کد خبر: 4192455
تاریخ انتشار : ۱۶ دی ۱۴۰۲ - ۲۱:۵۱
سیدمهدی مصطفوی:

معارف الهی را در مطالعات دانشگاهی دخیل کنیم

قائم مقام معاونت ارتباطات بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری با تأکید بر اینکه باید معارف الهی را در مطالعات دانشگاهی دخیل کنیم، گفت: این یکی از وظایف مهمی است که هم دانش‌پژوهان به اهل ذکر مراجعه کنند و هم کسانی که با معارف قرآنی آشنا هستند، این موارد را تبیین کنند.

به گزارش خبرنگار ایکنا، سیدمهدی مصطفوی، قائم مقام معاونت ارتباطات بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری، امروز، شانزدهم دی‌ماه در نخستین همایش بین‌المللی قرآنی «رسالات الله» که در دانشکده الهیات دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به اینکه یکی از نکاتی که امروز دنیا مبتلا به آن است، خودخواهی‌های زیاد و اصالت‌دادن‌‎های به خود است، اظهار کرد: انسان مغرور فکر می‌کند هرآنچه که خود می‌داند و تصمیم می‌گیرد، همان درست است و از اینکه نزد معلمان بزرگ زانو بزند خجالت می‌کشد.

وی افزود: این فرد تصور می‌کند آنچه که توسط دانشمندان و دانسته‌های بشری به دست آمده، همه  مطالب و حقایق در مورد انسان‌ است، در حالی که نمی‌داند بسیاری از معارف و دانش‌ها توسط بشر دست‌یافتنی نبوده و بسیاری از مطالب و دانش‌ها از طریق وحی به انسان‌ها رسیده است.

قائم مقام معاونت ارتباطات بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری با بیان اینکه هیچگاه انسان‌ها با مطالعات شخصی و علم خود به معارف وحیانی نمی‌رسند، گفت: کسانی که اهل ذکر هستند همچون پیامبران بزرگ و معصومین و بزرگان اهل علم که علمشان را از وحی آموخته‌اند، باید معارف را به نوعی ارائه کنند که جایگاه الهی در مقام وحی مشخص شود.

مصطفوی ادامه داد: از این منظر این معارف باید به شکلی باشد که اگر امروز ما علومی همچون کیهان‌شناسی و جامعه‌شناسی یا علوم مختلف مربوط به علوم انسانی را داریم، معلوم باشد که آفریدگار این ستارگان و زمین و آسمان کیست. فقط مسافت بین خورشید و ماه و زمین را بررسی نکنیم. این‌ها لازم است، اما باید معارف الهی را در مطالعات دانشگاهی دخیل کنیم که چه کسی این مخلوقات را آفریده و این یکی از وظایف مهمی است که هم دانش‌پژوهان به اهل ذکر مراجعه کنند و هم کسانی که با معارف قرآنی آشنا هستند، این موارد را تبیین کنند.

وی تصریح کرد: وظیفه تبیین بسیار مهم است و این طور که ما قرآن را تنها به خوبی قرائت می‌کنیم و با تجوید آن آشنا باشیم و حتی به خوبی آن را نشر کنیم، حتماً لازم است، اما بایستی عالم قرآنی و هنرمند قرآنی یا مسئول هنرمند رسانه‌ای قرآنی با توجه به شرایط، مکان و زمان بر اساس ارزش‌های قرآنی آن تبیین کنند.

قائم مقام معاونت ارتباطات بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری به ضرورت ورود مفسران و اندیشمندان قرآنی به مسائل روز دنیا تأکید کرد و گفت: امروز اگر یک شخصیت قرآنی و یک مفسر قرآنی در برابر ظلمی که در جهان وجود دارد و در برابر کشتاری که در فلسطین مبارز و قهرمان وجود دارد، سکوت کند، این سکوت او به هیچ وجه جایز نیست. تبیین ارزش‌های قرآنی به هیچ وجه به ما اجازه نمی‌دهد در برابر ظلمی که نسبت به مظلومان صورت می‌گیرد، بنشینیم و نظاره‌گر باشیم.

مصطفوی با بیان اینکه تبیین قرآن به هیچ وجه به ما اجازه نمی‌دهد که برای یافتن جایگاه رفیع و ارزشمند مسلمانان در جهان بی‌تفاوت بنشینیم، گفت: در عرصه‌ای که زمان در حال تغییر است، تبیین اندیشمندان قرآنی و علاقه‌مندان قرآنی باید ما را به آن سمتی ببرد که جایگاه پیروان قرآن کریم و جایگاه خداباوران در جهان سکولار به خوبی محفوظ باشد. امیدوارم این اجلاس بتواند به ما برای اینکه یک قدم جلوتر به سمت تشکیل امت اسلامی و تمدن نوین اسلامی پیش برویم، کمک کند.

انتهای پیام
captcha