یزدان عشیری، مدیر روابط عمومی سازمان سینمایی در گفتوگو با ایکنا پیرامون جریانسازی جشنواره فیلم فجر بیان کرد: این رویداد را باید یک سرمایه اجتماعی برای سینما و فرهنگ تعریف کرد، برای همین همیشه از اهمیت منحصربهفردی بهرهمند بوده است، بهنحویکه از آن به عنوان جشنوارهای مرجع در سیاستگذاریها نام برده میشود. برگزاری جشنواره امسال که چهلمین دوره آن را شاهد هستیم مقارن شده با روی کار آمدن دولت جدید، پس توقع میرود بتوانیم با یک چشمانداز و ساختار جدید فستیوال این دوره را برگزار کنیم.
وی افزود: به شخصه معتقدم سینمای ایران نیازمند یک بازتعریف جدید است چراکه با گذشت چهل دوره از این رویداد نیاز یک ریلگذاری جدید در این رابطه بسیار احساس میشد، البته با توجه به فرصت کمی که مدیریت سینما برای برگزاری جشنواره در دوره جدید در اختیارش بوده، نمیتوان توقع داشت همه تغییرات و تحولات به شکلی مطلوب محقق شود، ولی پایهگذاری یک گفتمان جدید را در جشنواره این دوره قطعاً شاهد خواهیم بود.
مدیر روابط عمومی جشنواره فیلم فجر ادامه داد: برای رسیدن به خواسته فوق طراحیهای جدیدی در نظر گرفته شده است تا بتوان با برگزاری نشستهای علمی، فرهنگی و آسیبشناسی نیازهای سینمای ایران در همین راستا رخ دهد. درباره برگزاری جشنواره در شرایط کرونایی هم باید بگویم. وقتی از جشنواره سخن میگوییم توقع میرود گردهمایی را با حضور همه خانواده سینما شاهد باشیم، ولیکن به دلیل محدودیتهای کرونایی و تشدید شرایط کرونایی نمیتوانیم چنین خواستهای را مهیا کنیم، برای همین متاسفانه شاید شرمنده برخی از درخواستها شویم.
وی درباره کنارهگیری مسعود کیمیایی از جشنواره فیلم فجر نیز چنین توضیح داد: مسئله کیمیایی اتفاقی کاملاً شخصی است که ربطی به جشنواره و فیلمش ندارد. برای همین علی اوجی تهیهکننده فیلم در کنار سایر عوامل اعلام کردهاند فیلم در جشنواره فیلم فجر حضور خواهد داشت، ولی ای کاش آقای کیمیایی از مشاورههای خوبی بهره میبرد تا از چنین تصمیمگیریهای عجولانهای پرهیز کنند. به هر حال مسعود کیمیایی همیشه قابل احترام است، برای همین با اینگونه رفتارهای هیجانی نباید منزلت و شأن استاد را تحتالشعاع قرار دهیم.
این فیلمنامهنویس متذکر شد: تیم داوری بر پایه ملاکها و ارزشگذاریهایی که از قبل تعیین شده کار قضاوت و داوری خود را انجام خواهد داد، چراکه از جشنوارهای که بر پایه تقویت اخلاق بنا شده توقع دیگری جز این نمیرود. درباره جشنواره فجر باید اضافه کنم تمام آثاری که در این رویداد حضور دارند دارای ارزش هستند، برای همین شاید دریافت سیمرغ ملاک اصلی نباشد، بلکه رونمایی از تولیدات سینما در سالی که گذشت اتفاقی منحصربهفرد برای سینما محسوب میشود.
وی در پایان تاکید کرد: برای اینکه بتوان گفتمان جدید سینما را در آثار فجر مشاهده کرد نیاز به زمان بیشتر است، چون همانگونه که گفتم برای به بار نشستن اهداف مدیریت جدید سینما نیاز است تا زمانی طی شود. با این توضیح جشنواره سال آینده، تصویرگر اهداف مدیریت جدید سینماست، ولی در دوره فعلی هم سعی شده در بحث انتخاب آثار به استاندارهای سینما توجه ویژه شود تا کارهایی که به نمایش در میآید کیفیت لازم را داشته باشد.
انتهای پیام