کد خبر: 4199685
تاریخ انتشار : ۲۴ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۷:۱۲
حجت‌الاسلام پورثانی خبر داد؛

حضور 30 دانش‌آموز از 15 کشور در مسابقات قرآن

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در تشریح جزئیات هشتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم دانش‌آموزان جهان اسلام گفت: 30 دانش‌آموز از 15 کشور افغانستان، اندونزی، اوگاندا، بنگلادش، پاکستان، ترکیه، تونس، سنگال، عراق، عمان، گامبیا، مالزی، نیجریه و نیوزلند در این مسابقات شرکت می‌کنند.

به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری هشتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم دانش‌آموزان جهان اسلام امروز سه‌شنبه، 24 بهمن در سالن جلسات ساختمان علاقه‌مندان وزارت آموزش و پرورش برگزار شد.

حجت‌الاسلام محمدحسین پورثانی، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش ضمن تبریک اعیاد شعبانیه در این نشست بیان کرد: دو هزار و ۲۵۰ دانش‌آموز در مسابقات قرآن شرکت داشتند و این مسابقات بزرگترین رخداد کشور است. مسابقات بین‌المللی قرآن کریم دانش‌آموزان جهان اسلام در دو بخش بزرگسالان و نوجوانان در حال انجام است که دو سال یکبار برگزار می‌شود. در مرحله مقدماتی این مسابقه 70 دانش‌آموز از کشورهای خارجی شرکت کرده بودند که 30 نفر به مرحله پایانی راه یافتند.

وی ادامه داد: اولین دوره مسابقات در سال 1372 برگزار شد و برپایی آن تا سال 1377 ادامه داشت و سپس یک وقفه طولانی ایجاد شد؛ پس از این وقفه مسابقات در سال 1396 از سر گرفته شد و تا به امروز ادامه داشته است. امسال چهارمین دوره‌ مسابقات بین‌المللی قرآن کریم دانش‌آموزی است که پس از آن وقفه طولانی مدت برگزار می‌شود.

پورثانی افزود: این مسابقات در بخش دانش‌آموزی به‌صورت مشترک بین سازمان اوقاف و امور خیریه و وزارت آموزش و پرورش برگزار می‌شود و وزارت آموزش و پرورش در بخش بزرگسال ورودی ندارد. مراسم افتتاحیه مسابقات بین‌المللی قرآن کریم دانش‌آموزان جهان اسلام، روز پنجشنبه ساعت 15 با حضور ریاست قوه‌ قضائیه در سالن اجلاس سران برگزار خواهد شد. اختتامیه این جشنواره در دوم اسفندماه با حضور ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران برگزار می‌شود. ان‌شاءالله دانش‌آموزان و بزرگسالان خدمت مقام معظم رهبری خواهند رسید و با رهبری دیدار خواهند داشت.

ایران تنها کشور برگزار کننده مسابقات رسمی دانش‌آموزی جهانی است

دو بخش قرائت و حفظ برای دختران و پسران

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: روال مسابقات اینگونه است که بعد از اینکه یک قاری بزرگسال قرائت کرد یک دانش‌آموز وارد مسابقه خواهد شد. مسابقات در دو بخش قرائت و حفظ در دو جنسیت پسر و دختر برگزار خواهد شد.

وی تصریح کرد: سهمیه هر کشور برای شرکت در مسابقات بین‌المللی قرآن کریم دانش‌آموزان جهان اسلام چهار نفر است. تقریباً 30‌ دانش‌آموز به غیر از کشور ایران از کشورهای مختلف دنیا در این مسابقه شرکت خواهند کرد. تفاوتی که این دوره با ادوار گذشته دارد این است که قبل از مسابقات حضوری، پیش مسابقه‌ای در فضای غیرحضوری برگزار شد و این 30 دانش‌آموزی که شرکت خواهند کرد از مجموع دانش‌آموزانی هستند که در مسابقه قبل شرکت کرده بودند.

حضور 10 داور خارجی

پورثانی در رابطه با بخش داوری شرح داد: 10 نفر از داوران در بخش بانوان و آقایان غیر ایرانی و از کشورهای سوریه، عراق، بحرین، کویت، اندونزی، افغانستان، بنگلادش و لبنان هستند. 30 دانش‌آموز از 15 کشور افغانستان، اندونزی، اوگاندا، بنگلادش، پاکستان، ترکیه، تونس، سنگال، عراق، عمان، گامبیا، مالزی، نیجریه و نیوزلند در این مسابقات شرکت کردند.

وی اطلاع داد: مسابقات بین‌المللی قرآن کریم دانش‌آموزان جهان اسلام از طریق شبکه ملی شاد و رسانه ملی به صورت زنده پخش خواهد شد. دانش‌آموزان باید بتوانند با جهان اسلام ارتباط داشته باشد. ارتباط با دانش‌آموزان بین‌المللی و خارجی باعث می‌شود تا افق دید دانش‌آموزان افزایش یابد و ظرفیت وجودی دانش‌آموزان توسعه یابد و اثرگذاری ما در سایر ملل هم معنادار باشد.

ایران تنها کشور برگزار کننده مسابقات رسمی دانش‌آموزی جهانی

میکائیل باقری، مدیرکل قرآن و عترت وزارت آموزش و پرورش در این نشست بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران تنها کشوری است که مسابقات رسمی دانش‌آموزی جهانی را برگزار می‌کند. 17 کشور در سطح جهان وجود دارد که مسابقات رسمی در سطح جهانی در سنین مختلف برگزار می‌کنند اما هیچ یک از این کشورها مسابقات ویژه دانش‌آموزی ندارند.

وی ادامه داد: در سه دوره گذشته در رشته قرائت چه در بین دختران و چه در بین پسران در سطح جهان پیشتاز هستیم و دانش‌آموزان ما با اختلاف، رتبه اول را کسب می‌کنند، اما این رقابت در رشته حفظ بسیار فشرده است. امسال اولین سالی است که برای همه افرادی که به مرحله نهایی راه پیدا کردند به صورت غیرحضوری کلاس‌های آماده‌سازی گذاشتیم تا این رقابت را نزدیک‌تر و فشرده‌تر کنند.  

باقری افزود: افرادی که به‌عنوان رتبه اول مسابقات بین‌المللی قرآن کریم انتخاب می‌شوند می‌توانند بدون کنکور در رشته الهیات و معارف اسلامی وارد دانشگاه ‌شوند. بیش از دو میلیون دانش‌آموز در سال تحصیلی جاری در فرایند حفظ قرآن کریم قرار گرفتند.

وی تصریح کرد: حافظ کل قرآن شدن نیازمند بازه زمانی دو تا سه‌ ساله است. طی آمار رسمی‌ که در سال 1397 توسط شورای توسعه فرهنگ قرآنی منتشر شد، یک‌ میلیون و 12 هزار نفر حافظ نیم جزء تا کل قرآن کریم در کشور وجود داشته که از این تعداد، 937 هزار نفر دانش‌آموز و فرهنگی بودند.

ایران تنها کشور برگزار کننده مسابقات رسمی دانش‌آموزی جهانی است

وضعیت مطلوب آموزش و پرورش در بخش حفظ قرآن

باقری در پاسخ به سؤال خبرنگار ایکنا مبنی بر اینکه چه برنامه‌هایی برای جذب دانش‌آموزان به حفظ و قرائت قرآن طراحی شده تا آمار موجود به نسبت کل دانش‌آموزان کشور افزایش پیدا کند، گفت: مقام معظم رهبری فرمودند که باید در کشور 10 میلیون حافظ قرآن داشته باشیم؛ با توجه به جمعیت 80 میلیونی کشور این میزان یعنی 12 درصد جمعیت کشور، اگر هر کدام از دستگاه‌ها 12 درصد از مخاطبان خود را حافظ قرآن کنند؛ مشکل حل می‌شود. تعداد دو میلیون و 200 هزار نفر از دانش‌آموزان حافظ قرآن هستند یعنی حدود 12 درصد جمعیت دانش‌آموزان کشور؛ بنابراین ما نسبت به کار عقب نیستیم بلکه جلو هم هستیم.

وی بیان کرد: برای گسترده‌تر کردن جمعیت حافظان و قاریان فعالیت‌های گسترده‌ای مدنظر است که در حال انجام است که می‌توان به راه‌اندازی مدارس تخصصی حفظ محور و اجرای طرح حفظ موضوعی در مدارس اشاره کرد. برای تربیت 10 میلیون حافظ قرآن یک فرایند و مسیر جدیدی را داریم که امیدواریم به مدد الهی و کمک مسئولان این اتفاق رخ دهد.

انتهای پیام
captcha