کد خبر: 4152875
تاریخ انتشار : ۱۴ تير ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۹
ناصر قفلی اعلام کرد:

نیاز به 20 هزار میلیارد تومان برای تکمیل مدارس نیمه تمام

رئیس جامعه خیرین مدرسه‌ساز کشور گفت: برای تکمیل مدارس خیرین 20 هزار میلیارد تومان پول لازم داریم؛ اگر این مبلغ تهیه نشود، سال آینده به ۲۵ یا ۳۰ هزار میلیارد تومان نیاز خواهد بود.

به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری ناصر قفلی، رئیس جامعه خیرین مدرسه‌ساز کشور و حمیدرضا خان‌محمدی، رئیس سازمان نوسازی توسعه و تجهیزات مدارس کشور با موضوع «بيست و پنجمين همايش ملی تكريم خيرين مدرسه‌ساز كشور» امروز چهارشنبه ۱۴ تیر در سالن جلسات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.                           

ناصر قفلی، رئیس جامعه خیرین مدرسه‌ساز کشور در این نشست بیان کرد: خبرنگاران خیرسازان هستند و خیرساز بودن بسیار مهمتر از خیر بودن است زیرا آنچنان می‌تواند بر افراد تأثیر بگذارد که افراد تا آخر عمر و قیام و قیامت مشغول امر خیر باشند و مدرسه بسازند.

وی ادامه داد: از سال ۱۳۷۷ مدرسه‌سازی نظام‌مند شد. در سال گذشته خیرین چهار هزار میلیارد تومان کمک کردند و امیدواریم در جشنواره‌هایی که برگزار می‌شود این عدد به هشت هزار میلیارد تومان برسد.

قفلی افزود: ما امکانات خیلی وسیعی در کشور و خارج از کشور داریم؛ شش میلیون ایرانی در خارج از کشور حضور دارند؛ اگر یک درصد این افراد به کشور هدایت شوند تا در ایران سرمایه‌گذاری کنند، اتفاق مبارکی رخ خواهد داد. پنج هزار خیر در خارج از کشور حضور دارند؛ امیدوارم در سال آینده این تعداد به 10 هزار نفر برسد. یکی از خیرین در سال گذشته متولی ساخت ۵۰ مدرسه شد و این بسیار ارزشمند است.

تأکید خیران بر تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام

رئیس جامعه خیرین مدرسه‌ساز کشور اظهار کرد: اگر دولت کمک کند که مشکلات در مسیر مدرسه‌سازی حل شود، مسیر ما برای مدرسه‌سازی آسان خواهد شد. اولین مشکل ما این است که سازمان برنامه و بودجه در سال‌های گذشته اوراق سه ساله به سازمان نوسازی مدارس داده است و این سازمان نتوانسته است تعداد مدارسی که خیرین پول آنها را داده‌اند تکمیل کند. بسیاری از خیرین می‌گویند تا زمانی که مدرسه‌ای که شروع به ساختن شده تکمیل نشود، مدرسه جدیدی نخواهیم ساخت.

وی تصریح کرد: برای تکمیل مدارس خیرین 20 هزار میلیارد تومان پول لازم داریم؛ اگر این مبلغ تهیه نشود، در سال آینده به ۲۵ یا ۳۰ هزار میلیارد تومان نیاز خواهد بود. یکی از مهمترین تقاضاهای ما از ریاست جمهوری این است که هرطور شده این میزان پول را در اختیار بگذارد تا پروژه‌های نیمه تمام تکمیل شود. هر سال که این مدارس باقی بماند و تکمیل نشود، مشکلات آنها بیشتر خواهد شد.

قفلی با بیان اینکه بسیاری از مدارس تبدیل به مدارس دو شیفته شده‌اند گفت: مهاجرت افغان‌ها به ایران، ریزگردهای استا‌ن‌های جنوبی کشور و خشکسالی سبب این اتفاق شده و نیاز به مدارس را بالا برده است. عدالت آموزشی ایجاب می‌کند که همه بچه‌ها در شیفت صبح به مدرسه بیایند، زیرا میزان یادگیری در صبح دو برابر شب است.

بی‌توجهی به فضای آموزشی مسکن مهر

وی تأکید کرد: برای فضاهای آموزشی مسکن مهر فکری نشده است؛ باید در این رابطه ابتکاری اندیشید و زمین برای ساختن مدرسه در اختیار گذاشته شود و پنجاه درصد را دولت بسازد و پنجاه درصد دیگر را خیرین تأمین کنند.

قفلی افزود: منطقه ۲۲ امکانات بسیار خوب و واحدهای مسکونی زیادی دارد اما مدرسه‌ای در این منطقه وجود ندارد و در آینده 100 هزار نفر از دانش‌آموزان مدرسه نخواهند داشت. شهردار منطقه ۲۲ توانش نمی‌رسد که مدرسه‌سازی کند و آقای رئیس جمهور باید به این موضوع ورود کند.

جرم و حرام بودن تغییر نام مدارس خیرین

وی تأکید کرد: ما 50 هزار خیر و بیش از دو میلیون مدرسه یار داریم. هدف ما این است که خیّر فقط مدرسه را نسازد، بلکه همراه مدرسه باشد. تغییر نام مدرسه‌های خیرساز جرم و حرام است و کسی حق ندارد که نام این مدارس را تغییر دهد و حق خیر را پایمال کند. شهدا برای عدالت جان دادند و اینکه به بهانه نام نهادن اسم شهدا بر مدارس، نام خیرین را حذف کنیم اشتباه بزرگی است.

حمیدرضا خان‌محمدی، رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در این نشست بیان کرد: یکی از زیبایی‌هایی که در موضوع خیرین مدرسه‌ساز و سازمان نوسازی که از قبل شکل گرفته، این است که اولین سازمانی هستیم که در اکثر جلسات با نمایندگان و مسئولان، نظام مسائل مدرسه‌سازی و خیرین را بیان کرده‌ایم.

وی ادامه داد: این همایش قرار است به صورت ملی برگزار شود و امیدواریم که با بالاترین کیفیت، حضور و انعکاس شکل بگیرد. حضور مردم در موضوع مدرسه‌سازی نشان از افق دید بلند خیرین است. نباید وزارت آموزش و پرورش کوچک انگاری شود که اشتباه راهبردی است چراکه همه اتفاقات مهم در فضای مدرسه و محیط تعلیم و تربیت رخ می‌دهد.

تکمیل پروژه‌های نیمه تمام با مولدسازی

خان‌محمدی افزود: بخش عمده کار ما تکمیل پروژه‌های نیمه تمام خیرین است که این ردیف بودجه ۴۴ درصد نسبت به دوره قبل رشد داشته است. مولدسازی در املاک مازاد آموزش و پرورش منجر به سرمایه‌گذاری در تکمیل پروژه‌های نیمه تمام خواهد شد؛ امیدواریم این اتفاق سرعت بگیرد.

وی تصریح کرد: در سال گذشته تعهدات خیرین به دو برابر افزایش پیدا کرده و از عدد سه هزار و چهارصد میلیارد تومان به هفت هزار میلیارد تومان افزایش یافته است. هدف ما برای برگزاری این جلسه عزم ملی برای تکریم خیرین است. خیرین که از مال، جان و ثروت خود می‌گذرند تا کارهای بر زمین مانده تعلیم و تربیت رونق بگیرد.

رئیس سازمان نوسازی توسعه و تجهیزات مدارس کشور اضافه کرد: دو هزار پروژه در شش ماه اول سال در حال آماده‌سازی است که نویدی برای آینده خواهد بود.

تأثیرگذاری بانوان در امر خیر

خدیجه نیزاری، خیر فعال در حوزه بانوان در این نشست بیان کرد: بانوان نیمی از جامعه هستند که هم خیر و هم خیرساز هستند. آقایان هم که مدرسه می‌سازند تحت تأثیر همسر و مادر خود هستند که چنین کاری می‌کنند. خانواده‌ها باید بیشتر به انسان‌سازی توجه کنند تا به مسائل صوری و ظاهری. باید در راهی که به رشد فرهنگ و انسان کمک می‌کند گام برداشت.

وی ادامه داد: در قرآن موارد متعددی از تأثیرات مثبت زنان وجود دارد و ما به بانوانمان افتخار می‌کنیم که این میزان زحمت می‌کشند و در امر خیر حضور دارند؛ بالغ بر شش هزار خیر خانم در کشور داریم. اولویت خیر در علم و دانش است؛ دولت باید همکاری کند تا پروژه‌های نیمه تمام تکمیل شود.

سالی یکبار تکریم از خیران

علیرضا راشکی، دبیر بيست و پنجمين همايش ملی تكريم خيرين مدرسه‌ساز كشور در این نشست بیان کرد: مدرسه‌سازی ریشه در خون این مردم دارد و سال‌های سال است که مردم در این کار خدا پسندانه فعالیت می‌کنند. بسیاری از خیرین گمنام کار می‌کنند و تمایل به حضور برای دیده شدن ندارند اما بر خود واجب می‌دانیم که سالی یک بار از این خیرین بزرگوار در استان‌ها تکریم کنیم.

وی ادامه داد: در سامانه نوسازی مدارس اهداف و مسائل تبیین می‌شود و در همایش نهایی از خیرین با حضور مسئولان تجلیل خواهد شد. جمع هزار نفری از طیف مختلف خیرین در این همایش حضور پیدا خواهند کرد. پیش‌بینی می‌کنیم بیش از ۷۰۰ نفر از جامعه خیرین در این همایش حضور یابند. در این همایش ۱۷ خانواده شهدای خیر مدرسه‌ساز حضور خواهند داشت. بیش از ۹۰ نفر از بانوان و ۳۴۰ نفر از آقایان خیر نیز تکریم خواهند شد. همچنین ۱۷ گروه جهادی فعال انتخاب شده‌اند و ۱۲۷ ارگان و نهاد که در عرصه مدرسه‌سازی فعالیت دارند، حضور خواهند داشت.

وی تصریح کرد: بيست و پنجمين همايش ملی تكريم خيرين مدرسه‌ساز كشور در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در ۱۹ تیرماه برگزار می‌شود. در این همایش خیرینی که در دو سال اخیر بیشترین فعالیت را داشتند حضور پیدا خواهند کرد.

انتهای پیام
captcha