برترین دانشجویان مناظره‌کننده ایران مشخص می‌شوند
کد خبر: 4058535
تاریخ انتشار : ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۷

برترین دانشجویان مناظره‌کننده ایران مشخص می‌شوند

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی از تحولات گسترده در برگزاری دور نهایی مسابقات مناظره دانشجویان ایران طی هشتم و نهم خردادماه در دانشگاه تهران خبر داد.

برترین دانشجویان مناظره کننده ایران 9 خرداد مشخص می‌شوند/ تلاش برای بین‌المللی شدن

به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری مرحله کشوری دهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران، با حضور جمال رحیمیان؛ معاون فرهنگی جهاددانشگاهی و رضا  فریدزاده؛ رئیس سازمان دانشجویان این سازمان امروز شنبه؛ 31 اردیبهشت برگزار شد.

در این نشست خبری، رحیمیان با اشاره به اینکه دانشگاه‌ها جدا از رسالت آموزش و ارتقای سطح سواد دانش دانشجویان، رسالت مهم فرهنگ‌پذیر کردن دانشجویان را نیز برعهده دارند، گفت: دانشجویان هم‌زمان با کسب علم و دانش مربوط به رشته خودشان در دانشگاه، خواسته یا ناخواسته و به مرور، رشد شخصیتی، فرهنگی و اجتماعی پیدا می‌کنند که این مسئله برای آینده کشور مهم است.

وی ادامه داد: دانشجوی امروز مدیر فرداست و هر قدر جامعه‌پذیری بهتری داشته باشد، با روش و منش جامعه‌پسندتر و اخلاقی‌تر مجموعه خود را مدیریت می‌کند. جهاددانشگاهی نیز به عنوان یک نهاد بر آمده از انقلاب، از ابتدا مبحث مهم فرهنگ‌پذیر کردن دانشجویان و آماده کردن آنها برای فعالیت در جامعه را مد نظر داشته است.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی اضافه کرد: بسیاری از مدیران، کارشناسان و حتی هنرمندان جامعه، افرادی هستند که رشد و تکوین خود را در برنامه‌های جهاددانشگاهی پشت سر گذاشته‌اند. به عنوان مثال جهاددانشگاهی، 16 جشنواره تئاتر دانشجویی را برگزار می‌کرد که موجب شد بسیاری از هنرمندان کنونی از این جشنواره‌ها به جامعه هنری کشور وارد شوند.

وی با اشاره به پیشینه برگزاری مسابقات مناظره دانشجویان ایران گفت: جمعی از متفکران حوزوی در سال 81 خطاب به مقام معظم رهبری نامه‌ای منتشر و موضوع لزوم زمینه‌سازی برای ایجاد فضای گفت‌وگو، آزاداندیشی و نظریه‌پردازی را مطرح کردند. مقام معظم رهبری نیز ضمن تایید این دغدغه مطرح کردند که مجموعه‌های ذیربط به برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی اقدام کنند.

برترین دانشجویان مناظره کننده ایران 9 خرداد مشخص می‌شوند/ تلاش برای بین‌المللی شدن

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی افزود: جهاددانشگاهی نیز پس از بررسی ابعاد مختلف این موضوع، در سال 91 اولین دوره مسابقات مناظره دانشجویی را برگزار کرد. ما از پیشروان عرصه مناظرات در فضای دانشجویی هستیم و تاکنون 10 دوره این مناظرات برگزار شده و طی این ده سال توانستیم فضایی ایجاد کنیم که مناظرات روزبه‌روز بیشتر مورد استقبال دانشجویان قرار بگیرد. این استقبال نشان می‌دهد جهاد توانسته به بخشی از دغدغه‌های مقام معظم رهبری در بحث آزاداندیشی بپردازد.

وی تصریح کرد: این اقدامات نه به عنوان وظیفه اداری بلکه به عنوان تکلیفی در برابر منویات مقام معظم رهبری و خواسته‌ها و نیازهای دانشجویان پیگیری شد.

رحیمیان با اشاره به اینکه «مرکز ملی گفت‌و‌گو، مناظره و آزاداندیشی» راه‌اندازی شده است، گفت: گام اول ما آموزش بود و تلاش شد با برگزاری کارگاه‌های آموزشی و انتشار کتاب دانشجویان با دانش کافی در این مسابقات شرکت کنند.

وی از ایجاد تغییرات بنیادی در دوره‌های بعد مسابقات مناظرات دانشجویی خبر داد و گفت: معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی توسعه کمی و کیفی مسابقات را مد نظر دارد و در دوره بعد این مسابقات با تحولات گسترده برگزار خواهدشد.

باشگاه دانشجویان و مناظره کنندگان جوان تشکیل می‌شود

معاون فرهنگی جهاد تشریح کرد: از دوره یازدهم به بعد مناظرات تخصصی، مناظرات به زبان انگلیسی و کرسی‌های آزاداندیشی با رویکرد جدید ارائه می‌شود، درصدد هستیم باشگاه دانشجویان و مناظره‌کنندگان جوان را تشکیل دهیم، برگزاری مناظره اساتید در حال برنامه‌ریزی و تدوین است و در حال شکل‌دهی شورای عالی مناظره هستیم.  

حضور 400 تیم در دوره دهم مناظرات دانشجویی

در ادامه این نشست خبری، رضا  فریدزاده، رئیس سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی به بیان جزئیات مرحله نهایی دهمین دوره مسابقات مناظره دانشجویی پرداخت و گفت: دوره دهم با حضور 400 تیم در سطح استانی و دانشگاهی در 36 واحد جهاد دانشگاهی آغاز شد. از 400 تیم شرکت کننده، 50 تیم به مرحله منطقه‌ای راه یافتند. 

وی ادامه داد: 56 درصد شرکت‌کنندگان در این دوره آقا و 44 درصد خانم بودند و دانشجویان وزارت علوم با 46 درصد حضور، بیشترین تعداد شرکت‌کننده را تشکیل می‌دهند.

دانشجویان علوم انسانی در مقطع کارشناسی نیز بیشترین شرکت‌کنندگان ماه هستند و تاکنون 54 مناظره برخط برگزار شده و 16 تیم به مرحله نهایی راه یافتند که از فردا ادامه مناظرات برگزار می‌شود.

فریدزاده اضافه کرد: در مرحله مقدماتی مرحله کشوری، هشت مسابقه آنلاین برگزار می‌شود و هشتم و نهم خرداد مرحله یک‌چهارم نهایی، نیمه‌نهایی و فینال در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران به صورت حضوری برگزار می‌شود.

به‌روزرسانی فرم‌های داوری مناظرات دانشجویی

وی در خصوص گذاره‌های انتخاب شده برای مناظره دانشجویان گفت: گزاره‌ها از بین 300 گزاره توسط شورای علمی مناظرات انتخاب شده است و با حضور اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها فرم‌های داوری به‌روزرسانی شده است.

رئیس سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی از انتخاب بهترین سخنران فردی مناظران برای اولین بار در این دوره خبر داد و گفت: در کنار اساتید تیم داوری، تیم برگزیدگان دانشجویی دوره‌های قبل نیز در امتیازدهی مشارکت می‌کنند و در فینال علاوه بر تیم داوری، داور نکته‌یاب هم حضور دارد و با طرح سوال از مباحث مطرح، توانمندی دانشجویان را نکته‌ای بررسی می‌کند.

باشگاه مناظره‌کنندگان جوان تشکیل می‌شود

وی اعلام کرد: در اختتامیه نیز باشگاه مناظره‌کنندگان جوان تشکیل و انتخاب هیئت رئیسه باشگاه برگزار می‌شود. در تابستان سال جاری نیز مسابقه برگزیده برگزیدگان بین تیم‌های برگزیده 10 دوره را خواهیم داشت.

رئیس سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی از دانشگاه تهران برای میزبانی این دوره از مسابقات تشکر کرد و گفت: هدف این است که دستور برزمین‌مانده رهبری را بلند و یکی از نیازهای دانشجویان را برطرف کنیم. برای همین دست یاری را به سوی تمامی نهادهای فرهنگی دراز می‌کنیم و امیدواریم مسئولان فرهنگی با مشارکت در شورای عالی مناظرات به ما در این راستا کمک کنند.

برترین دانشجویان مناظره کننده ایران 9 خرداد مشخص می‌شوند/ تلاش برای بین‌المللی شدن

وی از نتایج خوب برگزاری مسابقات مناظره دانشجویان سخن گفت و عنوان کرد: با برگزاری مسابقات مناظره ارتباط دانشجویان با مجموعه‌های فرهنگی به خصوص جهاددانشگاهی بهتر شده منجر و حتی آنها جذب واحدهای مختلف جهاددانشگاهی شده و مسئولیت برگزاری دوره‌های بعدی مناظرات را بر عهده گرفته‌اند.

برگزاری مسابقات منطقه‌ای و بین‌المللی مناظره

در بخش پایانی این نشست، رحیمیان در پاسخ به این سؤال که آیا قصد برگزاری مسابقات مناظره به صورت بین‌المللی را ندارید؟ گفت: در جهاددانشگاهی وقتی اقدامی در عرصه ملی به بلوغ رسید، جنبه منطقه‌ای و بین‌المللی به آن داده می‌شود. تصمیم داریم دانشجویان سایر کشورها را نیز وارد مسابقات کنیم. البته بعید می‌دانم دوره یازدهم این مهم محقق شود اما از دوره 12 به بعد دانشجویان کشورهای منطقه، دانشجویان کشورهای اسلامی و به مرور دانشجویان همه کشورها را دعوت خواهیم کرد.

فریدزاده نیز گفت: مسابقات مناظره سال‌هاست به زبان‌های عربی و انگلیسی در جهان برگزار می‌شود و ما باید تلاش کنیم برگزیدگان مسلط به انگلیسی و عربی را در مسابقات جهانی و بین‌المللی شرکت کنند.

در ادامه این نشست، رحیمیان با اشاره به ظرفیت‌ها و جذابیت بالای مناظرات دانشجویی برای پخش از رسانه ملی، از صداوسیما گله کرد که در انعکاس این رویداد حضور ندارد و گفت: درخواست ما از صداوسیما پخش مناظرات در شبکه‌های فرهیخته‌محور مثل شبکه چهار است.

واکنش به کپی‌برداری از مسابقات مناظره دانشجویی

فریدزاده نیز در پاسخ به این سؤال که برخی مراکز مسابقات مناظره دانشجویی را کپی‌برداری کرده و عین آن را برگزار می‌کنند، واکنش شما نسبت به آنها چیست؟ گفت: ما به عنوان سازمان دانشجویان خوشحال می‌شویم مناظره و آزاداندیشی توسعه پیدا کند اما برخی مجموعه‌ها بدون هماهنگی با سازمان دانشجویان عیناً از این مسابقات کپی‌برداری کردند که از نظر اخلاقی مناسب نیست اگر با ما تماس می‌گرفتند ما قطعا اجازه این کار را می‌دادیم.

وی اظهار امیدواری کرد بعد از تشکیل شورای عالی مناظره در خرداد با حضور نهادها و سازمان ذیربط بسیاری از این کج‌سلیقگی‌ها رفع شود و افزود: این مسئله را از لحاظ حقوقی پیگیری کرده‌ایم اما به دلیل نفس حقوقی در ثبت مالکیت معنوی فکر نمی‌کنم به هدف مدنظر برسیم.

فریدزاده در خصوص جوایز این دوره نیز اعلام کرد: گروه اول هفت میلیون تومان و گروه دوم شش میلیون تومان جایزه می‌گیرند. به تیم اخلاق چهار میلیون و به بهترین سخنران فردی نیز یک میلیون اهدا می‌شود.

در پایان این مراسم نیز از کتاب «مناظرات برنده» نوشته استیون ال جانسون و سایت مرکز ملی گفت‌وگو، مناظره و آزاداندیشی در قالب جدید به آدرس http://isdc.ir رونمایی شد.

انتهای پیام
captcha