به گزارش خبرنگار ایکنا، علیرضا عبدی، معاون وزیر و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی، امروز، دوم دی ماه در سخنان پیش از خطبههای نماز جمعه تهران که در مصلای امام خمینی(ره) برگزار شد، با تسلیت فرا رسیدن ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) و تبریک تأسیس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: در هفتم دی 1358 حضرت امام خمینی(ره) فرمانی را برای از بین بردن جهل و نادانی صادر کردند. قبل از انقلاب اسلامی بیش از 55 درصد مردم ایران در بیسوادی مطلق به سر میبردند و یک شکاف آموزشی سواد در بین زنان و مردان در حدود 23 درصد وجود داشت و همچنین فاصله سواد مناطق شهری و مناطق روستایی نزدیک 34 درصد بود. در این مقطع امام راحل اقدام به راهاندازی یک جریان مردمی میکنند.
وی با بیان اینکه در پیام امام راحل به مناسبت تأسیس نهضت سوادآموزی، مردمپایه بودن موج میزند، افزود: در این پیام ایشان خطاب به مردم میگویند ای مردم به پا خیزید. لذا در این پیام تکیه به مردمی و مردمی بودن نهضت سوادآموزی واضح و مبرهن است. از همه عزیزان تقاضا دارم که به پیام امام راحل نگاهی بیندازند، این پیام با وجود کوتاه بودن ولی پرمعناست و برای نظام حکمرانی پیامی پیچیده محسوب میشود. بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، در بند بند این پیام از مردم سخن میگویند و جریان مردمی را به جریان تکلیفی بدل میکنند.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی بیان کرد: بعد از فرمان امام خمینی(ره) یک جریان فراگیر در کشور اتفاق میافتد و به واسطه این جریان جهل و بیسوادی در کشور به مرور از بین میرود. فرمان تشکیل نهضت سوادآموزی، ایران را به یک مدرسه تبدیل کرده است.
عبدی با اعلام اینکه امروز 97 درصد مردم ایران باسواد هستند، گفت: در دوران طاغوت به راحتی میتوانستیم بیسواد پیدا کنیم ولی امروز پیدا کردن بیسواد کار بسیار سختی است. جمهوری اسلامی ایران معتقد است که یک نفر هم نباید بیسواد باشد لذا پیدا کردن بیسواد کار بسیار سخت و مشکلی است.
وی بیان کرد: نهضت سوادآموزی با یک سری کملطفیها و کمکاریها مواجه بود و افت و خیزهایی را مشاهده کرد، اما امروز به یک جریان فراگیر و مؤثر تبدیل شده است.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه از این به بعد این سازمان دو کار را در دستور قرار داده است، گفت: یک باید کاری کنیم در ایران اسلامی کسی بیسواد نماند و دوم با کمک نخبگان گام دوم نهضت سوادآموزی را آغاز کنیم یعنی از مرحله سوادآموزی عبور کرده و به سمت تعمیق سواد و تبدیل فرهنگ به فرهنگ مستقل و پوشش سواد همگانی پیش برویم و دیگر صرفاً برروی سواد خواندن و نوشتن تمرکز نکنیم بلکه این سواد را تعمیق دهیم.
عبدی در پایان تأکید کرد: از عزیزانی که مسئول هستند و کارخانه و کارگاه و توان مالی برخوردارند تقاضا دارم کمک کنند که در این روزهای خاص بیسوادی به صورت 100 درصدی از بین برود و همچنین با هم در طراحی و فراگیری جریان نهضت سوادآموزی در کشور ایفای نقش کنند.
انتهای پیام