تعدد متولی در حوزه فعالیت‌های قرآنی ضعف قانونی است
کد خبر: 4125252
تاریخ انتشار : ۱۰ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۱
فرماندار نجف‌آباد:

تعدد متولی در حوزه فعالیت‌های قرآنی ضعف قانونی است

موسی مباشری با بیان اینکه تعدد متولیان در حوزه فعالیت‌های قرآنی یکی از ضعف‌های قانونی در این حوزه است که باید برای آن تدبیری اندیشیده شود، گفت: موضوع تجمیع فعالیت‌ها و برنامه‌های قرآنی را در شورای فرهنگ عمومی شهرستان مطرح خواهیم کرد.

موسی مباشری فرماندار نجف‌آباد

موسی مباشری، فرماندار شهرستان نجف‌آباد، 9 اسفندماه در جریان بازدید از خبرگزاری ایکنا در اصفهان، در گفت‌وگو با خبرنگار این رسانه با بیان اینکه این شهرستان ظرفیت بسیار خوبی در حوزه فعالیت‌ها و برنامه‌های مربوط به قرآن و نهج‌البلاغه دارد، اظهار کرد: بسیاری از این برنامه‌ها مستقل از برنامه‌های مساجد، حوزه‌های علمیه، مؤسسات و نهادها، به‌صورت خودجوش از طریق گروه‌ها و مجموعه‌های مردمی برگزار می‌شود.

وی افزود: یکی از عمده‌ترین برنامه‌های قرآنی در شهرستان نجف‌آباد، برگزاری جلسات خانگی قرآن است که فراوانی بسیار زیادی دارد و با توجه به این ظرفیت، فعالیت خبرنگار قرآنی نیز در این شهرستان الزامی است.

فرماندار شهرستان نجف‌آباد با بیان اینکه اطلاعات مجموعه‌ها و مؤسسات قرآنی همراه با سایر بخش‌های فرهنگی و اجتماعی در اسفندماه هر سال گردآوری می‌شود، گفت: مراکز وابسته به نهادهایی مانند اداره‌کل تبلیغات اسلامی یا اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، حمایت‌های مالی دریافت می‌کنند، اما اغلب مراکز و مؤسسات قرآنی به‌صورت مردمی و از سوی خیرین اداره و تأمین بودجه می‌شوند. فعالیت‌های قرآنی آن‌طور که شایسته است، در بودجه‌های دولتی در نظر گرفته نمی‌شود، حتی سازمان‌های مسئول نیز نگاه حداقلی به این فعالیت‌ها دارند و آن‌را به صرف تخصیص بودجه‌ برای تأسیس مجموعه تقلیل می‌دهند.

وی با بیان اینکه شهرستان نجف‌آباد از ظرفیت بسیار خوبی به لحاظ وجود اساتید حوزوی و دانشگاهی قرآن و نهج‌البلاغه برخوردار است و با کمبودی در این زمینه مواجه نیست، ادامه داد: نسبت به فراوانی اساتید این حوزه، کلاس‌ها و جلسات مردمی و ارگانی نیز در حوزه قرآن و نهج‌البلاغه زیاد است؛ با این حال، همین فراوانی، تعدد و پراکندگی جلسات، امکان نظارت، تخصیص اعتبارات و هماهنگی را دشوار می‌کند.

مباشری تصریح کرد: اعتبارات مجموعه‌ فرمانداری محدود و تعریف شده است و در حوزه فعالیت‌های قرآنی، اعتباری به آن تخصیص داده نشده، با این وجود تشکل‌های مردمی و مؤسسات قرآنی از سوی شورای فرهنگ عمومی به برخی از خیران مرتبط شده‌اند و تأمین مالی می‌شوند. بسیاری از جلسات و برنامه‌های فرهنگی و قرآنی شهرستان به‌وسیله جوانان و نوجوانان اداره و برگزار می‌شود و از این نظر، نجف‌آباد ظرفیت کم‌نظیری در میان سایر شهرستان‌های استان اصفهان دارد.

وی ادامه داد: برای مثال، در یادمان شهید حججی که اکنون به مکانی بین‌المللی تبدیل شده و همه روزه مهمانانی از سراسر کشور و حتی کشورهای اطراف دارد، ساعاتی به‌صورت خودجوش برای برنامه‌های قرآنی در نظر گرفته شده است و جلساتی با حضور اساتید، مهمانان یادمان و علاقه‌مندان نوجوان تا سالمند برگزار می‌شود. بنابراین، علاقه‌مندی به فعاليت‌های قرآنی به‌دلیل ویژگی‌های فرهنگی و اعتقادی مردم نجف‌آباد در این شهرستان وجود دارد و اگر سازمان یا نهادی بتواند هماهنگی و ساماندهی این برنامه‌ها را عهده‌دار شود، با افزایش نظارت و حمایت، در کمیت و کیفیت برنامه‌ها تحول ایجاد می‌شود.

فرماندار شهرستان نجف‌آباد با بیان اینکه تعدد متولیان در حوزه فعالیت‌های قرآنی یکی از ضعف‌های قانونی در این حوزه است که باید برای آن تدبیری اندیشیده شود، گفت: موضوع تجمیع فعالیت‌ها و برنامه‌های قرآنی را در شورای فرهنگ عمومی شهرستان نجف‌آباد مطرح خواهیم کرد، زیرا در صورت هماهنگ نشدن و توجه نکردن به این برنامه‌ها و جلسات، این ظرفیت عظیم و ارزشمند از دست خواهد رفت. لذا، نه فقط در شهرستان نجف‌آباد، بلکه در کل کشور باید سازمانی به‌عنوان متولی واحد فعالیت‌های قرآنی در نظر گرفته شود و با بودجه و امکانات لازم، برنامه‌های کل کشور را رصد کند تا با تخصصی و مدون شدن برنامه‌ها، شاهد رشد بیشتر فعالیت‌های قرآنی در کشور باشیم.

پریسا عابدی

انتهای پیام
captcha