کد خبر: 4121607
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۴ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۰:۰۹
خوشنویس نمایشگاه «خط خطوه» در گفت‌وگو با ایکنا:

هر هنرمندی باید به سهم خود علیه تروریسم فرهنگی جهاد کند

هدایت موسوی گفت: در شرایط فعلی که تروریسم فرهنگی و رسانه‌ای فعالانه به میدان آمده است، ما به سهم خود باید در این حوزه جهاد کنیم.

اثرگذاری وسیع هنر نسبت به دیگر شئون در جامعههدایت موسوی از خوشنویسان کشور، در گفت‌وگو با ایکنا اظهار کرد: نمایشگاه خوشنویسی و نقاشی‌خط «خط خطوه»، نمایشگاه انفرادی آثار خوشنویسی و نقاشی‌خط بنده است که حدوداً از سه سال پیش پروژه آن آغاز شد تا بتوانیم با توجه به اهمیت تبیین بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، از ظرفیت‌های حوزه تجسمی و هنر کمک بگیریم. ضمن اینکه در نظر داشتیم حرکتی درخصوص این متن عظیم، مهم و تمدن‌ساز، در راستای فرموده مقام معظم رهبری که فرمودند جهاد تبیین یک ضرورت است و همه در این حوزه تکلیف دارند را به انجام برسیم و سهمی در این موضوع داشته باشیم.

وی ادامه داد: این پروژه به دلیل اینکه بخش اثرآرایی و مراحل نهایی آثار انجام نشده بود، آمادگی به نمایش درآمدن را نداشت و به نمایشگاه نمی‌رسید اما ماه گذشته مقام معظم رهبری، فرمانی داشتند که اگر کسی می‌خواهد در شرایط فعلی از انقلاب دفاع کند، باید فعالیت خود را به موقع به انجام برساند و اقدامی به‌موقع باشد، به همین دلیل این نمایشگاه در این زمان برگزار شد.

موسوی بیان کرد: در شرایط فعلی که تروریسم فرهنگی و رسانه‌ای فعالانه به میدان آمده است، ما به سهم خود باید در این حوزه جهاد کنیم و بر همین اساس این آثار خوشنویسی و نقاشی‌خط را در معرض نمایش قرار دادیم. باید گفت در حوزه فرهنگ و هنر، علاوه بر اینکه می‌توانیم در جشنواره‌های مختلف مانند جشنواره فجر و سایر جشنواره‌ها حضور داشته باشیم، فعالیت‌های فرهنگی انفرادی این‌گونه نیز می‌تواند مثمرثمر باشد.

این خوش‌نویس تصریح کرد: در بخش نقاشی‌خط از مفاهیم همگرایی، اتحاد، همبستگی و سبک زندگی ایرانی-اسلامی گام دوم انقلاب اسلامی بهره برده‌ایم. در حوزه خوش‌نویسی، نستعلیق، خوش‌نویسی سنتی یکی از شیوه‌هایی که کار شده، سیاه‌مشق‌نویسی است که مفهوم اتحاد، همبستگی، انسجام ملی را به لحاظ بصری روایت می‌کند.

هر هنرمندی باید به سهم خود علیه تروریسم فرهنگی جهاد کند

وی اضافه کرد: در حوزه قطعات نستعلیق نیز که یکی از گام‌های خط نستعلیق است، ارائه آثار خوشنویسی در قالب جملات و برخط‌های اصلی و پایه‌ای بیانیه گام دوم انقلاب در حوزه‌های مبارزه با فساد، عدم تاثیرپذیری از دشمن، پیاده‌نظام دشمن، عدالت، برابری، سبک زندگی ایرانی-اسلامی و توصیه‌هایی که به جوانان داشتند، ارائه شده است. همچنین باید گفت این آثار، بسیار بدیع و متنوع هستند. ضمن اینکه کل متن بیانیه گام دوم انقلاب نیز در 18 تابلو کتابت خوشنویسی به صورت کامل در معرض نمایش قرار داده شده است.

موسوی عنوان کرد: این مجموعه آثار، بعد ازطی کردن مراحل تذهیب و زرنگاری، در صورت حمایت، به صورت یک مرقع نفیس نیز به چاپ می‌رسد.

این خوش‌نویس در پاسخ به این پرسش که چگونه می‌توان در زمینه تبیین بیشتر و بهتر بیانیه گام دوم انقلاب اثرگذاری بیشتری داشته باشیم، خاطرنشان کرد: وظیفه ما در حیطه عمل و اختیار، تولید و ارائه اثر است که با توجه به کیفیت و فرم اثر، کاری بدیع و نو در جامعه ترویج داده شود، این مسئله محدود، چرا که توان ما محدود است. اما به نظر من هرچیزی که در قالب هنر ارائه شود، جاودانه و اثرگذاری آن بیشتر از همه حوزه‌ها است. به عنوان مثال مقاله علمی و رسانه‌ای در حوزه گام دوم انقلاب ارائه می‌شود اما به اندازه فرم‌های متنوع هنری اثرگذاری نخواهد داشت، بنابراین هنر، سطح اثرگذاری و جریان‌سازی بالاتری نسبت به دیگر شئون مختلف آثار پژوهشی و رسانه‌ای دارد. اگر فعالیت‌های هنری در جامعه معرفی شود و ظرفیت‌های رسانه‌ای پای کار بیایند، اثرگذاری بسیار بیشتری خواهند داشت، تا اینکه ما با ظرفیت‌های محدود خود در حوزه اقدام کنیم.

موسوی بیان کرد: در همین راستا از جریان انقلاب اسلامی، جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گلایه‌مند هستیم. به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیام دادم که ما انتظار داریم اقدامات آتش به اختیاری که رهبری نیز به این‌گونه کارها تأکید کرده‌اند، مورد استقبال قرار گیرد، تا اینکه فعالیت‌های بولتنی حمایت شوند. جناح مقابل با یک عکس و کاریکاتور، به دلیل هژمونی رسانه‌ای و حمایت‌های زنجیره‌ای که از یکدیگر دارند، جریانسازی عظیمی از این اتفاق می‌کنند اما فعالیت فرهنگی گسترده‌ای در حوزه گام دوم انقلاب اسلامی ارائه می‌شود اما مورد حمایت و توجه قرار نمی‌گیرد و بی‌اثر می‌شود.

نمایشگاه خوشنویسی و نقاشی‌خط با عنوان «خط خُطوه» مجموعه‌ای از آثار سیدهدایت موسوی با محوریت بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی تا ۲۶ بهمن، (به‌جز ایام تعطیل)، از ساعت ۱۰ تا ۱۸، در موزه هنرهای معاصر فلسطین، به نشانی تهران، خیابان ولیعصر، خیابان بزرگمهر، خیابان شهید برادران مظفر، شماره ۷۴ دایر است.

انتهای پیام
عیسی محمودی زراوندی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴۰۱/۱۱/۲۴ - ۰۸:۴۸
0
0
بسیار عالی
ما هم می خواستیم یک کارفرهنگی انجام دهیم که برخوردهای اداره کل ارشاد نا امید و سرخورده مان کرد
این فعالیت ها پوست کلفت می خواهد تا به نتیجه برسد و الا دستگاههای فرهنگی احساس مسئولیتی ندارند
captcha