محمدمهدی عزیززاده، قائممقام معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتوگو با خبرنگار ایکنا در مورد آخرین وضعیت فرایند اجرای سیامین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن و تمهیدات در نظر گرفته شده برای برگزاری این رویداد بینالمللی گفت: با توجه به اینکه سیامین دوره نمایشگاه قرآن را پیش رو داریم، بنا داریم به همین مناسبت اتفاقات و تفاوتهای ویژهای را در حد توان و ظرفیتی که در جامعه قرآنی وجود دارد، شکل دهیم.
وی با اشاره به اینکه نمایشگاه محل عرضه و ارائه است و نه تولید افزود: بر همین اساس اولین محدودیتی که در طراحی نمایشگاه وجود دارد، این است که چه آثار، محصولات و خدماتی ارائه شود. سال قبل فرصت ما برای برگزاری نمایشگاه بسیار محدود بود و در یک بازه زمان کمتر از چهل روز فعالیتها را آغاز کردیم، اما امسال زمان بیشتری را در اختیار داریم به طوری که از یک ماه قبل جلسات برنامهریزی نمایشگاه شروع شده است.
قائممقام معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه در نمایشگاه سیام دو رویکرد را دنبال خواهیم کرد، تصریح کرد: نمایشگاه در آغاز دهه چهارم باید یک تحول شکلی و کارکردی جدی را به خود ببیند و این به عنوان یکی از رویکردهای ما دنبال خواهد شد. باید به نحوی پیش رفت که کفه هزینه و فایده نمایشگاه ترازتر شود.
عزیززاده اظهار کرد: رویکرد دوم ما این است که نمایشگاه بینالمللی قرآن را در چارچوب و استاندارد یک رویداد بینالمللی برگزار کنیم. با وجود اینکه این رویداد در سالهای متعدد عنوان بینالمللی داشته است، اما به طور کامل و با مختصات و شاخصههای یک رویداد بینالمللی برگزار نمیشد، اگرچه بخشی از ویژگیهای یک نمایشگاه بینالمللی را با خود داشته؛ یعنی شرکتکننده بینالمللی داشته، امکان بازدید برای غیر ایرانیها داشته و ... اما به عنوان اینکه کشورها همچون سایر نمایشگاههای فرهنگی، خودشان در برگزاری و ارائه، مشارکتکننده باشند، اینگونه نبوده است.
وی بیان کرد: امسال کارویژهای که تلاش داریم انجام دهیم این است که فرایند بینالمللی شدن واقعی نمایشگاه را آغاز کنیم، کارها و دعوتهای مهم و جدی و مذاکراتی آغاز شده است و امیدواریم بخشی از کشورهایی که الان هدف هستند با نهایت ظرفیت خود در نمایشگاه امسال حاضر شوند.
قائممقام معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سؤالی در مورد زمانبندی برگزاری نمایشگاه و مباحث مطرح شده در مورد زمان اجرای آن گفت: برنامهها و پیشنهادات مختلفی مطرح شده است. با توجه به اینکه آغاز ماه مبارک رمضان در روزهای ابتدایی فروردینماه است، پیشبینی اولیه ما این است که نمایشگاه را در دهم ماه مبارک آغاز کنیم تا تعطیلات نوروزی سپری شده باشد. این پیشبینی اولیه است اما پیشنهادات دیگری هم مطرح شده است. در حال گفتوگو هستیم و لذا ممکن است در حین این گفتوگوها نمایشگاه از این زمانی که اعلام شد زودتر برگزار شود، اما فعلاً گزینه اول ما 14 فروردین است مگر اینکه اتفاقات جدیدتری در گروه برنامهریزی رخ دهد.
عزیززاده به ابلاغ فراخوان ایدههای جدید اشاره کرد و گفت: امیدوارم ایدههای متنوعی را برای حضور در نمایشگاه دریافت کنیم. براساس این فراخوان، صاحبان ایده در سراسر کشور میتوانند در بازه زمانی ۲۰ آذر تا ۲۰ دیماه سال جاری با مراجعه به سایت نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم به نشانی https:www.iqfa.ir نسبت به ثبت ایده خود اقدام کنند.
وی در پایان بیان کرد: ایدهها بر اساس نوآورانه بودن، میزان امکانپذیری اجرا و تأثیر بر روند اجرایی نمایشگاه مورد ارزیابی قرار گرفته و به برگزیدگان علاوه بر امکان اجرا در نمایشگاه، جوایز ارزندهای اهدا خواهد شد.
انتهای پیام