کد خبر: 4138885
تاریخ انتشار : ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۵:۴۸
عبدالحسین کلانتری:

معاونت‌های فرهنگی دانشگاه‌ها پناهگاه دانشجویان هستند

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به نکات رهبر معظم انقلاب در دیدار با دانشجویان، به حمایت از فعالیت های دانشجویی به عنوان وظیفه اصلی معاونت فرهنگی تاکید کرد.

به گزارش ایکنا، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در جمع معاونین فرهنگی دانشگاه‌های کشور گفت: رهبر معظم انقلاب در جلسه با تشکل‌ها نکات مهمی فرمودند که یکی از موضوعات مستقیماً به ماموریت دانشگاه‌ها و معاونت‌های فرهنگی در دانشگاه بر می‌گردد و آن حمایت از فعالیت‌های دانشجویی در دانشگاه است.


وی افزود: ایشان صراحتاً فعالیت‌های دانشحویی در دانشگاه را فرصت دانستند و این نگاه فرصت محور بسیار مهم است. ما تجربه داشته‌ایم که هر جا رهبری مسئله‌ای را فرصت دانستند و ما از این فرصت استفاده نکردیم موضوع تبدیل به بحران شده است.

کلانتری ادامه داد: بارها و بارها ایشان فضای مجازی را فرصت دانسته‌اند اما متاسفانه استفاده بهینه از آن آنقدر به تعویق افتاد که امروزه وجوه تهدیدآمیز آن نمایان شده است.

وی با تاکید بر مدیریت فضای دانشگاه با محوریت فعالیت دانشجویی اذعان کرد: فضای دانشجویی سرشار از فرصت است و اگر از این فرصت استفاده کنیم پیروز خواهیم بود و فضای فرهنگی و سیاسی دانشگاه با نشاط و قائده مند خواهد بود.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: در اکوسیستم دانشگاه همانند کلیت جامعه، بازیگران متعدد و متنوعی وجود دارد که در فضای فرهنگی واجتماعی دانشگاه اثر گذارند. در بدنه دانشگاه سلایق متعدد و تنوعی از تفکرات وجود دارد. بنابراین ما باید بتوانیم به نوعی حکمرانی فضای دانشگاه را پیش ببریم که در چارچوب ضوابط که فرصت‌های بی‌نظیری را در خود دارند، تمامی این ساحت ها و تنوعات را تحت پوشش قرار دهیم.

کلانتری افزود: قاطبه فعالیت‌ها در چارچوب هستند و بعضا سخت گیری‌ها و تنگ نظری‌های خارج از ضوابط و یا محافظه کاری‌هایی که نمی‌خواهیم ریسک کنیم منجر به بروز مشکلاتی می‌شود. تحت پوشش قرار دادن و برنامه داشتن برای سلایق مختلف در دانشگاه نواوری و خلاقیت و سطحی از ریسک کردن را می‌طلبد و اتفاقاً کار معاون فرهنگی باید همین باشد که بتواند این حوزه‌ها را رتق و فتق کند.


وی ادامه داد: لایه‌ای از دانشجویان سلایق و برنامه‌های دیگری دارند که باید کار تربیتی را از آن قسمت برنامه‌ریزی و شروع کرد. هر چند که این مسیر دشواری‌هایی دارد و شاید خطاهایی صورت بگیرد اما نتیجه اثربخش و مثبتی دارد.


معاون وزیر عتف، با تاکید بر تحت پوشش قرار دادن تمام سلایق دانشجویی اذعان کرد: نباید دچار کارهای کلیشه ای و یکنواخت و محافظه کارانه برای جامعه مخاطب خاص و محدود شویم. سلایق متعدد موجود در دانشگاه را بر اساس ضوابط تحت پوشش قرار دهیم و برای آن‌ها برنامه داشته باشیم. به عبارتی باید همزیستی را در دانشگاه تمرین کنیم و گفت و گو را به دانشجویان یاد بدهیم. جامعه ما همیشه تاریخ تکثری از اقوام و نگاه‌ها را داشته و همه کنار هم زندگی کرده‌اند. بنا بر این این فضا را باید در دانشگاه تکثیر کنیم و از دو قطبی سازی جلوگیری کنیم.

وی تصریح کرد: معاونت‌های فرهنگی در دانشگاه‌ها ملجأ و پناهگاه دانشجویان هستند. لذا معاونان فرهنگی باید رویکرد مشفقانه، والدانه، تربیتی و فرهنگی در مواجهه با همه دانشجویان داشته باشند.

کلانتری در پایان با اشاره به فعالیت‌های رسانه‌ای دانشگاه‌ها گفت: باید فعالیت‌های رسانه‌ای را در دانشگاه تقویت کنیم. برخی از دانشگاه در همین راستا کانون دانشجویی رسانه تشکیل داده‌اند و بسیاری از کارهای رسانه‌ای را توسط دانشجویان انجام می‌دهند که این امر ظرفیت بسیار بالایی است.

انتهای پیام
captcha