کد خبر: 4053255
تاریخ انتشار : ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۴:۰۴

تلاش وزارت علوم برای برگزاری نمایشگاه سیار قرآنی

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ضمن اذعان به اینکه به دلیل شرایط دوساله کرونا، بخش دانشگاهی در نمایشگاه قرآن حضور مطلوبی نداشته است، گفت: تمهیداتی برای برپایی نمایشگاه سیار قرآنی برای نمایش تمام دستاوردهای قرآنی در دانشگاه‌ها اندیشیده شده است.

تلاش وزارت علوم برای برگزاری نمایشگاه سیار قرآنی

عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در بازدید از بیست‌ونهمین نمایشگاه قرآن در گفت‌وگو با ایکنا، در خصوص بخش دانشگاهی و میزان ایده‌ها و خلاقیت‌هایی که در این بخش به نمایش گذاشته شده است، گفت: برگزاری حضوری نمایشگاه قرآن تصمیمی بود که در آخرین روزهای سال گذشته گرفته شد و ابلاغ آن به دانشگاه‌ها خیلی طول کشید، اما با تمام این اوصاف تصمیم گرفتیم که از این فرصت استفاده کرده و تا جایی که ممکن است حضور حداکثری در نمایشگاه قرآن داشته باشیم.

وی اذعان کرد: حضور ما حضور مطلوبی نیست به جهت اینکه آمادگی قبلی وجود نداشت. از سوی دیگر چند سال کشور درگیر پاندمی کرونا بود، نمایشگاه‌ها تعطیل بودند و بسیاری از زیرساخت‌ها و رویه‌هایی که در این زمینه از قبل وجود داشت دچار رخوت شده بود. همراه کردن دوباره بدنه اجرایی و زنده نگه‌داشتن ظرفیت‌های قرآنی دانشگاه‌ها سخت بود به همین دلیل با نقطه مطلوب فاصله داشتیم، اما در همین مدت کوتاه توانستیم آورده‌های خوبی به نمایش بگذاریم.

کلانتری از مشارکت دانشگاه‌های مختلف از جمله دانشگاه‌های علوم پزشکی، علمی کاربردی، فنی حرفه‌ای، پیام نور، فرهنگیان و مجموعه دانشگاه‌ها با محوریت وزارت علوم در این رویداد خبر داد و گفت: این دانشگاه‌ها دستاوردهای خودشان را در حوزه‌های مختلف به تصویر کشیدند.

وی اضافه کرد: اینجا فقط دستاوردهای پژوهشی و آموزشی حوزه قرآن را ارائه نکردیم، دستاوردهای آموزش عالی در حوزه قرآن و عترت بهترین دستاوردهای ما هست اما در حوزه هنر، صنایع دستی و ... نیز  تا جایی که ممکن بود دستاوردها به نمایش گذاشته شد.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اظهار امیدواری کرد سال آینده حضور پرشورتر و متنوع‌تری را در نمایشگاه قرآن داشته باشند و گفت: یقین داریم ظرفیت‌های قرآنی ما در مجموعه آموزش عالی خیلی بیش از اینها است.

مستندسازی تجارب حضور در نمایشگاه قرآن

وی در پاسخ به این سؤال که آیا می‌توانیم این قول را بگیریم که تجربیات امسال و سال‌های گذشته احصاء و مستندسازی شود تا در سال‌های آینده بخش دانشگاهی پرشورتر در نمایشگاه شرکت کند؟ گفت: قائدتاً باید این اتفاق رخ دهد. البته علاوه بر حضوری که وزارت علوم در نمایشگاه دارد، مجموعه فعالیت‌های قرآنی دیگری را هم انجام می‌دهد که مستندسازی شده است. به عنوان مثال اکنون به زمان برگزاری اختتامیه جشنواره قرآن و عترت وزارت علوم نزدیک هستیم که این جشنواره سالیان سال است که در بخش‌‌ها و قالب‌های مختلف از جمله هنری، پژوهشی، آموزشی، مقاله‌نویسی، خطاطی، شعر و ... برگزار می‌شود.

وی افزود: دستاوردهای تمام این بخش‌ها در حوزه قرآنی در این جشنواره شرکت می‌کنند و آمار بالایی هم از شرکت‌کنندگان و آثار وجود دارد که تمام اینها مستندسازی شده و سعی ما بر این بوده که بهبود پیدا کند.

کلانتری در پاسخ به این سؤال که این امکان وجود دارد که بخش دانشگاهی نمایشگاه مستقلی بعد از ماه مبارک رمضان برگزار شود؟ گفت: این ایده بعضاً وجود دارد که نمایشگاه مستقل داشته باشیم، اما قصد نداریم این نمایشگاه مستقل در ایام ماه مبارک و به صورت مجزا از نمایشگاه قرآنی باشد، چون معتقد هستیم تمام پتانسیل‌های قرآنی کشور در بهترین زمان یعنی ماه مبارک رمضان باید تجمیع شود اما کنار این تمهید می‌کنیم تا نمایشگاه سیار قرآنی را تا بتوانیم تمام دستاوردهای قرآنی حوزه آموزش عالی، دانشگاه به دانشگاه در سراسر کشور به نمایش گذاشته شود. این اقدام می‌تواند انگیزه ایجاد کند و جریان‌ساز باشد.

انتهای پیام
captcha