به گزارش خبرنگار ایکنا، حجتالاسلام کمال خداداده، رئیس ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور صبح یکشنبه ٢٩ مرداد در نشست خبری روز جهانی مساجد با اشاره به جایگاه مسجد و مسجدداری گفت: فردا روز جهانی مسجد و سالروز واقعه تلخ مسجدالاقصی است و اشغالگران صهیونیستی این مسجد را به آتش کشیدند و به همین مناسبت مراسم روز جهانی مسجد فردا صبح و اجلاسیه مساجد جهان اسلام با همکاری کانونهای فرهنگی و هنری مساجد و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی فردا عصر در مسجد جمکران برگزار میشود. نمایندگان بیش از ۱۵ کشور در این اجلاسیه حضور خواهند داشت.
وی درباره کارکردهای مسجد افزود: مسجد برای مردم است، اما واقعیت این است که در برخی روستاهای کپرنشین مسجد نداریم که آموزش و پرورش کلاس درس و مدرسه را در مسجد برگزار کند، اما فعالیتهای خوبی در سامانه نورینو و شاد اعم از ثبتنام و ردیابی فعالیتهای دانشآموزان در کانونهای مساجد انجام شده است.
حجتالاسلام خداداده ادامه داد: فعالیت پایگاههای تابستانی کانونهای مساجد در سامانههای یادشده گنجانده شده و امکان انتخاب کلاس، ساعت و .. وجود دارد و این کار کمنظیری در حوزه ارتباط و پیوند مسجد و مدرسه است، در حالی که پیشتر ارتباط مدرسه و مسجد به حضور امام جماعت در مدرسه خلاصه میشد.
وی تصریح کرد: اگر مساجد و کانونها، مشتاق حضور دانشآموزان باشند و دانشآموزان در مساجد حضور یابند، این پیوند عمیقتر میشود و مساجد رونق مییابد. حدود سه هزار مسجد در مجاورت مدرسه قرار دارند و اگر در این تعداد مسجد، کار تربیتی و پرورشی مدارس انجام شود، تحول شگرفی را در این زمینه شاهد خواهیم بود و نوجوانان و جوانان با مساجد آشنا خواهند بود و امروز این آشنایی بسیار اندک است و باید تلاش کنیم این مشکل حل شود.
حجتالاسلام خداداده در ادامه در پاسخ به سؤال ایکنا مبنی بر مهمترین چالش مساجد کشورمان و جهان اسلام گفت: ما باید خودمان را با اقتضائات بشری تطبیق دهیم و امروز مساجد را نمیتوان با مدل مدیریتی ۱۰۰ سال پیش و ۵۰ سال پیش اداره کرد و اقتضائات و تعامل جدید برای مساجد را میطلبد.
وی در ادامه بیان کرد: سراهای محله، پاتوقهای اجتماعی و ... رقبای مساجد کشورمان و شاید برخی کشورهای دیگر در عرصههای مختلف هستند و این به معنای این نیست که مسجد و پایگاه مسجد را به جایگاه انزوا تبدیل کنند. اگر مدیریت مسجد به روز و طراحی آن بازآفرینی شود، محل مراجعه مردم و جوانان خواهد بود.
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور با اشاره به راهاندازی پایگاههای قرآنی در مساجد گفت: در امور فرهنگی باید به دنبال نظامنامه رفت تا مساجد به سمت آن حرکت کنند. ما نمیتوانیم بخشنامه بزنیم تا یکباره پایگاه قرآنی ایجاد شود، بلکه باید گفتمان ایجاد کنیم. در این راستا پس از بیانات مقام معظم رهبری از کانونهای فرهنگس مساجد خواستیم، در رابطه با اجرای شیوهنامه فعالیت در حوزه قرآن اعلام آمادگی کنند تا با این شیوهنامه بتوان به پایگاه بانشاط قرآنی دست یافت.
حجتالاسلام خداداده با اشاره به درخواست ۳۵۰۰ کانونها برای ایجاد پایگاه قرآنی بیان کرد: در سامانه «بچههای مسجد» طرحها و کارهای گوناگونی گنجانده شده است و در حال حاضر بیش از ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر عضو بیش از ۲۶ هزار کانون فرهنگی و هنری مساجد کشور هستند.
وی با بیان اینکه ما به دنیال جذب نوجوانان و جوانان به مساجد هستیم، تصریح کرد: ما به وسیله اجرای برنامههای فرهنگی و هنری در مساجد به دنبال این هستیم که جوانان و نوجوانان را جذب کنیم و به مسجد تراز اسلامی دست یابیم که این مسئله یکشبه و با تصویب سند و قانون تحقق نمییابد.
حجتالاسلام خداداده در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه بسیاری از خبرگزاریها در حال ادغام هستند، اما چرا با وجود نهادهای متعدد در حوزه مسجد، این نهادها ادغام نمیشوند، گفت: ما نیازمند ایجاد قرارگاهی برای راهبری و مدیریت فعالیتهای حوزه مسجد هستیم، اما این به معنای یکی شدن نهادها نیست. در این زمینه شبکه ولایت در رأس کار است و باید ساختارها را بشناسیم و در این راستا تدوین سند ملی مسجد، تحولی است که به دنبال ادغام نیست و در این سند ممکن است آرایش جدیدی برای مساجد ایجاد شود.
وی ادامه داد: ادغام و تحول در خبرگزاری شبستان به دلیل مسائل مالی نیست، این خبرگزاری نیازمند تحول بود و برای بهبود نیروی انسانی و عملکرد محتوایی قدری دچار تغییر شده است. اگر سنگر کاری افرادی تغییر یافته است، به دنبال بهبود نیروها بوده و اگر افرادی هم جدا شدهاند، به دلیل تخلفات اداری بوده است. به زودی پوسته جدید خبرگزاری شبستان رونمایی خواهد شد.
وی گفت: ادغام خبرگزاریها، ایده وزیر ارشاد با پشتوانه علمی بوده است و تعدد خبرگزاریها با تعاریف آن متفاوت است. خبرگزاری باید استاندارد لازم را داشته باشد و در استانها دفتر داشته باشد. در برخی کشورها فقط ۶ یا ۷ خبرگزاری وجود دارد، اما در کشور ما این تعداد بسیار زیاد است.
در پایان این مراسم از پوستر نخستین اجلاسیه بینالمللی مساجد جهان اسلام رونمایی شد.
انتهای پیام