کد خبر: 4181964
تاریخ انتشار : ۲۴ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۲

راه‌‌های سالم ماندن در هوای آلوده با پرهیز غذایی

علی‌رغم اینکه استنشاق هوای آلوده جزو جدایی ناپذیر زندگی در شهرهای بزرگ شده است، خوردن و نوشیدن برخی مواد غذایی و اصلاح سبک زندگی می‌تواند به کاهش خطرات این آلودگی زیست محیطی کمک کند.

راه‌‌های سالم ماندن در هوای آلوده با پرهیز غذاییبه گزارش ایکنا، امروز یکی از آلوده‌ترین روزهای پاییز امسال در تهران است و با نزدیک‌تر شدن به فصل زمستان تجمیع آلودگی و بروز شرایط وارونگی هوا موجب تشدید آلودگی در کلان شهرها و شهرهای صنعتی می‌شود.

استنشاق هوای آلوده مقوله‌ای است که ساکنان شهرهای بزرگ گریزی از آن ندارند اما می‌توانند با برخی پرهیزهای غذایی، خوردن و نوشیدن مواد غذایی مناسب و البته اصلاح سبک زندگی از میزان خطرات آلودگی هوا بر بدن خود بکاهند. در همین خصوص طب سنتی ایران توصیه‌های غذایی ویژه‌ای برای روزهای آلوده دارد.

در هوای آلوده چه چیزهایی را نخوریم؟

با توجه به اینکه در شرایط آلودگی هوا سیستم گوارش بدن ضعیف می‌شود توصیه اکید این است که از مصرف غذاهای سنگین، پرچرب و غلیظ که باعث تولید خشکی در بدن می‌شوند مثل گوشت گاو، بادمجان، سوسیس، کالباس، کنسروها، ماکارونی و لازانیا خودداری و بیشتر غذاهای سبک میل و از پرخوری و درهم خوری پرهیز شود.

خوردن تنقلات مانند چیپس، پفک، نوشابه‌های گازدار، مواد حاوی نگهدارنده مانند سوسیس و کالباس نیز در هوای آلوده توصیه نمی‌شود.

همچنین با توجه به اینکه اولین و مهم‌ترین راه سم‌زدایی از بدن اجابت مزاج است توصیه طب ایرانی بر این است که از خوردن موادی که موجب یبوست می‌شود پرهیز شود تا بدن به صورت طبیعی سم‌زدایی خود را انجام دهد.

در هوای آلوده چه بخوریم؟

خوردن سیر و پیاز، سوپ جو با سبزیجات فراوان همچون پیازچه، گشنیز، شوید، ریحان، اسفناج و شلغم و سالاد کاهو با هویج رنده شده، روغن زیتون و آب لیمو یا نارنج طبیعی برای کاهش جذب سموم هوا و رفع یبوست توصیه می‌شود.

خوردن مغزی‌جات در فصول سرد نیز از توصیه‌های طب ایرانی است؛ این توصیه در هوای آلوده با تأکید بیشتری مطرح است و توصیه می‌شود مغزها همچون گردو، بادام شیرین و فندق و میوه‌هایی همچون سیب و انار شیرین میل شود. مصرف مایعات به ویژه آب و شیر تأثیر قابل توجهی در دفع سموم بدن دارند به خصوص افرادی که مزاج خشکی دارند در این ایام باید مایعات بیشتری مصرف کنند. نوشیدن آب میوه طبیعی از جمله آب لیمو شیرین، پرتقال، سیب و هویج نیز توصیه می‌شود.

خوردن آنتی اکسیدان‌ها راهی برای مقابله با عوارض آلودگی هواست. افرادی که کمبود کلسیم دارند، بیشتر در معرض خطر آلودگی با سرب قرار می‌گیرند به همین دلیل اگر چنین مشکلی دارید حتماً بیشتر مراقب خود باشید و کمبود کلسیم خود را با دارو جبران کنید.

کلم بروکلی به طور خاص تنفس را راحت تر می‌کند. حتما در هر وعده غذایی شامل صبحانه، نهار و شام یک نوع یا بیشتر سبزی و محصولات گیاهی تازه و میوه مصرف کنید. در میان میوه‌ها سیب، سرب را جذب می‌کند و مانع رسیدن آسیب به سلول‌های بدن می‌شود. پرتقال، لیمو، گریپ فروت، هویج، انبه، کدو تنبل، فلفل سبز، اسفناج، انواع کلم، گوجه‌فرنگی، کیوی و غلات سبوس‌دار هم این خاصیت را دارند.

رفتار مناسب در هوای آلوده چیست؟

شست‌ و شوی مرتب دهان و حلق با آب‌نمک کم‌شور ولرم به خصوص بعد از رسیدن به منزل، داشتن خواب کافی که به سلامت بدن کمک شایان توجهی می‌کند، استفاده از ماسک، عدم انجام ورزش سنگین و تلاش برای حضور کمتر در محیط‌های آلوده‌تر مثل مرکز شهر و خیابان‌های پرترافیک نیز از جمله اقداماتی است که به کاهش اثرات خطرناک آلودگی هوا کمک می‌کند.

انتهای پیام
captcha