶:۲۹
به همت پژوهشکده باقرالعلوم(ع)؛

«نظریه بسیج در معماری اجتماعی امام» کتاب شد

کتاب «نظریه بسیج در معماری اجتماعی امام» نوشته مجتبی عرب‌مازار یزدی به همت انتشارات پژوهشکده باقرالعلوم(ع) راهی بازار نشر شد.

کتاب «نظریه بسیج در معماری اجتماعی امام» منتشر شدبه گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی پژوهشکده باقرالعلوم(ع)؛ کتاب «نظریه بسیج در معماری اجتماعی امام»، نوشته مجتبی عرب‌مازار یزدی به همت انتشارات پژوهشکده باقرالعلوم(ع) راهی بازار نشر شد.

نویسنده در بخش اول کتاب به این موضوع می‌پردازد که بسیج در ذهن امام، پدیده‌ای دارای سازوکار مشخص بوده و ایشان از چند سال پیش از انقلاب، برای آن طرح داشتند و اینطور نبود که ایشان بعد از انقلاب با یک ظرفیتی مواجه شوند و تنها به دنبال بالفعل کردن آن ظرفیت مقطعی باشند. در بخش دوم، این موضوع که امام خمینی(ره) مدعی‌اند بسیج در اسلام امری سابقه داراست و ابداع ایشان نیست، مورد بررسی قرار گرفته است.

در حالی که ما تصوری خلاف این داریم؛ از این رو با بررسی و تفقه در منابع دست اول دین معلوم می‌شود، بسیج معادل چه مفهومی از مفاهیم دینی است که این کار از یک دین‌شناسی عمیق مبتنی بر اسلام ناب برآمده است.

در بخش سوم تلاش شده با طرح سؤالاتی از شبیه‌سازی‌های مرسوم مردم و نخبگان، بررسی شود که نسبت بسیج با سازمان‌ها و الگو‌های سازمانی و تشکیلاتی موجود و مجموعه‌هایی که در نگاه مردم شبیه بسیج هستند، مثل سپاه پاسداران وجهادسازندگی و... چیست؟ چرا با وجود آن سازمان‌ها باز هم بسیج از نگاه امام، پدیده‌ای ضروری است؟ همچنین پس از سلب مشابهات بسیج از آن توضیح داده می‌شود که پدیده بسیج در نسبت با کل نظام جمهوری اسلامی، در کجای معماری امام(ره) برای نظام اسلامی قرار دارد؟

مجتبی عرب‌مازار یزدی امیدوار است با مطالعه این کتاب وجوه بنیادین بسیج، جایگاه آن در انقلاب اسلامی، فرق آن با سایر تشکل‌های انقلابی، مأموریت‌های بسیج دانشجو و بسیج طلبه به صورتی عمیق و کاربردی تبیین و باب اندیشیدن حول آن مطالب باز شود.

در مقدمه کتاب آمده است: به نظر می‌رسد ریشه بسیاری از مشکلات و ارزیابی‌های غلط کسانی که در جا‌های مختلف کشور دست‌اندرکاران تشکیلات بسیج هستند، این است که از پدیده بسیج و از جایگاه آن در معماری امام برای جامعه اسلامی و در مرتبه دیگر برای نظام اسلامی، فهم مشترک و درستی ندارند. هدف این کتاب این است که با ارائه یک نظریه بنیادین و ریشه‌ای، جایگاه این شجره طبیه را در نظام فکری امام بهتر و عمیق‌تر بشناساند.

معمولاً با مطالعه گفتار‌های امام(ره) و حضرت آیت‌الله خامنه‌ای درباره بسیج، ممکن است در نگاه اول خواننده متوجه نظریه عالی امام و نظم شگفت‌انگیز و تفسیر منسجم آیت‌الله خامنه‌ای از این نظریه نشود. لذا این کتاب بنا دارد با توکل بر خدا، نخ تسبیح مفاهیم موجود حول بسیج را که توسط امام و رهبرانقلاب بیان شده است، به مخاطبان ارائه کند و گامی به آن نظریه انسجام‌بخش پیرامون بسیج در نظام اندیشه امام نزدیک‌تر شود.

کتاب «نظریه بسیج در معماری اجتماعی امام» در ۱۴۳ صفحه به همت انتشارات باقرالعلوم(ع) راهی بازار نشر شده است.

انتهای پیام
captcha