کد خبر: 4039701
تاریخ انتشار : ۱۰ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۸:۲۶
تولیت مدرسه علمیه دارالسلام:

مردم دوره جاهلیت به‌واسطه بعثت پیامبر(ص) مستعد حیات انسانی شدند

تولیت مدرسه علمیه دارالسلام گفت: بعثت پیامبر(ص) در سن ۴۰ سالگی سبب شد مردم دوره جاهلیت مستعد حیات انسانی و حقیقی شوند؛ اینکه خداوند در آیات قرآن، کفار را حیوان معرفی کرده و بلکه از آن هم پایین‌تر می‌داند دلیلش عدم توجه این گروه به تکامل در مسیر دین با وجود توانایی است.

حجت‌الاسلام اسکندری، تولیت مدرسه علمیه دارالسلامبه گزارش خبرنگار افتخاری ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین حسین اسکندری، تولیت مدرسه علمیه دارالسلام، ظهر امروز، ۱۰ اسفندماه در مراسم گرامیداشت عید مبعث پیامبر اکرم(ص) که با حضور اقشار مردم در مسجد امام حسین(ع) برگزار شد، روز مبعث را روزی منحصر به‌فرد دانست و گفت: منحصر به‌فرد و عظیم‌ دانستن این عید در میان دیگر اعیاد، اعتقاد مبالغه‌آمیزی نیست بلکه آیات متعددی از قرآن کریم فضیلت انحصاری این روز را به ما می‌فهماند.

وی ادامه داد: اگر انسان را با توجه به جهان‌بینی و معرفت‌شناسی توحیدی صاحب ابعاد جسمانی (زمینی، مادی، طبیعی) و روحانی (انسانی، ملکوتی، فطری، الهی) بدانیم در نتیجه می‌توان روز مبعث را روز تولد انسانیت، روحانیت و ملکوت معرفی کرد. اینکه خداوند در آیه ۱۴ سوره مؤمنون می‌فرماید: «... فَتَبَارَکَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخَالِقِینَ؛ آفرین باد بر خدا که بهترین آفرینندگان است» دلیلش تنها این است که انسان خلقت روحانی دارد و همین نیز سبب امتیاز او بر سایر مخلوقین است.

اسکندری افزود: بعثت پیامبر(ص) در سن ۴۰ سالگی سبب شد مردم دوره جاهلیت مستعد حیات انسانی و حقیقی شوند؛ اینکه خداوند در آیات قرآن، کفار را حیوان معرفی کرده و بلکه از آن هم پایین‌تر می‌داند دلیلش عدم توجه این گروه به تکامل در مسیر دین با وجود توانایی است.

تولیت مدرسه علمیه دارالسلام با اشاره به آیه ۱۶۴ سوره آل‌عمران لَقَدْ مَنَّ اللَّهُ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ إِذْ بَعَثَ فِيهِمْ رَسُولًا مِنْ أَنْفُسِهِمْ يَتْلُو عَلَيْهِمْ آيَاتِهِ وَيُزَكِّيهِمْ وَيُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَإِنْ كَانُوا مِنْ قَبْلُ لَفِي ضَلَالٍ مُبِينٍ؛ به يقين خدا بر مؤمنان منت نهاد كه پيامبرى از خودشان در ميان آنان برانگيخت تا آيات خود را بر ايشان بخواند و پاكشان گرداند و كتاب و حكمت به آنان بياموزد قطعا پيش از آن در گمراهى آشكارى بودند» گفت: این آیه که ارتباط مستقیم با بعثت پیامبر(ص) دارد دلیلی است روشن بر امتیاز روز مبعث بر سایر اعیاد مذهبی. قابل توجه است که خداوند نسبت به هیچ‌ کدام از نعمات خود چنین منتی نگذاشته است در حالی که کوچکترین عضو بدن انسان خلقتش با شکر مادام‌العمر برابری می‌کند، طبق بیان سوره توبه بعضی از عرب‌ها اوایل اسلام نسبت به جهاد در راه خدا با اموال خود نسبت به خدا منت می‌گذاشتند که خداوند با نزول آیه ۱۶۴ سوره آل‌عمران خط بطلانی بر تفکرات جاهلانه آنان کشید، به این معنا که تنها بعثت نیازمند منت است.

حجت‌الاسلام اسکندری سوره الرحمن را عروس قرآن معرفی کرد و گفت: اینکه نعمت یاد دادن قرآن به بندگان بر تمام نعمات در سوره الرحمن مقدم شده است دلیل بر فضیلت روز بعثت بر دیگر ایام سال است. نحوه ارتباط بعثت با قرآن فراگرفتن تعالیمی است که سبب تمایز انسان بر حیوانات خواهد شد. فضیلت دیگر روز بعثت آغاز نزول تدریجی قرآن با نزول سوره علق در این روز بر قلب پیامبر(ص) است که در پایان نزول با آیاتی از سوره مائده نزول قرآن به پایان رسید.

تولیت مدرسه علمیه دارالسلام دلیل منت‌گذاری بعثت از سوی خداوند تنها بر مؤمنان را درک مؤمنان دانست و گفت: محروم نکردن خود از معارف دینی و درک فردی مفاهیم قرآنی سبب شد تا خداوند این گروه را مخاطب خود در آیه ۱۶۴ سوره آل‌عمران قرار دهد، انس با آیات نورانی قرآن طبق فرمایش حضرت علی(ع) سبب می‌شود تا انسان تجلی خداوند را ببیند چنانکه حضرت موسی(ع) تجلی خدا را در کوهی دید و غش کرد.

محمد ایمانی‌مهر
انتهای پیام
captcha