به گزارش ایکنا؛ در این نمایشگاه مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران با همکاری رایزنی فرهنگی سفارت ایران در باکو در یک غرفه 36 متری آثار نفیس ایرانشناسی، نظامی گنجوی، ادبیات فارسی، ادبیات کودک و دفاع مقدس را عرضه کردهاند.
این نمایشگاه که هر دو سال یک بار برگزار میشود امسال در حالی برگزار شده که شرایط و محدودیتهای کرونایی سختی برای ورود به این نمایشگاه در نظر گرفته شده است و بدون پاسپورت کرونا، کسی اجازه ورود به آن را ندارد.
کتابهای ایرانشناسی و اشعار نغز شعرای ایرانی صفابخش غرفه ایران در نمایشگاه امسال شده و در سال نظامی گنجوی در آذربایجان، گوشه نظامی گنجوی در غرفه ایران با چیدن بیش از 100 عنوان از کتابهای مرتبط به این شاعر فارسی گوی زینت بخش نمایشگاه شده است .
بنا به اعلام رایزنی فرهنگی ایران در باکو، تجمیع غرفه مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران و رایزنی فرهنگی در یک غرفه ملی به نام ایران بسیار مثبت بود و فرهنگ و ادبیات ایران زمین را تا حدود زیادی توانسته است معرفی کند.
ورودی غرفه ایران با تابلویی از نظامی گنجوی و پنج گنج او آذین بندی شده وخروجی غرفه هم با تصویر شاعر دیگری از ایران زمین استاد شعر و ادب محمد حسین شهریار و دیوان او تزئین شده است و بازدید کنندگان غرفه ایران محصولات ادبی را در حوزه ادبیات کلاسیک و معاصر فارسی میبینند و آنها را تورق میکنند.
در اقدامی دیگر رایزنی فرهنگی ایران در سال نظامی گنجوی و در راستای ارج نهادن به شخصیت ادبی و عرفانی این شاعر جهانی پارسی گوی ، کتاب هفت پیکر نظامی گنجوی با ترجمه مرحوم استاد میرجلال ذکی را قبل از نمایشگاه بین المللی کتاب باکو چاپ و عرضه کرد و در معرض دید صدها بازدید کنندگان و مخاطب نمایشگاه بینالمللی باکو قرار داد.
یکی از برنامههای مهم این نمایشگاه رونمایی از کتاب هفت پیکر نظامی گنجوی بود که با حضور سیدعباس موسوی سفیر ایران در باکو، علی احمد اف معاون نخست وزیر و معاون حزب حاکم آذربایجان ، آنار کریم اف وزیر فرهنگ آذربایجان، امین امرالله اف وزیر تحصیل (وزیر علوم وآموزش و پرورش)؛ آنار رضا اف رئیس اتحادیه نویسندگان آذربایجان و احمد مصباح معاون وزیر فرهنگ و گردشگری ترکیه در غرفه ایران انجام شد.
رایزن فرهنگی کشورمان در باکو در این مراسم توضیحات مفصلی را در مورد نظامی گنجوی و کارهای ادبی و فرهنگی در ایران با موضوع این شاعر بزرگ ارائه داد . همچنین تصویری از نسخه شاه طهماسب خمسه نظامی گنجوی از سوی سفیر کشورمان در باکو تقدیم وزیر فرهنگ آذربایجان شد و توضیحاتی هم در مورد اهمیت این نسخه در سه مقوله محتوا، خوشنویسی و تذهیب و مینیاتورهای این نسخه توسط رایزنی فرهنگی ارائه شد.
غرفه جمهوری اسلامی ایران که بعد از ترکیه بزرگترین غرفه در این نمایشگاه بوده است مورد بازدید شخصیتهای مختلف سیاسی، فرهنگی و هنری قرار گرفت.
انتهای پیام