
«ملاقات خصوصی» ساخته امید شمس فیلمی شریف و عاشقانه است که در آن به شکلی غیرمستقیم به ارزشهای اخلاقی انسانی توجه شده است. این فیلم سینمایی که توانست در جشنواره چهلم فیلم فجر مورد استقبال اهالی رسانه و منتقدان قرار گیرد، به تازگی اکران شده است.
داستان
فیلم قصه جوانی زندانی با بازی هوتن شکیبا است که با نقشه قبلی وارد زندگی دختری با بازی پریناز ایزدیار می شود. او بعد از اجرای نقشهاش به واسطه علاقهای که به همسرش پیدا کرده از کار خود پشیمان شده و مجدد به سمت یار برمیگردد. این قصه شاید در ظاهر بارها تکرار شده باشد اما اتفاقاتی که در طول ماجرا رخ میدهد تکراری نیست. شخصیتهای قصه هر یک برای خود هویت دارند و هیچ کدام از آنها تیپ نیستند؛ حتی برادر «پروانه» که در ظاهر یک لمپن با کلیشههای رایج است.
اوج و فرودهای قصه نیز تماشاگر را تا پایان با کار همراه کرده و در مواقعی او را دستخوش غم و شادی میکند. این تضاد لحظات در فیلم، شیرینی خاصی به کار داده که روایت قصه را دلپذیر میکند. فیلمنامه ملاقات خصوصی نوشته امید شمس و بهمن ارک است که حاصل تلاش این دو به اتفاق کارگردانی خوب از یک نوستالژی مطلوب ساخته است.
ساختار
اولین بحث در مباحث فنی «ملاقات خصوصی» به کارگردانی امید شمس مربوط می شود. این فیلمساز که کار خود را با مستندسازی آغاز کرد در قدم های نخستین خود توانست فیلمی شریف را جلوی دوربین برد که در عین روایت ساده یک قصه از داشتههای فنی هم بهره برده است. میزانسن و دکوپاژی که کارگردان چیده، استاندارد است حتی انتخاب تیم بازیگری نیز به روند بهتر شدن فیلم کمک کرده است. انتخاب هوتن شکیبا و پریناز ایزدیار یکی از بهترین اتفاقات فیلم است که شاید با دیگر بازیگران ممکن نبود. همچنین بازیگران فرعی از جمله سیاوش چراغیپور هم بازیهای بسیار خوبی از خود ارائه کردهاند.
نکته مثبت دیگر این فیلم به فیلمبرداری زیبای این کار برمیگردد. کارگردان با انتخاب لوکیشنهای بکر و همچنین تصویربرداری زیبا توانسته شکلی رویاگونه به کارش بدهد. همچنین انتخاب موسیقی آرام و دلنشین با جنس قصه همراه است البته در نسخه اکران جشنواره فیلم کمی طولانی بود که کارگردان این نقیصه را در نمایش عمومی برطرف کرده است.
درباره اکران این کار باید گفت هر فیلمی که این روزها روی پرده رود شرایط نمایش خوبی ندارد چون به دلایل مختلف سینما با قهر تماشاگر مواجه شده است اما مطمئناً معدود تماشاگرانی که به دیدن «ملاقات خصوصی» بروند با حالی خوب از سالن نمایش بیرون خواهند آمد برای همین برای رفتن به سینما در شرایط فعلی «ملاقات خصوصی» بهترین پیشنهاد است.
محتوا
درباره مضمون و محتوای «ملاقات خصوصی» نیز باید به چند نکته اشاره کرد. این فیلم نه ادعای دینی بودن دارد نه اینکه در ظاهر خواسته به این امر نزدیک شود اما جنس قصه موضوعی را روایت میکند که در اخلاقیات دینی و اسلامی روی آن تاکید شده است. مهمترین نکته عشق واقعی در فیلم است که به دور از هرگونه اندیشه ناپاکی، رابطه دو فرد را تصویر میکند. همچنین پرداختن به موضوعاتی چون امانتداری، صداقت، درستکاری، روزی حلال و... همگی آموزههایی اسلامی هستند که بارها در احادیث و آیات قرآن به آن تاکید شده است اما این فیلم در بستر قصهای لطیف، تمام این موضوعات را مورد توجه قرار میدهد.
بحث دیگر این فیلم به موضوع خانواده برمیگردد. خانواده امنترین و قابل اعتمادترین کانونی است که میتوان به آن تکیه داشت. خانواده تحت هر شرایطی میتواند پاک و مقدس باشد به شرطی که این دغدغه به واسطه آثار نمایشی به شکل زیبایی در جامعه ترویج داده شود. این اتفاق در فیلمی نظیر «ملاقات خصوصی» رخ میدهد.
در انتها باید گفت در «ملاقات خصوصی» خاکستری بودن شخصیتها باعث شده محتوا به شکل بهتری با بیننده ارتباط برقرار کند.
نوشته داودکنشلو
انتهای پیام